donderdag 2 juli 2015

Summer Tunes


De vakantie is in zicht! Ik werk nog tot en met 16 juli. Daarna ben ik in verlof tot 10 augustus – mijn 32ste verjaardag wordt dus mijn eerste werkdag na mijn zomervakantie. Erg vind ik dat niet, want ik zal tegen dan 3 weken kunnen genieten hebben van congé, en ik zal mijn verjaardag dan wel al vervroegd gevierd hebben. Op reis bijvoorbeeld, want ik trek er met mijn 2 mannen 10 dagen op uit naar onze favoriete vakantiestek in de Alpen. We verblijven een week in een appartementje, en daarna breien we er nog enkele dagen in de tent aan. Een actieve vakantie in een prachtige streek: ik kijk er erg naar uit! Vorige zomer gingen we ook naar daar, en het was een superleuke vakantie...


We gaan met de auto, en de rit naar het zuiden vind ik ook altijd heel plezant – al is het soms een beetje vermoeiend met een actieve peuter op de achterbank die graag spelletjes speelt en zotte streken uithaalt, maar liever dat dan dat hij de hele tijd zit te bleiten en janken. Voor onderweg maak ik altijd een leuke compilatie van summer tunes, een mix van recente en wat oudere nummers. Ik doe dat al sinds de eerste reis die Pieterjan en ik samen maakten en op die manier heb ik aan heel veel nummers zalige reisherinneringen.

Ik ben momenteel volop aan het denken welke liedjes er op de playlist mogen richting Vaujany binnenkort. Ik ben er nog niet uit, maar ik geef jullie wel graag al een lijstje mee van mijn 20 favoriete summer tunes, die allemaal wel al eens in de compilatie gestaan hebben:

1. Alex Adair – Make me feel better (Klingande remix)
2. Rudimental – Feel the love
3. Major Lazer – Watch out for this (Bumaye)
4. Phoenix – 1901
5. The Killers – Change your mind
6. Orbital – Illuminate
7. Baz Luhrman - Sunscreen
8. Two Door Cinema Club – Something good can work
9. Foster The People – Pumped up kicks
10. Arsenal – Estupendo
11. Daft Punk – Get lucky
12. Sly & the family stone – Everyday people
13. The 1975 – Chocolate
14. Crystal Fighters – You & i
15. MGMT – Electric feel
16. Leopold 3 – Zomernacht (of dachten jullie nu écht dat er geen enkel Vlaams nummer zou bij zitten?)
17. The Magician ft. Years & Years– Sunlight
18. War on drugs – Red eyes
19. Röyksopp – Happy up here
20. Martin Solveig – The night out

Met wat leuke muziek is het in de auto nooit saai. Al zijn er ook wel momenten waarop we het wat rustiger aan doen, tot groot jolijt van de chauffeur omdat die dan wat kan genieten van de stilte in de auto  :-)


Ik voorspel ook dat het album van de zomer Royal Blood zal worden. Pieterjan zag hen op Werchter en was laaiend enthousiast. We gaan dus zeker het album in huis halen, want ik was sowieso al fan van hun muziek. Lekker hard, lekker vettig –zoals echte rock ’n roll moet zijn! Vorig jaar op vakantie draaiden we de cd’s van the Sore Losers grijs in ons appartement (Emil is daardoor grote fan geworden, echt de max). Ik denk dat dit jaar hetzelfde zal gebeuren met Royal Blood… Laat maar komen!

Wat zijn jullie lievelingsnummer voor de zomer? Nog tips voor mij?

Maak er alleszins een mooie leuke zomer van!


Love, Josie xo. 

4 opmerkingen:

 1. Kun je Emil nog steeds dragen in die rugzak voor kinderen? Vorige zomer zat Ilja daar nog in bij de bergwandelingen in Oostenrijk, maar dit jaar zal dit echt niet meer haalbaar zijn met zijn 16 kg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk van wel maar geen wandelingen van uren en uren... Op skivakantie ging het nog, dan namen we hem mee naar boven, weliswaar niet om te wandelen maar gewoon om van de lift naar de skihut te stappen :-)
  Ik weet niet precies hoeveel hij weegt (moet hem dringend eens wegen...) maar hij kan er wel nog in. Uiteraard weegt hij wel, en zeker in de bergen. Nu ja, ik draag hem niet zelf, dat doet Pieterjan. Ik geraak nauwelijks vooruit met die rugzak, het is meer de rugzak die met mij op wandel is dan ;-)
  We gaan wel zien wat het geeft. Ik denk dat hij zelf eindjes zal meestappen, maar als hij moe wordt dan kan hij in de zak. Zo leert hij het hé, want ik wil graag dat hij later veel met ons mee stapt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn top-tip voor lange autoreizen met kleine kinderen: een organizer die kan openklappen en een soort tekentafeltje wordt. Daar hebben mijn kinderen zich zot mee geamuseerd twee jaar geleden. Onlangs twee nieuwe gekocht voor de toch naar Frankrijk deze zomer.
  http://www.hema.be/nl/winkel?fh_location=%2F%2Fbehema%2Fnl_BE%2Fpbe_product_type%3E%7Bshop%7D%2F%24s%3Dorganizer&fh_secondid=pbe_15170043

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn top-tip voor lange autoreizen met kleine kinderen: een organizer die kan openklappen en een soort tekentafeltje wordt. Daar hebben mijn kinderen zich zot mee geamuseerd twee jaar geleden. Onlangs twee nieuwe gekocht voor de toch naar Frankrijk deze zomer.
  http://www.hema.be/nl/winkel?fh_location=%2F%2Fbehema%2Fnl_BE%2Fpbe_product_type%3E%7Bshop%7D%2F%24s%3Dorganizer&fh_secondid=pbe_15170043

  BeantwoordenVerwijderen