donderdag 18 juni 2015

Blogs I Like

Ik lees veel blogs. Om door het bos de bomen een beetje te blijven zien – want er zijn zoveel goeie blogs! – volg ik de blogs die ik graag lees op Bloglovin’. Gewoon even scrollen door mijn feed en ik zie meteen welke nieuwe posts mijn favoriete blogsters recent op de wereld hebben losgelaten. Ik gebruik wel degelijk het vrouwelijke woord hier, want er zijn weinig blogs van mannen die ik volg, behalve dan deze.

Ik volg veel “grote kleppers” zoals Belmodo, it-girl, Tales From The Crib, Brunette Blogging, Your Daily Dose Of Me, Polienne, Sometimes Sweet, SSTRID… Maar daarnaast lees ik ook veel “kleinere blogs”, al is dit zeker niet minderwaardig bedoeld want dat zijn stuk voor stuk heel fijne blogs met interessante, inspirerende posts. Ik categoriseer mijn eigen blog trouwens ook in dat vakje hoor, of wat had je gedacht?


Ik deel graag mijn 5 favorieten (stuk voor stuk Belgisch!) met jullie:

* Shout Your Heart Out: de blog van Liese, een leeftijdsgenote, leerde ik niet zo lang geleden kennen doordat zij vaak reageerde op mijn posts. Sindsdien ben ik een zeer trouwe lezeres. Liese heeft 2 zoontjes, maar ze is zoveel meer dan enkel mama en schrijft over vanalles en nog wat. Wat ze schrijft is altijd zeer herkenbaar, eerlijk en vooral heel erg positief. Ik krijg altijd een goed gevoel bij het lezen van haar blog. Ze loopt ook én ze heeft een actieve zoon vol testosteron net als die van mij, en dat schept natuurlijk een band :-)

Nuniyaa: ik ben fan van Sarah’s blog! Niet zozeer voor haar naai- en DIY-tips, al vind ik haar creaties en knutselwerkjes altijd heel geslaagd en ben ik stiekem een beetje jaloers op haar schijnbaar eindeloze creativiteit. Sarah houdt van lopen, sport in het algemeen, gezonde voeding en gewoon ook alle kleine geneugten van het leven. Ze is zot van haar hond, Mica, over wie ze met heel veel liefde vertelt. Ze bruist van de energie en staat heel positief in het leven. Een madam naar mijn hart dus! Ik had de kans om haar één keertje te ontmoeten op een bloggers event in 2014, en ik hoop dat ik haar nog eens kan terugzien want we hebben veel gemeen met elkaar.

Miss Fabuleus: ik leerde Saartjes blog kennen toen ze me in september contacteerde om een gastpost te schrijven. Sindsdien lees ik haar blog heel vaak. Saartje geeft handige, haalbare tips om je dagelijkse leven beter te organiseren, om geld te besparen, kortom om het leven gemakkelijker te maken. Dit alles is doorspekt met persoonlijke posts, die ik ook heel graag lees. Saartje is altijd heel eerlijk in haar oordeel over bepaalde producten, en dat heb ik graag.

Chez Julie: Julie is grappig, pretentieloos en down-to-earth. Op haar blog schrijft zo over “De Dingen Des Menschen”, zoals ze het zelf noemt. Ze geeft tips voor trips, schrijft eerlijke reviews, en denkt vooral heel veel na op een nuchtere  en spitsvondige manier die mij zeer vaak doet lachen. Blijkbaar kent mijn vriend haar nog van in zijn studententijd, dat ben ik pas te weten gekomen. Such a small world!

Scribelle: Nele leerde ik een 7-tal jaar geleden door een werkopdracht. Ik heb haar sindsdien niet meer gezien, maar ik ben nog altijd een beetje in contact met haar via haar blog. Nele is copywriter van beroep. Ze blogt in het Engels en ik sta telkens weer versteld van haar schrijfkunsten. Ze blogt over beauty, lifestyle, recepten en personal stuff. Neles foto’s zijn prachtig en haar posts geven mij vaak inspiratie.

Nog een extraatje dat ik graag wil delen, is een niet-Belgische blog. Deliciously Ella is de blogstek van de Britse Ella, die in 2011 zwaar ziek werd waardoor ze haar hele leven drastisch veranderde. Ze begon zich te verdiepen in healthy food and a healthy lifestyle. Ella is intussen helemaal genezen dankzij die radicale switch en op haar blog geeft ze me superveel inspiratie: voor gezonde voeding, beauty-tips, sportideetjes en tips voor een gelukkig leven. I really love this girl!

Tell me… Wat zijn jullie favoriete blogs?

Lots of love, Josie xo


6 opmerkingen:

 1. Oh! Geflatteerd met de reclame! Merci!! Als er in mijn feedly een 1 bij josie staat klik ik ook altijd eerst daar op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met veel plezier gedaan... Ik vind je blog echt de max! X

   Verwijderen
 2. Leuke lijst! Ik kende ze nog niet allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De blog van Nuniya volg ik ook al een tijdje, leuke blog...!
  Mijn favo blog is vooral de jouwe :-) en de mijne natuulrijk!


  Liefs Saartje
  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar zo lief! Ben er effe niet goed van ! :)
  Ik lees je blog ook zo graag! En volg graag je positieve vibes op Facebook en Instagram! Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort nog eens! Alvast veel succes met de halve marathon, echt waw!

  BeantwoordenVerwijderen