vrijdag 29 mei 2015

Summer Essentials // The Beauty Edition

Vorig weekend schreef ik over de kledingstukken die met een bijna aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid mijn hoogstpersoonlijke toppertjes zullen worden tijdens de zomer die eraan komt. Nu is het hoog tijd om mijn beauty allies uit de doeken te doen!


Ik ben een brunette, maar tijdens de zomermaanden kleurt mijn haar vanzelf wat blonder door het overvloedige zonlicht. Ik vind deze natuurlijke kleuring best wel leuk, omdat die blonde shine een extra zomerse uitstraling geeft. Van mei tot september koester ik dat natuurlijke haarkleuringsproces door mijn lokken te wassen met Garnier Ultra Doux kamilleshampoo en -conditioner. Deze twee ruiken zo zalig naar de zomer! Mijn haar is er zacht en glanzend door, en 100% summer-proof. Niet aan te raden voor volbloed brownies, maar ik hou zelf wel van a touch of blondie now and then :-)

Mijn lokken genieten van al dat zonlicht, maar ze worden er ook wel wat droog door. Daarom vind ik het belangrijk om een paar keer per week haarolie te gebruiken. Ik doe dit meestal iedere 3 dagen. Na het wassen breng ik een klein beetje olie (je hebt echt niet veel nodig!) aan op mijn haarpunten voor ik mijn haar droog. Het resultaat: een glanzende, gevoede haardos. De Mythic Oil van L'Oréal is echt top. Een mirakel, jawel. Zeker eens proberen als je dit nog nooit hebt gebruikt!


Om in de zomermaanden te genieten van een verfrissende douche heb ik onlangs 2 nieuwe producten ontdekt. De Dove Purely Pampering Nourishing Body Wash kreeg ik cadeau voor moederdag. Hij is echt pure verwennerij onder de douche: lekker smeuïg en met een zwoele geur. De Fa Magic Oil is een pak frisser en fruitiger. Zoals jullie wellicht weten, is olie trending in de beautywereld, en ook onder de douche! Deze showergel op basis van olie zorgt voor een heerlijke schuimvorming tijdens het douchen. Het is een voedende gel die de huid hydrateert en zacht laat aanvoelen. Ideaal voor tijdens de zomer, wanneer we met z'n allen massaal wat meer bloot vel laten zien. Fa Magic Oil is verkrijgbaar in de variant Blue Lotus en Pink Jasmin. De flacons zien er ook gewoon heel leuk en flashy uit vind ik, een beetje kleur in mijn badkamer!

Van olie gesproken, die gebruik ik behalve tijdens het douchen ook om mijn lichaam te hydrateren. In de winter is body lotion of olie onmisbaar om je huid te beschermen tegen de koude. Maar in de zomer is smeren even essentieel als je met een gezond en glad velletje wil pronken. Ik gebruik veel verschillende body lotions en wissel dagelijks af (Weleda, Nivea, Dove,…). Een drietal keer per week gebruik ik ook lichaamsolie op mijn billen en bovenbenen, met name de Berken Cellulite Oil van Weleda. Ik leerde deze kennen door een "kennismakingspakket" tijdens mijn zwangerschap. Ik ben ze sindsdien op regelmatige basis blijven gebruiken omdat ik er heel tevreden van ben. De olie ruikt lekker en plakt niet. En ze doet haar werk uitstekend. Echt cellulitis heb ik niet (ik eet gezond, drink veel water en sport veel) maar elke vrouw - je mag nog zo slank zijn - heeft toch wel ergens een paar oneffenheden op haar huid. Ijdel als ik ben, geef ik die geen schijn van kans, en deze olie helpt me daar prima bij.


Het lijkt wel of ik niets anders doe dan smeren. Zo erg is het niet, maar ik smeer inderdaad best wel veel. Zo ook tijdens een dag in de zon, maar daar heb ik al verschillende blogposts aan gewijd. Als after sun treatment gebruik ik al een aantal jaar de Ambre Solaire van Garnier. Dit is een verfrissende after sun lotion met diepbruinend effect dankzij de actieve bestanddelen glycerol en Vitamine E. Ik ben niet echt een zonneklopper en zal nooit liggen bakken en braden, maar ik vind het wel leuk dat ik mijn opgedane kleurtje na een zomers dagje nog een beetje langer kan bewaren. Want geef toe, een slightly bronzed skin ziet er toch altijd een tikkeltje beter uit dan een bleek vel, nietwaar?

Onlangs kreeg ik een dagcrème van Eucerin in de brievenbus en dat is nu mijn vaste partner in crème geworden. De Aquaporin Active stimuleert het natuurlijke hydratatiemechanisme van de huid, waardoor ze zachter en soepeler wordt. Komt ongetwijfeld goed van pas als het warmer wordt, want dan heeft mijn huid nood aan voldoende vocht en hydratatie. De crème biedt SPF 25 en UVA-bescherming. Ik gebruik ze als basis om mijn CC cream aan te brengen.Ik heb tientallen lippenbalsems, lipsticks en lipglosses in mijn (eveneens tientallen) handtassen zitten. Maar in de Deauty box van april zat een potje Carmex lippenbalsem en daar ben ik nu toch wel volledig verslaafd aan geraakt… Ik zal het goed kunnen gebruiken binnenkort, want als het warm en zonnig is dan heb ik vaak droge lippen. Het goedje is kleur- en geurloos, maar als je het op je lippen aanbrengt dan voelt het erg fris aan. Je voelt het product direct in werking treden, en zo hoort het! Long-lasting relief for dry, chapped lips: ik kan dat zelf niet beter omschrijven.

Last but not least is ook mijn wit oogpotloodje onmisbaar tijdens de zomermaanden. Op een gewone dag gebruik als make-up CC cream, wat blush, mascara en een lijntje onder mijn ogen. Ik kies resoluut voor groen, maar in de zomer maak ik het lijntje wat lichter met mijn wit oogpotlood. Dit creëert een frisse, open blik. Perfect for summer! Ik koop mijn oogpotloodjes trouwens altijd bij Hema.


Zei ik al dat het een mooie zomer wordt? :-)

Wat zijn jullie favoriete beauty producten voor dit seizoen? Let me know!

Love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten