woensdag 1 april 2015

Kom op met die rostjes!

Kanker raakt elk jaar 41.000 mensen. Slik, dat is enorm veel... Je kent zeker wel iemand, in je nabije of iets verdere omgeving, die vecht tegen de ziekte. Onlangs kreeg ik te horen dat een vriendin kanker heeft. Ze is dapper de strijd aangegaan en probeert er op een bewonderenswaardig positieve manier mee om te gaan - hoedje af voor haar en haar gezin. Maar, let's face it, hoe dapper en sterk kankerpatiënten ook zijn, het blijft een enorm zware ziekte en ze kunnen het niet alleen. Ze kunnen alle hulp goed gebruiken.Voor die vriendin, en voor alle andere mensen die rechtstreeks of onrechtstreeks getroffen zijn door de ziekte, zet ik mij heel graag in voor de actie Iedereen Tegen Kanker, die eerder deze week van start ging. Eén en Kom Op Tegen Kanker slaan de handen in elkaar en dagen Vlaanderen 4 weken lang uit tot actie. 

Een mooie actie vind ik die van de Rospot, een origineel en ludiek concept - dat werkt altijd het best. Linde Merckpoel, de supersympathieke ginger spice van Studio Brussel, en Marleen Merckx, beter bekend als Simonneke van Thuis, dagen iedereen uit om samen zoveel mogelijk rosse én andere centjes te verzamelen op 1 maand tijd. Zit je op een berg rosse centjes? Simpel: stop je kleingeld in de rospot in een KBC-kantoor in je buurt. Zo help je mee kanker klein te krijgen! Bekijk hier het filmpje van de actie:


Wil je online meepraten over deze actie, gebruik dan de hashtag #rospot. Wil je zelf een actie lanceren, dan kan dat zeker ook! Ga naar de website van Iedereen Tegen Kanker en registreer je eigen actie, of sluit aan bij een van de vele andere acties. ook het campagnelied is trouwens een zeer aanstekelijke oorwurm.

Je weet dus wat je te doen staat de komende maand... Kom op met die rostjes en help mee kanker te bestrijden!

Lots of love, Josie xo


3 opmerkingen: