zondag 31 mei 2015

My Week In Pictures

De week is weer voorbijgevlogen zeg! Terwijl ik dit schrijf, zit ik in m'n zetel (onder een fluffy dekentje, 't is er echt het weer voor!) nog na te genieten van een superleuk weekend. Ook tijdens de week beleefde ik weer dolle avonturen... Volgen jullie even mee?


Maandag was een vrije dag. Ik besteedde hem op sportieve wijze door in Kortrijk mee te lopen voor Think Pink. 11 kilometer in de beentje voor het goede doel in een mooie stad samen met een massa enthousiaste sportievelingen: dat doe ik supergraag. Het zonnetje was van de partij en ik genoot ervan.


Wij hebben te kampen met veel vliegen in huis. Enfin, het valt eigenlijk wel mee denk ik maar vroeger, toen we nog in een appartement in de stad woonden, hadden we er nauwelijks (om van spinnen nog maar te zwijgen, brrrrr). Nu wonen we op den buiten (lees: veel koeien, onder andere op een weide achter onze tuin) en hier komen vliegen nu eenmaal beter aan hun trekken. Gelukkig kan ik rekenen op Emil om de boosdoeners dood te meppen, vergezeld van een luide "Stoute vlieg!!!!!" kreet. Sinds dinsdag zijn vliegen hier ten huize dus een zeldzaamheid geworden :-)


Woensdagavond stond er een date met de vriendinnen op het programma in Gent. We gingen eten bij Het Lepelblad: superlekker, gezond en een beetje anders dan anders. Top! Terwijl ik van de parking naar het restaurant stapte, nam ik deze foto. Ik kom niet zo vaak meer in Gent als vroeger, en als ik er ben dan sta ik telkens weer versteld van hoe mooi de stad is in al haar eenvoud. I love Gent!


Donderdag kregen we een brief in de bus van de kleuterschool waar Emil op 1 september 2015 zijn intrede maakt. Volgende week is er een info-avond, en het deed me beseffen dat het nu écht niet lang meer is voor hij naar school gaat. Het zal wennen worden (zeker ook voor Pieterjan en ikzelf, want de crèche is toch zo gemakkelijk!) maar ik kijk er ook wel naar uit. Emil wordt stilaan schoolrijp, tijd voor een nieuwe fase! Ik heb trouwens ook moeten lachen met het feit dat "de juffen en directeur Geert" anno 2015 nog steeds het woord "dreumes" gebruiken :-)


Vrijdag stopte ik op tijd met werken omdat ik nog wilde gaan lopen voor ik Emil ging afhalen bij mijn schoonouders. Net op het moment dat ik wilde vertrekken, begon het jammer genoeg te stortregenen en heel hard te waaien. Lopen zat er niet in... Omdat ik me schuldig zou voelen als ik gewoon in de zetel zou zitten niksen, gaf ik het huis een snelle poetsbeurt. Dan was dat ook al achter de rug en moest ik tijdens het weekend niet meer aan kuisen denken!


Zaterdag stond er een leuk uitstapje op het programma. Pieterjan was op "ventenweekend", een jaarlijkse traditie met zijn maten. Ik trok met Emil richting De Panne, voor een bezoek aan Plopsaland samen met zijn boezemvriend Achilles en diens mama's. Ondanks het feit dat ze nog maar 2 zijn en nog niet op alle attracties mochten, hebben we toch heel veel kunnen doen. De jongens genoten van elke seconde, en ik vond het zelf ook wel heel plezant. De hele Studio 100 commercie moet je erbij nemen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Ik herinner me nog goed hoe blij ik als kind altijd was als we naar een pretpark gingen, dus ik wil dat nu ook aan mijn eigen kind geven.


Ik begon de week sportief en sloot ze op dezelfde manier af. Vandaag stond de Ladies Run in Oudenaarde van Ladies Fun Sports op de agenda. Ik ken de organisatrice nog van in mijn kindertijd en het was de allereerste editie van de run. Die wilde ik niet missen! Het was een mooi parcours door de groene rand van Oudenaarde. Ondanks het winderige en natte weer ging het lopen heel goed en liep ik 12K in 1u 6 min. Hiermee eindigde ik als 5de! Mijn zus liep ook mee. Zij loopt pas sinds begin dit jaar en liep nu al 12K alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Sportiviteit zit blijkbaar in de genen... Ik ben eigenlijk wel supertrots op haar! (ter info: we liepen wel degelijk buiten, niet in de seminarieruimte van op de foto)

Ik hoop dat volgende week een even leuke week wordt! Het wordt geleidelijk aan mooi weer én ik ga volgend weekend op "wijvenweekend" naar zee... Dus ik heb alvast supermooie vooruitzichten! :-)

Lots of love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. "Dreumes" is de algemene benaming voor een kind van 1 tot 2-2,5 jaar. Daarna is het "peuter". In Ieper is er in oktober een urban trail run. Tis 8 km, het zal waarschijnlijk niet voor mij zijn, dat zal te hoog gegrepen zijn denk ik. Mss volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik weet het, maar het klinkt zo tuttig, vind ik. soit, ik zal maar beter al wennen aan de schoolse termen ;-)
   ik wist niet dat er in ieper ook een urban trail is. lijkt me wel leuk, zo'n mooie stad! wanneer is het?

   Verwijderen
 2. Wat een coole shirt heeft je kid aan?! Willen wij ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. met die tractor? uit de H&M, het magische adres :-)
   een groot succes bij emil. hij is zelfs boos als hij te lang in de was blijft zitten... :-/

   Verwijderen