vrijdag 10 april 2015

My Week In Pictures

Ik weet niet hoe het bij jullie zat, maar bij mij is het een mooie week geweest. Vorig weekend voelde ik in élke vezel van mijn lijf dat de lente in de lucht hing - ik hoorde het ook in elk weerbericht, dat versterkte natuurlijk wel dat gevoel. Woensdag was het dan eindelijk zover, en ik ben er zeker van dat het mooie weer nu here to stay is. Wellicht met enkele ups & downs zoals dat hier bij ons altijd gaat, maar hey, moest het altijd schitterend weer zijn dan zou het leuke er ook snel af zijn, nietwaar?

Blikken jullie even mee terug op mijn week?

Zaterdag, weekend. Dat betekent dat de ochtenden net iets minder gejaagd verlopen dan tijdens de week. Lees: op het gemakje wakker worden, lekker samen ontbijten en wat spelen voor we aan de orde van de dag beginnen. Emil is meestal heel goed gezind 's morgens, dus ik vind het een plezier om met hem op te staan. Dat ik niet kan uitslapen, vind ik hoegenaamd niet erg, ik ben toch een echte ochtendmens!


Happy Easter! Zondag stond volledig in het teken van Pasen en de jaarlijkse paasbrunch bij mijn ouders. Zoals elk jaar was er weer een overvloed aan lekker eten en keerde ik huiswaarts met een halve indigestie. Maar het was supergezellig, met de Ronde Van Vlaanderen op de achtergrond en het zonnetje dat van de partij was. Mijn mama had eitjes verstopt in de tuin voor de 2 kleinkinderen (en ook wel een beetje voor de grote kindjes). Emil ging volledig op in de zoektocht - hij wilde zijn mandje voor geen geld van de wereld lossen - en dat leverde schattige taferelen op. Hier bijvoorbeeld met mijn zus, zijn lieve tante waar hij zo zot van is…

Het was een lekker lang weekend. Maandag trok ik samen met Emil en Evy, zijn meter en mijn beste vriendin, naar de schouwburg in Roeselare voor de grote Bumba-show. Iets waarvan ik had gezworen dat ik er nooit ofte nimmer naartoe zou gaan, maar kijk, het is nu toch gebeurd… En het was leuk! Meer daarover binnenkort op deze blog…


Dinsdag was het weer werken geblazen. Ondertussen is het mijn vierde week op mijn nieuwe job, en het bevalt me echt! Het was een drukke dag, dus in de auto op weg naar huis genoot ik van de muziek op de radio en mijn Tupperware doosje met noten en gedroogd fruit. De ideale energy booster, en supergezond op de koop toe! Het zijn die kleine geneugten die het leven zo leuk maken!


Woensdag maakte de lente écht haar intrede. 's Avonds na het werk ging ik lopen, voor de allereerste keer dit jaar in blote benen. Het was nog iets te frisjes om de lange mouwen achterwege te laten. Maar ik was al doodcontent dat ik eindelijk die lange loopbroek diep in de kast kon wegsteken en mijn beentjes volop zon konden vangen. Meer van dat, graag!


Het is paasvakantie deze week, en de crèche is een weekje gesloten. Gelukkig kan ik rekenen op mijn lieve familie om op Emil te passen. Donderdag was de kleine aap een dagje bij zijn mémé en het was daar enorm plezant, zag ik op de foto die mijn mama mij via Whatsapp stuurde.


Hij bleef daar gisteren slapen en ik ga hem pas morgenmiddag gaan ophalen, want vanavond staat er een avondje uit op het programma in Brugge. We gaan eten bij Kok Au Vin en daarna overnachten in het Martin's Hotel; verslag volgt! Het weer zit alvast mee en ik heb een fleurig bloemenkleedje aangetrokken. Als ik een zomerse outfit draag, wordt mijn humeur op slag zoveel beter. Hoera voor de zon, voor blote benen, en voor het weekend!


Maak er allemaal maar een mooi weekend van!

Lots of love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Leuk weekoverzicht! Op naar een volgende week met zoveel leuke dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé is jouw mama ook mémé?
  Bij ons ook :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, mijn grootmoeder aan mama's kant was ook "meme", en mijn mama wilde die traditie graag verder zetten.
   het is makkelijk, in west-vlaanderen oma en opa en in oost-vlaanderen meme en pepe.
   bij ons gaan ingewikkelde namen als omi, pappie, bobonneke of whatever :-)

   Verwijderen
  2. opa en nona; oma > West-Vlaanderen
   Pepe en pepe > Oost-Vlaanderen :-D
   Overgrootouders: oma en opa Lift (die hebben zo'n trapliftje :D) en bebonne (oftewel meme praline 'bonbonne')

   Verwijderen