zondag 30 augustus 2015

My Week In Pictures

Zondagavond, iedereen maakt zich stilaan klaar voor een nieuwe werkweek. Die van mij begint uitzonderlijk pas op dinsdag. Want morgen heb ik een dagje verlof om wat tijd te spenderen met mijn zoon voor hij dinsdag voor het eerst naar school gaat. Een moeder-zoon dagje, ik kijk ernaar uit! Het is een drukke week en een zo mogelijk nog drukker weekend geweest, maar dat is niks nieuws :-) Ik blik even terug samen met jullie!

Een tijdje geleden vertelde ik jullie over Ladies Fun Sports, waarvoor ik binnenkort ga bloggen (op 1/9 verschijnt mijn eerste blog, spannend!). We hadden onlangs een bijeenkomst met alle gastblogsters, inclusief een leuke fotoshoot met fotografe Silvie Bonne. Deze week kregen we de foto's te zien, en ik was toch wel onder de indruk van het resultaat. Je moet weten dat ik rechtstreeks van mijn werk kwam, dat ik die dag van hot naar her gereden had tijdens klantenbezoeken en mij dus een beetje "verwaaid" voelde. Ik vind mezelf heus geen topmodel, maar ik vind dat ik er toch best mag wezen op deze foto. Logisch dus dat ik hem onmiddellijk als mijn nieuwe profielfoto heb ingesteld op al mijn social media kanalen :-)


In juni testte ik het Gliss Kur Oil Nutritive gamma uit. Ik was daar toen zo zotcontent van (ik gebruik de producten nog steeds!) dat ik een stapje verder ging en een aantal haarkuren van het merk uitprobeerde. Ik ben er ondertussen al een paar weken mee bezig en ik ben er minstens even tevreden van dan van de basic hair care, zijnde shampoo en conditioner. Waarom een kuur gebruiken? Omdat ons haar elke dag wordt beïnvloed door externe factoren als wassen en drogen, UV-stralen, koude temperaturen, uitlaatgassen,... Hierdoor kan haarschade ontstaan tot diep in de cellen. Ik gebruik de volgende producten (v.l.n.r.):
* Liquid Silk anti-klit spray: deze lekker geurende spray maakt mijn haar glanzend en makkelijk doorkambaar. Je hoeft het niet uit te spoelen, gewoon regelmatig in je haar spuiten na het wassen... and then let the magic do its work!* Serum Deep Repair - 1 minute intensive treatment: dit gebruik ik 2 à 3 keer per week na mijn conditioner. Dit product moet je wél grondig uitspoelen, anders wordt je haar zwaar en vettig... Maar als je het goed uitspoelt, krijg je er een gezonde en stevige haardos voor in ruil.* Serum Deep Repair - extreme serum: dit serum breng ik een 2-tal keer per week aan op mijn vers gewassen haar. Het is een leave-in treatment die je niet hoeft uit te spoelen. Het ruikt lekker en mijn haar glanst supermooi. Dit vind ik een echte topper! Wel opletten dat je niet te veel product aanbrengt - een hoeveelheid serum ter grootte van een hazelnoot is voldoende. Ik heb één keertje een beetje te veel gebruikt, en daardoor had ik wat vettig haar.* Total Repair - brilliant tonic: dit is als een soort haarlak die je over je haar sprayt na het wassen. Behalve dat je haar er niet stijf en gefixeerd van wordt, maar soepel en zacht. Ik had een beetje schrik dat mijn haar ervan zou plakken, net door die associate met haarlak, maar dat is dus helemaal niet zo! Mijn haar is vederlicht en shiny.
Merci aan de mensen van Gliss Kur dat ik al deze producten mag uittesten, ik lieg niet als ik zeg dat ik ze stuk voor stuk top vind!


Gisteren stond er een brunch op het programma. De ingrediënten: een prachtige locatie in de Vlaamse Ardennen (die even goed voor de Provence kon doorgaan), superlekker eten van Atelier des Fêtes, en last but not least 3 collega-blogsters (Kelly, Soetmin en Kelly). We hadden elkaar nog nooit in real life gezien, maar toch leek het alsof we elkaar al jaren kenden (ergens is dat ook wel zo want we volgen trouw elkaars blog). Kortom: het was supergezellig! Deze brunch kaderde in een nieuw project waarover jullie binnenkort zeker meer zullen horen. Ik kan nog niet veel verklappen, behalve dit: hasthtag boostyourpositivity, en hashtag activia. Over en uit :-)


Om al dat lekkere eten een beetje te compenseren, maakte ik gisteravond een grote kom fruitsla in alle kleurtjes van de regenboog. Het eten op de brunch was eigenlijk heel gezond hoor (granola, bietensap, vers fruit, havermoutpannenkoekjes,...) maar ik denk dat ik gewoon zin had om fruitsla te maken :-) Ik vind zo'n grote pot superhandig, ik kan daar dan een paar dagen mee verder en elke dag een portie meenemen naar het werk. 


Vandaag was het opendeurdag op de school in ons dorp, waar Emil vanaf overmorgen naar de peuter/kleuterklas gaat. We gingen eens hallo zeggen tegen de juf, namen een kijkje in de klas en hij weet ondertussen ook al goed waar de toiletten zijn :-) Hij was van bij het binnenkomen zeer enthousiast, en begon direct te spelen met het speelgoed in de klas en op de speelplaats. Hij voegde zich ook onmiddellijk bij de big boys, zo ken ik hem wel... In ieder geval, als dit scenario zich dinsdag herhaalt dan ga ik enorm content zijn. Dat zou betekenen dat mijn moederhart niet in 1000 stukken gaat breken en ik niet met betraande ogen op mijn werk zal arriveren ;-) Let's keep our fingers crossed!


Hoe was jullie week en weekend? Hebben jullie ook kindjes die naar school moeten dinsdag? Let me know!

Love, Josie xo

9 opmerkingen:

 1. wij zijn gisteren ook naar de opendeurdag van ons dorpsschooltje geweest :-) Onze kleuter was ook heel enthousiast en wou graag nog een beetje blijven spelen. Ik hoop dat hij morgen blij zal zijn dat hij terug naar school mag, ik ben eens benieuwd! Hij start dan in het 1ste kleuterklasje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons zitten peuter & 1ste kleuter samen. Ik maak me geen illusies, er zullen wel wat traantjes aan te pas komen, hoe stoer hij ook is... Maar hij vond het echt plezant en kan niet stoppen met praten over "sjool", dus die tranen zullen dan zeker na 5 minuten alweer plaats maken voor een big smile :)

   Verwijderen
 2. De anti-klit spray is echt fantastisch hé! Een tip: in de Action kan je hem ook kopen (veeeeel goedkoper!) ;) Ik heb alvast mijn voorraad in huis gehaald!
  Een fijne eerste schooldag voor je zoontje!

  Groetjes Gaelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Serieus, in den Action? Dat wist ik nog niet... Ik ga daar nochtans heel vaak want het ligt op 10 stappen van mijn werk!
  Merci voor de tip :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik schrijf binnenkort een postje over mijn postnatale coupe.....tzal niet zo positief zijn vrees ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, prachtige foto! Heel naturel en eenvoudig, maar mooi...
  En wat die eerste schooldag betreft, mijn ervaring heeft geleerd dat het vooral de mama's zelf zijn die de tranen laten en een dag afzien en niet de kids ;) Je moet er door meid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Chantal :-)
   Het viel goed mee hoor deze morgen. Er waren traantjes bij Emil, maar een sms van de juf rond het middaguur zorgde ervoor dat ik 100% op mijn gemak ben. Hij stelt het goed!
   X

   Verwijderen
 6. Ja, maar hebben ze natuurlijk niet altijd hé. Is enkele keren per jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen