maandag 15 juni 2015

Run To The Music


Vrijdagavond om 20u is het zover: dan sta ik aan de start van de halve marathon tijdens de Nacht van West-Vlaanderen in mijn hometown Torhout. Nadat ik verstek moest laten gaan voor de laatste editie van de Brussels Half Marathon in oktober 2014 wegens ijzertekort (en dus niet verantwoord om mee te lopen, maar ik heb wel efkes gebleit omdat ik er zo had naar uitgekeken) voel ik me nu wél in form en zie ik het eigenlijk volledig zitten. Overmoedig ben ik niet, want ik weet maar al te goed dat ik ga afzien en halverwege misschien wel zal denken: maar kind toch, was de 10 km meelopen nu eigenlijk niet goed genoeg voor u? Het antwoord is simpel: neen, want ik hou van een uitdaging op tijd en stond. Ik ben gematigd ambitieus, in die zin dat ik graag onder de 2 uur wil finishen. Dat is haalbaar, en in principe moet ik dat kunnen (met een gemiddelde snelheid van 5:45min/km arriveer ik rond 1u55), al weet je natuurlijk nooit wat er gebeurt onderweg - vorig jaar kreeg ik een kramp in mijn bil tijdens de laatste 3 kilometer, ik volhardde want geen haar op mijn hoofd dacht eraan om op te geven! Maar het was niet zo aangenaam, dat kan ik wel zeggen.

Gelukkig kan ik rekenen op Pieterjan en mijn schoonmama om mij aan te moedigen, en wellicht nog wel enkele lieve mensen langs de baan. Ik heb echter geen massa supporters nodig, dat creëert alleen maar meer druk om niet af te gaan als een gieter. En daarbij, ik hoor hen toch niet want ik zit met keiluide muziek in mijn oren. Van Pieterjan weet ik altijd op voorhand waar hij gaat staan, en ik weet ook welke kleur hij draagt dus dan kan ik mij daarop focussen en mijn mooiste glimlach bovenhalen voor hem. Aan alle andere "onverwachte" supporters: sorry als ik niet reageer op jullie enthousiaste aanmoedigingen! :-)

Die enkele supporters zijn heel belangrijk voor mij, maar wat zeker even belangrijk is, is de samenstelling van mijn ipod playlist. Ik kan niet lopen zonder muziek. Goeie muziek geeft mij energie en scherpt mijn doorzettingsvermogen aan. Ik ben nog bezig met mijn playlist, maar ik weet wel al dat deze erop zullen staan:

* Martin Solveig & GTA - Intoxicated: de ideale opwarmer!
* The Foo Fighters - Monkey Wrench
* The Killers - When You Were Young: want uiteraard mag mijn favoriete band niet ontbreken!
* Alex Adair & Klingande - You Make Me Feel Better: dit is trouwens mijn lievelingsnummer van 't moment, echt een zalige zomerse remix, ik kan er uuuuuuren naar luisteren!
* The Black Keys - Lonely Boy: perfect meezingertje voor onderweg
* Faith No More - Midlife Crisis: een klassieker van formaat
* The War On Drugs - Red Eyes, Under Pressure, Burning: wat een topband, en hun muziek heeft een zekere heroïek in zich, vind ik. Ideaal dus voor een heldenprestatie :-)
* High Contrast - The Road Goes On Forever: heb ik leren kennen via mijn radioheld Gunther D., tevens een zeer toepasselijk nummer want de looproute zal op bepaalde momenten wel eindeloos lijken…
* Axwell & Sebastian Ingrosso - Together: het is jullie misschien al opgevallen, maar ik hou enorm van dancemuziek, tijdens het lopen maar ook erbuiten hoor. Deze ken ik nog van uit de tijd dat ik af en toe eens een discotheek frequenteerde :-)
* Andrew W.K. - Party Hard : pure adrenalineboost!
* The Magician feat. Jeppe - I Don't Know What To Do, en bij uitbreiding ook andere nummers van The Magician want alle nummers die deze tovenaar remixt veranderen stante pede in puur goud (bv. Happiness, Sunlight)
* Gigi d'Agostino - L'Amour Toujors: want een beetje kermismuziek-slash-marginaliteit kan geen kwaad als je aan 't afzien bent, toch?
* Rudimental - Feel The Love: een van mijn absolute lievelingsnummers, doet mij altijd aan mijn zoon denken, dus als ik dit hoor tijdens het lopen zal het mij extra motiveren om goed te lopen zodat die jongen trots kan zijn op zijn mama. Want al loop ik in de eerste plaats voor mezelf, ik doe het toch ook een klein beetje voor hem. En ik hoop dat hij de sportieve genen erft van mij en Pieterjan!
* Milk Inc & Silver - I Don't Care: ik zing dat mee tijdens het lopen, dus wie denkt dat ik tegen mezelf aan 't praten bent is mis, ik waan me dan gewoon even Silvy Melody. Gun mij ook even dat moment aub :-)
* Watermat - Bullit: dit nummer heeft me er vorig jaar doorgesleurd tijdens dezelfde halve marathon, ik heb toen enorm afgezien omdat ik dan al sukkelde met mijn ijzer.
* Loreen - Euphoria: Eurosong-nummers zijn ideaal om op te lopen, vinden jullie dat ook niet?
* Invincible - Carola: idem! En zeer toepasselijk van inhoud, want als ik loop dan waan ik me toch altijd een beetje onoverwinnelijk...
* Loïc Nottet - Rhythm Inside: idem!! "We're gonna rappappap tonight" is voor mij nu al de oneliner van het jaar!
* Touch Of Joy - Don't Give It Up: neen, ik schaam mij hier echt niet voor, da's pure jeugdnostalgie. En dat gaat mij ook helpen als ik het moeilijk heb en mijn benen pijn beginnen doen…

Ik zie dat hier volledig zitten mannekes!!! :-)

Hebben jullie nog leuke muziektips voor mij? Ik heb het graag up-tempo, voor mij geen rustige zen-muziek… Laat maar weten!

Het wordt trouwens een zeer sportief weekend, want Pieterjan doet zaterdag mee aan de Brugge City Triatlon. Het spreekt voor zich dat ik dan samen met Emil van de partij zal zijn om hem luidkeels aan te moedigen. Ik heb oneindig veel respect voor alle deelnemers, en in 't bijzonder natuurlijk mijn eigen sterke atleet. Die triatlon is gewoon ook altijd een leuk event met veel sfeer, dus ik kijk er heel erg naar uit!


Love, Josie xo

Quotes: Pinterest

7 opmerkingen:

 1. Bij mij zitten The Killers er ook in met Spaceman (na U2 mijn favoriete liveband ter wereld). Verder Foo Fighters met The Pretender, Editors met Papillon. Sunrise en Race van Milk Inc, Wake me Up van Avicii en Aloë Black, Simple Plan met Summer Paradise (word ik altijd heel happy van) en veel up-tempo covers van Glee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beetje gelijkaardig dus, buiten de nummers van Glee ��.

   Verwijderen
  2. Inderdaad goeie nummers!
   Van Glee ben ik ook een grote fan hoor :-) Ik heb het enkel nog niet op m'n ipod staan, maar misschien zet ik er voor vrijdag wel Don't Stop Believing op!
   Je doet me eraan herinneren dat ik DRINGEND weer eens de draad moet opnemen met die serie. Merci :-p

   Verwijderen
 2. Veel succes!
  Ik ga eens op het gemak door je lijstje gaan. Ik kan je die van mij ook wel eens bezorgen. Daar staan ook volop vrolijke up-tempo nummers op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. To make you feel better vind ik ook een geweldig nummer. Ik luister altijd naar de radio als ik ga lopen. Zapperdezap

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik ook nog gedaan, vooral 's morgens, dan ben je direct mee met de actualiteit.
   Maar soms steekt het gebabbel wel tegen, geef mij dan maar lekkere muziek :-)

   Verwijderen