woensdag 26 augustus 2015

Happy Bloggiversary!


Vandaag wordt mijn blog 2 jaar! Een heuglijke dag, want ik beschouw mijn blog toch een beetje als mijn "kindje". Twee jaar geleden begon ik eraan in alle stilte, met vrij veel schrik voor wat "de mensen" ervan zouden denken. Vandaag trek ik me daar eigenlijk niet veel meer van aan. Ik heb een vast, trouw lezerspubliek voor wie ik telkens weer mijn uiterste best doe om een leuke post te schrijven. Bloggen is een deel geworden van mijn leven en ik vind het super hoeveel nieuwe, inspirerende mensen ik dankzij mijn blog al leren kennen heb. Dat ik geregeld leuke uitnodigingen en goodies in de bus krijgt, is natuurlijk ook de max.

Ik zou graag meer bloggen dan gemiddeld 2 à 3 keer per week zoals nu, maar ik vrees dat dat niet mogelijk is in combinatie met al mijn andere activiteiten, die jullie ondertussen wel al kennen... Ik heb anders wel bakken inspiratie voor veel meer posts hoor. Maar het moet natuurlijk ook haalbaar en plezant blijven. Want bloggen doe ik grotendeels ook voor mezelf - om mijn creatief ei kwijt te kunnen en omdat het superleuk is om oude blogs opnieuw te lezen.

Dat is precies wat ik vandaag doe, op de tweede verjaardag van Josie's Little Things. Ik blik terug, en presenteer jullie met veel plezier een lijstje van de posts die ik zelf de leukste vond:

1. Die keer dat ik dé remedie had ontdekt tegen het rondcrossen als een kieken zonder kop in de supermarkt.
2. Mijn likes en dislikes - die vandaag de dag nog altijd gelden, trouwens. Net zoals mijn ergernissen.
3. Mijn posts over mijn grote passie: lopen. Toen ik moest cancellen voor de Brussels Half Marathon vorig jaar en daar deze heel eerlijke post over schreef, kreeg ik daar massa's reacties op. Maar dit jaar sloeg ik keihard terug en liep ik dan toch die 21K. Wat mij dan weer aan het dromen zette over die andere, nog veel magischere afstand: 42K...
4. Mijn zeer persoonlijke posts over personen die ik heel graag zie, zoals mijn papa, mijn zoon, mijn mama, mijn vriend, mijn vriendinnen. Ook mijn brief aan mijn 16-jarige zelf vond ik superleuk om te schrijven, en jullie lieten massaal weten dat jullie het een grappige en tegelijkertijd ontroerende brief vonden. Dat deed mij echt enorm veel deugd!
5. Die keer dat ik mijn liefde verklaarde aan de West-Vlaanders, en aan mijn nieuwe (t)huis.
6. Voor mijn persoonlijke ABC ben ik heel diep afgedaald in de krochten van mezelf. Ik vond dat echt de max!
7. In mijn dagelijks leven maak ik heel veel lijstjes, en ook hier op mijn blog. Mijn bucket list, 25 dingen over mezelf, mijn favoriete eten en mijn grootste angsten vind ik de leukste.
8. Wat mij altijd zal bijblijven, is de eerste en enige keer dat ik een recept postte op mijn blog. Een mijlpaal in het leven van een regelrecht gebuisde keukenprinses! Het was niet mijn eigen recept natuurlijk, maar velen onder jullie lieten wel weten dat jullie het ook eens zouden proberen. En ik zag inderdaad veel foto's van het zadengebak à la Pascale Naessens voorbijflitsen op Instagram nadien :-)
9. Iets wat ik veel te weinig doe omdat het niet altijd gemakkelijk in te passen in in mijn drukke dagelijkse agenda, is ploggen. Maar ik beloof jullie dat er binnenkort nog een plogje aankomt!
10. Het uitgangspunt van mijn blog zijn leuke, inspirerende dingen. Voor negativiteit is hier geen ruimte, sorry! Ook ik heb vaak een baaldag, maar ik probeer er altijd iets positiefs van te maken. Op mijn blog probeer ik happy vibes te verspreiden, ik wil vooral dat mijn lezers blij worden als ze hier komen lezen. Ik denk dat ik daar wel in slaag met mijn "little things" posts, die gaandeweg een naamsverandering hebben ondergaan tot "My happiness in pictures" en uiteindelijk "My week in pictures".

Na 2 jaar ben ik toch wel een beetje trots op mijn blog! Merci voor het lezen en voor al jullie leuke reacties... Zoveel liefde voor mijn lieve lezers!!!!!!!!!

Welke van mijn blogs lezen jullie het liefst? Waarover moet ik nog schrijven in de toekomst? 

En dan nu... Champagne en taart, met twee kaarsjes voor mijn blog! En nog veeeeeeeeeeel leuke blogjaren!

Love, Josie xo

Foto bovenaan: Pinterest

9 opmerkingen:

 1. Proficiat!
  Er is altijd een reden om de mooiste glazen uit de kast te halen en de lekkerste fles te kraken.
  Santé ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Ik kom hier graag langs om jouw belevenissen te lezen. Een toast op nog heel veel schrijf- en leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh, ik heb ook net mijn eerste verjaardag achter de rug! Wat gaat dat toch snel, ik kom nog steeds graag meelezen :-) Leuk overzichtje trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een dikke proficiat! Ik ben best benieuwd naar je volgende plog, en stiekem ook een beetje naar een nieuw recept ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dikke proficiat! Ik ben fan van jouw belevenissen, persoonlijke posts en lijstjes (en eigenlijk zowat alles dat hier passeert :)).

  Je overzichtje heeft ondertussen bij mij voor de nodige inspiratie gezorgd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat met je bloggiversary! Ik kom hier nog maar pas, dus ik heb duidelijk nog veel in te halen. Maar ik kijk er alleszins wel naar uit, want ik ben fan van je stijl!

  BeantwoordenVerwijderen