vrijdag 14 augustus 2015

Three Things Tag

Ik zag bij blogster Julie de Three Things Tag opduiken. Dit is een lijstje waar je 3 antwoorden moet geven per vraag. Zij heeft het lijstje ingekort, en ik heb net hetzelfde gedaan. Want anders wordt deze post eindeloos. Ik heb telkens de drie dingen genomen die spontaan bij me opkwamen. Hier gaan we!

FAVORIETE MEUBELEN
Zicht op de keuken vanuit mijn luie zetel :-)

1. De keuken. Ik ben geen keukenprinses en ik heb ook geen ambities in die richting. Maar ik kook wel elke dag vers, en dat is zoveel leuker sinds ik het in deze prachtige keuken kan doen. Ik weet het, dat is niet echt een "meubel" maar mits een beetje vrije interpretatiezin wél :-) Onze keuken is wit, strak en vooral heel praktisch met veel kasten en opbergruimte. Ik vind het superleuk dat ik vanaf het kookeiland een zicht heb op onze woonkamer. En ik krijg er een kick van om na het koken de keuken weer volledig op te ruimen (ja, ik doe dat graag). Een mooie keuken hoor nu eenmaal proper te liggen, vind ik. 

2. Mijn bureau. Deze bevindt zich in onze "polyvalente ruimte" op de bovenverdieping. A.k.a. de vierde slaapkamer, maar die zal hoogstwaarschijnlijk toch nooit gebruikt worden. Vandaar dat ik er mijn intrek genomen heb. Er is nog veel werk aan om er een echte "bureau" van te maken. Maar ik ben al wreed content met mijn grote tafel op schragen en wat leuke spullen als decoratie. Ik werk er voor mijn bijberoep - ik schrijf mezelf er dus te pletter :-) Vaak zit ik ook aan onze tafel in de woonkamer, maar daar ben ik sneller afgeleid en blijft de inspiratie soms uit.

3. Mijn bed. Ik ben niet zo'n slaapkop: ik sta het liefst van al vroeg op en voor 23u gaan slapen lukt me nooit. Toch ben ik altijd heel blij als ik in mijn nest lig. Het is een supergoed bed en ik val altijd heel gemakkelijk in slaap. Na een vakantie ben ik altijd blij dat ik opnieuw in mijn eigen bedje kan slapen!

LIEDJES DIE IK NIET UIT MIJN HOOFD KRIJG


1. Para One - You Too: ideaal om mee te gaan hardlopen, dit uiterst dansbare nummer geeft mij zoveel energie!
2. Tame Impala - The Less I Know The Better: vrij rustig en een tikkeltje psychedelisch, normaal is dat niet mijn ding maar dit dus wel!
3. Beirut - No No No: ik hoor het absoluut niét graag, voor alle duidelijkheid, maar ik hoor het vaak en het blijft jammer genoeg enorm lang hangen...

FAVORIETE SPORTEN
Post-running selfie op een bloedhete ochtend. Puur natuur dus :-)

1. Lopen. Tja, what else? Running makes me happy en ik kan mij geen leven voorstellen zonder hardlopen...
2. Zwemmen. Een leuke afwisseling met het lopen. Ik ben verre van een hardcore waterrat, want ik ben een enorme koukleum dus het is voor mij vaak een kwelling om in het koude water te springen. Maar eens ik erin zit, geniet ik er zo van! Ik zwem meestal 60 à 70 baantjes aan één stuk. Het is supergoed voor mijn buik- en rugspieren, en ook mijn armen (die door mijn vriend wel eens "lucifers" genoemd worden) varen er wel bij. Toen ik zwanger was en ik een tijdje niet meer mocht lopen, ging ik bijna elke dag zwemmen. Het zorgde ervoor dat ik in topconditie bleef tot op de dag van de bevalling, en dat ik daarna ook heel snel weer hersteld was.
3. Skiën. Ik ben dit pas beginnen doen op mijn 26ste omdat ik graag mee wilde gaan op wintersport met Pieterjan, die al van kindsbeen af op de latten staat. Ik ben verre van een goeie skiër, maar ik kan wel vlot een rode piste naar beneden skiën en ook sommige black slopes. Het grootste probleem is dat ik vaak schrik heb om tegen iemand aan te botsen, waardoor ik soms niet zo stevig om de latten sta. Maar daar wordt aan gewerkt! Ik probeer elk jaar vooruitgang te maken (bv. door eens een privéles te nemen). Ik kijk al uit naar het moment dat Emil leert skiën - en mij wellicht binnen de kortste keren in een rotvaart voorbij komt gegleden op de berg :-)

LEUKSTE QUOTES1. Enjoy the little things in life, for one day you'll look back and realize they were the big things. Het uitgangspunt van mijn blog... 
2. Life is like riding a bike. To keep your balance, you have to keep moving. Deze staat ingekaderd (uit de Action, een koopje!) in mijn bureau, een mooie motivatie voor het vele harde werk dat ik in m'n bijberoep steek.
3. When life gives you lemons, make lemonade. Vrij vertaald: niet te veel neuten en zagen, het leven is zo leuk als wat je er zelf van maakt!

GELIEFKOOSDE REISBESTEMMING

Happy faces @ the Grand Canyon. We'll go back, that's for sure!

1. Amerika!!!!!!!!!! Ik ging in 2009 op road trip in West-USA (California, Arizona, Utah, Nevada) en in 2010 naar Canada (Rocky Mountains) en Noordwest-Amerika (Glacier National Park, Yellowstone). Het waren zonder twijfel de mooiste reizen die ik ooit maakte (ik vraag me soms af of iets dat nog zal kunnen overtreffen?). Ik heb sindsdien de grote plas niet meer overgestoken, maar ik weet wel dat mijn hart daar nog altijd ligt. Ik ben echt verliefd op Amerika en er zijn nog zoveel streken die ik daar wil gaan ontdekken. De komende jaren reizen we wat dichter bij huis omdat we een beetje willen sparen, maar het komt er zeker nog van!
2. Vaujany. Een beetje minder ver dan the U.S. of A., in de Franse Alpen, ligt Vaujany. Ook daar gaat mijn hart altijd wat sneller slaan. We gaan er sinds 2011 skiën (met de familie) en zijn er ook al 2 keer op zomervakantie geweest (met ons 3). Buiten het skiseizoen valt er niet veel te beleven, maar voor bergfanaten die graag wandelen en buiten zijn, is dat heus geen probleem :-) Een lofbetuiging aan Vaujany vind je hier en hier. Ik tel al af naar maart 2016, want dan ga ik er opnieuw de skipistes onveilig maken!
3. Marbella, meerbepaald B&B Casas Las Palmeras. In de zomer van 2012 ging ik op rondreis in Andalusië. De vakantie werd afgesloten met een verblijf van 5 dagen aan de kust, in een prachtige bed & breakfast in Marbella. Het was er een oase van rust, echt zalig om te relaxen. Kinderen zijn er niet toegelaten, en dat vind ik eigenlijk een goeie zaak. Pieterjan en ik zijn van plan om binnenkort nog eens terug te gaan. We willen ook graag samen een citytrip doen, maar we kennen onszelf en weten dat we dan weer de benen van onder ons lijf gaan lopen en onszelf geen seconde rust gaan gunnen. In Marbella is de kans groter dat we effectief uitgerust gaan terugkeren naar huis :-) Dus als de financiën het een klein beetje toelaten zijn we in het voorjaar misschien wel weg!

HIER WORD IK GELUKKIG VAN
My source of happiness (Foto by Lynn Bauwens & Ward De Bock)

1. Een superproductieve dag op het werk. As in: een enorm drukke dag met massa's to do's, maar alles loopt vlot en als ik 's avonds de deur van het werk achter mij dicht trek heb ik een mega voldaan gevoel. I love it! Dat is de reden waarom ik in maart van job veranderde: ik had dat op mijn vorig werk absoluut niet. En nu wel, joepie :-)
2. Een opgeruimd huis. Meestal is die opgeruimde staat van korte duur (lees: tot één van mijn twee mannen thuiskomt) maar dat geeft niet. Ik hou van een proper huis, maar er mag (moét) zeker ook in geleefd worden!
3. Emil die al zijn speelgoed voor zijn voeten laat vallen en als een wild beest op mij komt afgestormd wanneer ik hem ga ophalen in de crèche, vergezeld van een luid "mamaaaaaa daar!!!!!!!!!!". Ik smelt elke keer opnieuw.

Wie doet mee aan deze tag? Laat het mij zeker weten in de comments hieronder, dan lees ik met veel plezier mee!

Love, Josie xo

10 opmerkingen:

 1. Oeh nice, ik sla het even op in mijn hoofd om er even op te kauwen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag he? Fijn om jouw antwoorden te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat van die keuken opruimen, volledig mee eens. Mijn hoofd heeft s avonds geen rust voor het daar weer proper is! 😃

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, blij dat ik niet de enige ben :-)
   Ik beschouw dat opruimwerk ook niet als een last, ik "geniet" daar eigenlijk wel van, het brengt mij tot rust!

   Verwijderen
 4. :-) **smile** we kunnen er weer tegen vandaag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tag! Zit ondertussen tussen de blogpostideetjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik werd onlangs genomineerd voor de tag, ik ga er zeker mee aan de slag. Wat een schattige foto van Emil!

  BeantwoordenVerwijderen