dinsdag 2 juni 2015

Hello, June!

Ik weet het, juni is intussen al 2 dagen aan de gang. Maar de tijd gaat ook zo snel dat ik niet eens doorhad dat er weer een maand gepasseerd is!Anyway, ik heb ook voor deze maand een aantal persoonlijke "doelstellingen", die ik graag met jullie deel:

1. Juni wordt een sportieve maand. Ik ben volop aan het trainen voor een halve marathon tijdens de Nacht van West-Vlaanderen op 19 juni in "mijn" Torhout. Jullie denken misschien: ach, ze loopt zo veel, dan is een halve marathoon toch a piece of cake. Wel, dat is het dus niét. Ik loop inderdaad veel en intensief, maar dat zijn altijd relatief korte afstanden (om en bij de 10K). Een halve marathon is echt wel een hele eind. Conditioneel kan ik dat wel aan want ik ben topfit, maar ik kan best nog wel wat extra weerstand gebruiken en ook mentaal is het erg zwaar. Ik weet nog dat ik vorig jaar bijna in tranen ben uitgebarsten toen Pieterjan tijdens de laatste kilometers stond te supporteren, gewoon omdat ik écht niet meer kon en een pijnlijke kramp in mijn bil had. Ik heb de afstand al 2 keer gelopen, dus ik kan het wel, dat weet ik. Maar ik wil natuurlijk altijd beter... Dat is de aard van het beestje ;-) Allemaal duimen dus op 19 juni 's avonds! De dag erna vindt trouwens de City Triatlon in Brugge plaats. Dat is een kwart-triatlon waar Pieterjan aan deelneemt, al voor het derde jaar op rij. Het spreekt voor zich dat ik uitzinnig zal staan supporteren voor hem! Ik heb trouwens enorm veel respect voor triatleten. Ik kan wel goed lopen, maar dat combineren met zwemmen én fietsen, dat zou ik écht niet kunnen. Dus ja, ik ben nu eigenlijk al supertrots op mijn vriend om wat hij doet. Hij heeft niet superveel tijd om veel te trainen, maar ik weet wel dat hij er voor de volle 100% zal staan op 20 juni, en hij zal alles geven. Ook dat is de aard van het beestje :-)

2. Ik wil deze maand ook graag veel lezen. In de zomer lees ik sowieso meer omdat er ten eerste geen bal op TV is (behalve "The Missing" op één, topserie!) en omdat ik mij dan 's avonds vaak nog wat buiten zet met een boek (als het weer het toelaat, vandaag niet dus). Momenteel ben ik bezig in "Us" van David Nicholls, omdat ik zodanig overdonderd was door zijn "One Day". Het is volledig anders dan "One Day" maar het leest vlot en het is een aangrijpend verhaal. Ik lees nu al een tijdje enkel nog Engelse boeken. Niet om de slimmerik uit te hangen of zo, maar gewoon omdat ik mijn talenkennis wil onderhouden. Mijn plan is om na "Us" eens een Frans boek te lezen. Dat is echt al jaren geleden. Heeft er iemand tips? Want ik ben een leek als het op Franse literatuur aankomt...3. Na de meimaand met veel feest- en brugdagen, betekent juni een maand fulltime werken zonder snipperdagjes. Het belooft een razend drukke maand te worden op het werk (ik heb het graag zo!) en ik heb ook redelijk wat freelance opdrachten in 't verschiet, onder andere teksten schrijven voor een halfjaarlijks modemagazine van een boetiek. Tussen al het werken door kan ik ook al aftellen naar mijn "groot verlof" in juli. Ik heb 3 weken vakantie (de allereerste keer dat ik zo lang congé neem!), waarvan we 1 week op reis gaan naar de Franse Alpen, en de rest hopelijk in eigen land kunnen doorbrengen in mooi weer. Wat zijn jullie vakantieplannen?

4. Ik hoop deze maand vooral ook veel buiten te kunnen zijn. Ik ben een "buitenmens" en van zodra het weer het toelaat, ben ik terug te vinden in the great outdoors. Dat hoeft niet altijd ver van huis te zijn: op de fiets, aan het lopen, aan zee, in het bos, in de speeltuin,... En sinds kort ook op ons eigen terras. Enfin, het is nog geen volledig afgewerkt terras, voorlopig leven we op de stabilisé. Maar het is wel al een hele verbetering met de bouwput die het vroeger was. We kunnen nu buiten zitten, eten en genieten. Ook Emil vindt het de max dat hij buiten kan! Het volgende doel is om gras te zaaien, dan zal het nog zoveel leuker zijn. Maar alles op zijn tijd natuurlijk :-)
Zicht op ons terras vanuit de keuken. Ondertussen staan er al een tafel en stoelen, en de wildernis in onze tuin is effen gemaakt. Geen berg meer dus, en dat vinden Emil en de poezen van de buren een klein beetje jammer. 
5. Ik ga proberen om deze maand een beetje spaarzaam te leven. De voorbije maanden waren nogal duur. We hadden veel rekeningen te betalen voor ons huis (dat hoort natuurlijk bij een bouwproject) en er stonden enkele uitstapjes op het programma. Ik ging ook winkelen voor mijn zomergarderobe - dat is belangrijk maar het kost natuurlijk geld. Maar nu heb ik genoeg kleren voor de komende maanden, en normaal zijn we ook even verlost van de rekeningen. Er staat enkel een shoppingtripje met mijn mama en mijn zus op de agenda. Maar dat is meer om eens met ons 3 weg te zijn dan om echt te shoppen til I drop. Dus een beetje sparen deze maand, dat zou normaal gezien wel moeten lukken.

6. Een beetje op mijn geld letten wil niet zeggen dat ik de hele maand thuis ga blijven en niet ga weggaan. Uiteraard niet! Ik heb een paar leuke uitstappen gepland. Het komende weekend ga ik naar zee met mijn beste vriendinnen. Een heel weekend zonder mannen en kinderen, én het gaat zomers weer zijn: zalig! Eind juni ga ik samen met mijn zus en Emil naar de zoo. We gaan met de trein, dat is supergemakkelijk. Emil wordt wild als hij een trein ziet én hij houdt van diertjes, dus het komt helemaal goed. Ik kijk er al naar uit!Laat maar komen, die verse maand! En laat vooral ook weten wat jullie crazy juni-plannen zijn!

Lots of love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal leuk! Bij ons zijn de weekends druk in juni. Plopsa, ilja's verjaardagsfeestje, zomerfeest op het werk, opendeur bij de brandweer hier verderop, opendeur op school en uitje met vriendinnen.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons zijn ze ook altijd druk, die weekends! We plannen ze soms zodanig vol dat ik er een beetje tegenop zie... Maar in juni enkel leuke dingen! :-)

   Verwijderen
 2. Wauw!! Jij hebt ook wel drukke weekends (hier ook van dat dus!).

  Alvast veel succes met de halve marathon! Het zou niet aan mij besteed zijn. ;)

  Heb dat boek vorige week nog vast gehad in Londen, maar ben uiteindelijk toch voor die van Hillary Clinton gegaan. Ik noteer beide van David Nicholls alvast in Goodreads!

  Ik heb ook voor het eerst (sinds mijn studentenjaren) 3 weken vakantie! Hier ook Franse Alpen (voor 11 dagen), maar dat wist je al, hé.

  En ook hier proberen we wat spaarzamer te leven, ik wil nog wat extra fotomateriaal voor mijn bijberoep en dat komt er niet vanzelf, hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de weekends zijn hier heel druk. Maar als er dan eens een weekend is waarin ik weinig te doen heb, dan verveel ik me snel. Dus ik vind het eigenlijk niet erg :-)

   Is dat boek van Hillary Clinton de moeite? Lijkt mij anders ook wel wat voor mezelf.

   De Alpen komen dichterbij hé! Ik kijk er al zo naar uit!!!!

   X

   Verwijderen
 3. Juni wordt jouw sportieve maand? Ah ja, want al die andere maanden van het jaar ben je niet zo sportief!? ;-)
  En heel veel hartjes voor David Nicholls!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is inderdaad wat verkeerd uitgedrukt. Beter is te zeggen: juni wordt een nog sportievere maand dan anders :-) Maar ik loop niet elke maand een halve marathon hé!

   Verwijderen