zondag 5 juli 2015

Handbag Summer Essentials

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is nu echt wel zomer. Zalig! Ik heb mijn zomerse outfits nu definitief vooraan in de kleerkast gelegd, en de dikke truien en warme broeken zijn verbannen naar andere oorden. Ook mijn handtas heb ik summerproof gemaakt. Hier is mijn top-10 van items die toch wel onmisbaar zijn in mijn tas wanneer het warm en zonnig is:
1. Zonnecrème: ik hou van de zon, maar niet van haar schadelijke UV-stralen. Daarom heb ik altijd een pocket-flacon zonnecrème bij me. Ook voor mijn 2-jarige zoon komt dit van pas. Het is dan wel geen speciale "kids" zonnecrème, maar de SPF-factor is zeker hoog genoeg. En alles beter dan niét te smeren!
2. Deodorant: warm weer equals zweet equals eventuele onaangename geurtjes. Hier moet ik geen tekeningetje bij maken... Een pocket deo in je tas komt in de zomer altijd goed van pas!
3. Haarrekkertjes: ik ga 's morgens het huis meestal uit met los haar, omdat het nog niet volledig droog is na mijn douche. Op warme dagen draag ik het graag in een casual hoge staart of dot, en dus zorg ik dat ik altijd rekkertjes bij me heb. Een aantal bobby pins kunnen ook goed van pas komen om je haar nonchalant op te steken.
4. Flesje water: ik ben sowieso een enorme waterdrinker, en op warme dagen nog meer dan anders. Ik ga het huis niet uit zonder een klein flesje water. Je zal maar in de file terechtkomen bij 30 graden zonder iets om te drinken... Ik hou het meestal bij een plastic flesje uit de supermarkt, maar er bestaan ook veel mooie herbruikbare flesjes, in alle maten en kleuren (ik heb er bijvoorbeeld eentje van Tupperware). Je kan je dus volledig laten gaan, als je dat wil :-)
5. Zonnebril: die gebruik ik ook als de zon niét schijnt hoor :-) Ik heb 2 exemplaren: een duurdere van Oakley, die ik 6 jaar geleden kocht in Los Angeles - een supergoeie bril die mijn ogen heel goed beschermt. Daarnast heb ik ook een goedkoper exemplaar van 10 euro. Het is een megatrendy bril en ik draag hem supergraag, maar als de zon echt fel is dan heb ik er niet veel aan. Meer een fashionista-zonnebril dus, maar dat moet je ookin huis hebben hé :-)
6. Lippenbalsem met SPF: dit heb ik altijd op zak hoor, maar veel mensen vergeten dat door de zon ook je lippen kunnen uitdrogen. "Balsemen" is dus de boodschap op mooie zomerdagen! Ik ben fan van de lipsticks van Nivea.
7. Parfum: denk nu niet dat ik een full size parfumfles meesleur, zeker niet. Maar ik bewaar alle staaltjes die ik krijg en zorg dat er altijd een paar in mijn handtas zitten. Als ik een meeting heb op het werk, of ik ga na het werk naar een etentje met vriendinnen, dan kan ik snel even sprayen. Ik voel me altijd comfortabeler met een fris geurtje op :-)
8. Flip flops: OK, hiervoor moet je wel een vrij grote handtas hebben. Maar ik neem vaak mijn flipflops mee voor als het écht te warm wordt en mijn voeten oververhit raken in mijn high heels. Ik kan het heel lang uithouden op hoge hakken, maar ik ben toch o zo verslingerd aan mijn Havaianas in de zomer!
9. Vochtige doekjes: als deo of parfum niet kunnen baten, dan komen vochtige doekjes to the rescue! Je kan er geurtjes mee wegnemen, en bovendien zijn ze verfrissend. Ideaal op een festival, bijvoorbeeld! Al komen ze ook goed van pas als je een ijsje eet dat nogal snel smelt door de hoge temperaturen, met alle gevolgen van dien ;-)
10. Last but not least: een mooie tas natuurlijk! Want je wil al die stuff toch in een mooiesjakosj opbergen? Ik snuisterde eens door de webshop van So Baggy en ik vind deze David Jones maxi tas een hele leuke. Echt volledig zomerproof als je 't mij vraagt!
David Jones handbag
Ook van de "Neuters Gonna Neut" tote bag van Eva Mouton (love her!) ben ik he-le-maal weg!
Neuters gonna neut Eva Mouton tote bag
Voor moest je het nog niet weten, het zijn solden, dus de ideale moment om je slag te slaan!
Wat hebben jullie altijd op zak tijdens de zomer? Let me know! 
Have a wonderful summer!
Lots of love, Josie xo
Deze blog verscheen op de webshop van So Baggy, www.sobaggy.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten