dinsdag 14 april 2015

Back To Bruges


Ik woon nu een goed half jaar in Torhout, en ik voel me hier intussen volledig thuis. Heimwee naar Brugge heb ik niet, dat schreef ik al in deze blogpost. Dat neemt niet weg dat ik veel mooie herinneringen heb aan de stad waar ik 8 jaar heb gewoond, en dat ik regelmatig nog eens terugkeer. Niet zozeer om te winkelen, want dat doe ik meestal in Gent, maar wel om op restaurant-date te gaan. Brugge is een zeer toeristische stad met heel wat tourist traps, maar er zijn minstens evenveel culinaire hotspots. Lieven is mijn überfavoriet, gevolgd door Sale e Pepe. Op de derde plaats staat Kok Au Vin. Daar gingen we vorig jaar eten voor Pieterjan zijn verjaardag, en we namen ons toen voor om zeker nog eens terug te gaan omdat het een superleuke avond was. Voor we het wisten waren we bijna een jaar verder en woonden we al in ons nieuwe huis in Torhout, maar waren we nog altijd niet opnieuw gaan eten bij Kok Au Vin... Ongeveer gelijktijdig met dat besef kreeg ik de kans om een nachtje op hotel te gaan in Brugge, en wel in het mooie Martin's Hotel, dat deel uitmaakt van een gerenommeerde hotelketen. Een blitz-terugkeer naar "mijn vroegere stad", inclusief lekker eten en een nacht vol heerlijke slaap in een zacht hotelbed: daar zei ik geen neen tegen! En afgelopen weekend was dan eindelijk zover...Vrijdagavond na het werk reden we just the two of us naar het zonovergoten Brugge. We werden zeer vriendelijk verwelkomd aan de lobby. De behulpzame receptionist gaf ons onmiddellijk een toeristisch stadsplannetje mee en duidde er de voornaamste bezienswaardigheden op aan. Die kende ik uiteraard al, maar hij deed zo z'n best om ons ten dienste te staan dat ik hem zijn zegje liet doen :-)
Daarna gingen we naar onze kamer, een zeer mooie en ruime Charming Plus Room in het nieuwste gedeelte van het hotel. Ook daar werden we hartelijk onthaald met een overheerlijke reep Belgische Galler-chocolade. Yum! Ondanks het feit dat de kamer onder het dak lag en het 25° was buiten, was het er helemaal niet te warm. Het zachte bed lonkte al uitnodigend voor vannacht en we lieten ons verleiden om een half uurtje te rusten voor we ons in de kleine maar gerieflijke badkamer klaarmaakten om een stapje in de wereld te zetten.
We gingen met een bevriend koppel eten bij Kok Au Vin en het was opnieuw een schot in de roos. We aten het menu Bib Gourmand aan 37€ (excl. wijn), een echte aanrader voor wie houdt van lekker tafelen in een trendy en ongedwongen sfeer! Nadien wilden we nog iets drinken en raakten we verzeild in Wijnbar Est. Jammer genoeg wilden de eigenaars net sluiten, maar ze wilden ons wel nog één glas geven. Daarna stapten we verder naar het eerste beste dichtstbijzijnde etablissement, Café Volkshuis aan de Vismarkt. Dat was, zoals de naam doet vermoeden, bijzonder "volks" met een aantal merkwaardige figuren, we keken echt onze ogen uit. Zo werd het toch nog later dan we oorspronkelijk voorzien hadden... Gelukkig moesten we niet ver stappen naar het hotel want het is zeer centraal gelegen, op een boogscheut van de Markt. Rond 3u belandden we eindelijk in ons knusse bedje in Martin's Brugge, na een superleuke avond. Het was opmerkelijk stil en rustig, ondanks het feit dat het hotel pal in het stadscentrum ligt. Een pluspunt! Wat ik wél miste in de (bad)kamer, was shampoo. Normaal krijg je altijd een kleine flacon op hotel, en ik had bewust geen shampoo in mijn valies gestoken. Er was wel zeep en body lotion, maar geen haarverzorgingsproducten. Een heel klein minpuntje dus, maar hey, als het dat maar is...Zaterdagochtend genoten we van een overheerlijk ontbijtbuffet met alles erop en eraan: verschillende soorten brood, boterkoeken, eitjes, charcuterie, yoghurt, fruit,... Er was zelfs Alpro Soya pudding en een heel assortiment aan noten en zaden... Het was alsof ze daar wisten dat ik op komst was, want dit was echt volledig mijn goesting!Voor ons was het een kort bezoek aan Brugge want tegen half elf zaten we al in de wagen richting Gent; we hadden een drukke dag in 't verschiet. Moesten we meer tijd gehad hebben, dan hadden we zeker nog een bezoekje gebracht aan de wekelijkse zaterdagmarkt op 't Zand en het Beursplein (superverse groenten en fruit!), of waren we een koffie gaan drinken bij Li O Lait of een bagel gaan eten bij Sanseveria... Leuke adresjes en activiteiten genoeg in Brugge! Je moet het alleen een beetje weten zijn, en vooral opletten dat je niet verzeild geraakt in de typische toeristenplekken. Het beste idee is om tips te vragen een de locals wanneer je een trip naar Brugge plant. Ik ben zelf wel een "ex-local" maar jullie kunnen zeker nog bij mij terecht voor adresjes om te eten, te drinken en te shoppen ;-)Als je op zoek bent naar een goed hotel voor een kort of langer verblijf, dan heeft Martin's Brugge ongetwijfeld alles wat je nodig hebt! Mede dankzij de aangename overnachting in dit hotel was het voor mij het afgelopen weekend een heel plezante wederontmoeting met de stad waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb!

Lots of love, Josie xo

7 opmerkingen:

  1. Ha interessant!
    Lieven staat hier ook nog op de resto-wishlist, samen met Bistro Bruut, Bonte B en Rock Fort.
    Eind september plan 'k terug een bezoekje aan "Kook-eet" (http://www.bruggeplus.be/nl/kookeet-2014) om nog meer tips op te doen en andere potentiële restaurants van mijn wishlist te schrappen (De herborist zo geschrapt)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bonte B ben ik al geweest, heel lekker en verzorgd. Prijzig maar volledig terecht! Enige nadeel is dat je enkel een menu kan eten en er geen keuze is tussen de gangen. Dus als je veggie bent of weinig vlees eet (zoals ik), is dat niet ideaal. Maar wel goed om eens nieuwe zaken te proeven die je anders nooit zou eten!
      Lieven moet je zeker eens doen, je gaat het je zeker niet beklagen!

      Verwijderen
  2. Bistro De Schaar is ook zeker een aanrader: prijs kwaliteit is dat super en het is er altijd lekker. Qua sterrenrestaurant is de A'Qi onze favoriet. En voor de rest moet je het inderdaad wat weten zijn... Ik ontdek nog heel regelmatig nieuwe adresjes, zo ben ik heel recent verslaafd geraakt aan de brownie's van Gingerbread.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gingerbread in het St-Amandsstraatje? Ziet er altijd zo gezellig uit, maar nog nooit geweest.
      A'Qi wil ik heel graag eens doeni
      De Schaar gingen we vaak in de winter, het is er zo gezellig en lekker warm!

      Verwijderen
    2. Ja daar is het, super vriendelijke mensen... En A'Qi is prijs kwaliteit erg goed (voor een sterrenrestaurant dan toch) en erg lekker natuurlijk :-)

      Verwijderen
  3. Ik woon al/nog altijd in Brugge en kan me maar heel moeilijk voorstellen dat ik ooit op hotel zou gaan in 'mijn' stad. Maar misschien wel leuk, zo te lezen. Er zijn zo veel lekkere en gezellige restaurants, veel vaste waarden, maar ook veel nieuwe plekjes die ik zelf nog wil ontdekken. Over Sanseveria schreef ik een tijdje terug al eens een blogbericht, verder ben ik fan van Du Phare (net buiten het centrum), en de Estaminet, al is dat meer een café/bistro, maar voor de beste spaghetti moet je daar naar toe!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In Du Phare gingen/gaan we ook geregeld. Ik heb inderdaad al veel positieve dingen gehoord over de spaghetti van L'Estaminet maar nog nooit geproefd...
      Je hebt trouwens een leuke blog!
      X

      Verwijderen