vrijdag 12 juni 2015

Holiday In Spain

De laatste dagen zie ik op Facebook, Instagram en blogs veel foto’s van mensen die op vakantie zijn in Andalusië. Granada, Cordoba, Sevilla, Ronda,… Aaaaaah het is zo’n magnifieke streek! Als ik naar al die mooie foto’s kijk en de bijhorende verhalen lees, dan krijg ik op slag heimwee naar mijn eigen vakantie in la guapa Andalucia in de zomer van 2012. Dat was een speciale reis, want ik was toen 2 maand zwanger en Pieterjan en ik wisten dus heel goed dat het onze laatste reis met ons twee zou zijn (of toch alleszins voor een tijdje). Dat maakte het heel bijzonder. Het waren 2 schitterende weken waar ik nog vaak aan terugdenk, en dezer dagen met het lekkere weertje dus ietsje meer dan anders. Ik neem jullie daarom graag even mee naar die mooie zomer van 2012… Ik had toen nog geen Instagram en kon mijn foto's dus nog niet pimpen met een handig filtertje, dat zullen jullie misschien wel zien ;-)


Onze eerste stop was Granada. De stad van het wereldberoemde en adembenemend mooie Alhambra. De stad waar het zo heet was dat ik mijn ring, die doorgaans heel los zit, bijna niet meer van mijn vinger geschoven kreeg. De stad waar we een supergezellig terras ontdekten in een verborgen straatje en er samen genoten van een heerlijke zomeravond. Ikzelf helaas niét met sangria of een lekker Spaans wijntje erbij, maar ik leerde er wel horchata (een virgin amandeldrankje) kennen en dat kon veel compenseren want dat was echt 100% mijn smaak.


In het kleine, gezellige Cordoba bezochten we de traditionele bezienswaardigheden, zoals de Mezquita, en zorgde de verschroeiende hitte ervoor dat ik een beetje rare smoelen begon te trekken… Gelukkig was ik nog maar 2 maand zwanger, waardoor ik eigenlijk totaal geen last had van de warmte. In onze huurauto luisterden we toen constant naar mijn zelfgemaakte cd’s. “Feel The Love” van Rudimental was toen een hit en stond daar dus ook op, het is zo’n nummer dat voor mij onlosmakelijk verbonden is aan die zalige reis door Spanje. 
Sevilla, te quiero! Jong, hip, bruisend, charmant, gezellig – ik ga zeker nog terug naar daar! Erg onder de indruk was ik van het wondermooie Alcazar, met de prachtige tuinen waar we rust vonden weg van de stadsdrukte. We hadden er een heel mooi hotel, met een rooftop swimming pool knal in het hart van de stad. Echt zalig en een welgekomen verfrissing na al het gewandel in de warme stad. Pieterjan slaagde er daar in om mijn beginnend buikje papparazzo-gewijs op de gevoelige plaat vast te leggen. Aangezien ik voordien een hele platte buik had, was mijn baby tummy vrij snel zichtbaar. Ook aan mijn huid kon je heel goed zien dat ik zwanger was, want ik kampte met veel uitslag op mijn gezicht.
Daarna reden we door naar Ronda. Ik had al veel gelezen en gehoord over dit uit zijn voegen gebarsten bergdorp, en mijn verwachtingen werden volledig ingelost. We bleven er maar 1 dag en 1 nacht, maar ik had gerust veel langer willen blijven. We bezochten er de nog vrij authentieke arena de toros, en voor de rest slenterden we gewoon wat rond – daar dient vakantie toch voor, nietwaar? Het is er erg toeristisch maar toch had ik niet de indruk dat het té druk was. Pieterjan en ik verbleven er in een zeer kleine B&B met ons eigen balkonnetje. Wat een zaligheid!Na al dat geroadtrip trokken we naar Marbella, aan de kust. Daar bleven we 5 dagen, met als hoofddoel: relax & take it easy. In de steden waren we al zeer actief geweest en hadden we heel veel mooie dingen gezien, en we wilden vermijden dat we doodmoe zouden thuiskomen zoals na onze road trips door California en Canada (die dat uiteraard wel dubbel en dik waard waren!). En we slaagden in onze missie, grotendeels omdat we daar 5 dagen in het paradijs verbleven. De naam van die hemel aan de Spaanse kust: Casas Las Palmeras. We waren er de enige gasten, samen met de 2 uitbaatsters. Het gevolg: we genoten volop in een oase van rust en werden flink in de watten gelegd. Pieterjan en ik hebben het er nog vaak over... Als we ooit weer wat spaarcentjes hebben en we willen er nog eens met ons 2 tussenuit om uit te blazen, dan gaan we zeker terug naar daar. Gezinnen zijn er niet toegelaten, om de rust van de gasten optimaal te garanderen. En ik vind dat zeer positief. "Dit is de hemel", schreef ik toen op Tripadvisor
We hebben daar niet 5 dagen de luie doos liggen uithangen hoor. We gingen ook een dag naar het strand om te jetskiën, en naar de bergdorpen Mijas en Casares. Aan de Costa del Sol valt er echt veel te beleven. We vervoegden ook het chique volk en de parvenues in het mondaine Puerto Banus, dat hoort er nu eenmaal bij. Daar poseerde ik met mijn lievelingskleedje van dat moment, een knaloranje kanten geval (van 40 €, wellicht een tiende van de outfit van de goedkoopste chichimadam die daar rondliep). Ik herinner mij nog goed hoe blij ik was dat het mij nog paste, want ik dacht echt dat ik van bij het begin van mijn zwangerschap onmiddellijk ging beginnen uitdijen tot de proporties van een nijlpaard :-)


De reis sloot ik af met een shopping spree in de El Corte Ingles van Marbella op de laatste dag. Of wat had je gedacht? ;-)

Ooit gaan we terug, geen twijfel mogelijk. Het zal echter niet deze zomer zijn, want we willen nog een beetje op onze portemonnee letten na ons bouwproject. We trekken dus met ons 3 naar de Alpen voor een actieve, budgetvriendelijke vakantie in de bergen. Nog een dikke maand en we zijn weg, aftellen dus! In de week dat we er zijn passeert de Tour de France meermaals in de buurt, en laat ons nu net wielerliefhebbers zijn. We gaan ook kijken naar de aankomst van de renners in Alpe d'Huez, want dat wordt daar één groot volksfeest!

Waar gaan jullie op vakantie deze zomer? Zijn er nog mensen die hun hart verloren hebben aan Andalucia?

Lots of love, Josie xo

2 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Was mij eigenlijk nog niet opgevallen als vakantiebestemming. Ik weet niet hoe het komt, maar er is weinig affiniteit met Spanje.
  Zoals je weet, trekken ook wij richting Alpen, net iets beter voor het budget dan onze roadtrip langs de Westkust (al waren we graag terug geweest om nog meer te ontdekken).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had vroeger ook niet echt een klik met Spanje, dus ik begrijp je. Maar sinds de zomer van 2012 dus wel :-)
   De Alpen zijn idd budgetvriendelijker, dat moet je ons niet vertellen :-) We komen elkaar daar wellicht wel tegen, op de top van Alpe d'Huez!
   West-USA gaan we zeker ooit nog eens overdoen, maar nu nog niet. Eerst nog een beetje sparen, en ik wil ook dat Emil al wat groter is zodat hij ten volle beseft wat hij allemaal ziet.

   Verwijderen