zondag 2 augustus 2015

Whatsup

Mijn vakantie zit erop, maar ik heb het geluk dat ik nog een weekje kan genieten van congé à la maison. Het bedrijf waar ik werk is namelijk gesloten tot 10 augustus. De weersvoorspellingen zien er goed uit voor de komende dagen, dus ik klaag niet :-) Er staat nog een zwemuitstapje op het programma met Emil zijn beste maatje, een dagje mommy & son time (vermoedelijk trekken we eropuit naar Gent), en de "kermisloop" hier in het dorp (13K). Willen jullie weten waar ik nog zoal mee bezig ben? Lees dan zeker verder!

Lezen: op vakantie heb ik Us van David Nicholls uitgelezen. Een heel goed boek - niet zo goed als "One Day", maar ik heb het wel supergraag gelezen. Ik hou van Nicholls' stijl: to the point, niet te dromerig, en vaak heel grappig. Daarna begon ik in Stille Grond van de net als ik in Torhout woonachtige Hilde Vandermeeren. Ik kende de schrijfster nog niet, maar ik kreeg het boek mee van mijn mama. Ik zit nog maar in de helft, maar het is superspannend en leest als een trein. Het ideale vakantieboek! Dank u, mama :-)Televisie: ik kijk sowieso niet veel tv, en in de zomer is dat nog minder dan anders. Het enige programma waarvoor ik bijna elke avond trouw op post was in juli, was "Vive Le Vélo". Ik ben niet de grootste wielerkenner, maar ik ben een grote fan van de Tour de France en ik hou van de gezellige sfeer en de interessante interviews en reportages in het programma. Sinds we terug zijn van vakantie, zijn Pieterjan en ik samen beginnen kijken naar The Leftovers. Deze serie wordt sinds begin juli elke dinsdagavond uitgezonden op Canvas. We hebben alle episodes opgenomen, zodat we nu telkens een paar afleveringen na elkaar kunnen bekijken. Het is een speciaal verhaal met complexe plotlijnen, maar o zo spannend en knap geacteerd. Dat mag je gerust ook letterlijk nemen, want de hoofdrol is weggelegd voor Justin Theroux - je moet die mens maar eens googelen, mocht je hem nog niet kennen :-) Ook voor mannen is het aangenaam kijken hoor, want de tienermeisjes Jill en Aimee mogen er best wezen! Behalve The Leftovers is er nog één serie waarvoor ik momenteel een uur aan het scherm kan gekluisterd zitten, met name Orange Is The New Black. Ik ben hier vorig jaar in september eigenlijk al naar beginnen kijken, maar dan een hele tijd niet meer omdat ik het zo druk had en de serie uit het oog verloren was. Maar nu ben ik terug op dreef en kijk ik van zodra ik een momentje vrij heb. Piper, Nikki, Alex, Red, Jefferson, Crazy Eyes, Big Boo, Flaca, Morello,... Het zijn allemaal personages met een ferme hoek af, echt de max!

Verrassingen: toen ik thuiskwam van vakantie, lagen er een aantal leuke verrassingen te wachten in het postkantoor. Altijd fijn thuiskomen zo! Van Havaianas - voor de leken: dat is 's werelds allerbeste teenslippermerk - kreeg ik een surprisepakket met een fleurig paar flipflops voor mezelf en een supercool paar van de Minions voor Emil. De mijne zijn al volop in gebruik; die van Emil zijn nog een maatje te groot maar ik heb ze in de kast gelegd voor volgende zomer. Because Havaianas never go out of style! Ik kreeg er ook een flashy pink rubberen minitasje bij, dat ik gebruik om mijn smartphone in te steken. Want een beetje extra bescherming voor mijn teerbeminde Samsung kan geen kwaad! Ook Dr. Hauschka had aan mij gedacht, want het biocosmeticamerk had mij een mooi zakje opgestuurd met daarin een tube voetcrème en een flacon van hun bekende Neem-nagelolie. Dit komt uitermate goed van pas, want na het vele lopen en het stappen in de bergen kunnen mijn voeten wel wat extra verzorging gebruiken. Nagelolie gebruik ik sowieso frequent, dus ik ben heel blij met dit cadeautje en zal het gretig gebruiken!

Uitkijken naar: ik word over een goeie week, op 10 augustus, 32 jaar. Het is nu niet dat ik supergraag verjaar en ik ben ook niet van plan om een groot feest te geven. Het is die dag trouwens mijn eerste werkdag na de vakantie, en dat vind ik niet erg. Toch kijk ik stiekem een beetje uit naar mijn verjaardag. Ik hoef geen grote cadeaus te krijgen, maar een aantal kleine attenties en vooral heel veel gelukwensen maken mij toch altijd heel blij. Ouder worden schrikt mij een beetje af sinds ik 30 geworden ben en hier en daar een rimpeltje ontwaar op mijn gezicht. Maar het klopt echt wel dat je er zo oud uitziet als je je voelt. Ik voel me eigenlijk nog altijd 25, en ik denk dat ik er ook best nog wel oké uitzie :-)

Eten: we kunnen het niet ontkennen, het is al een mooie zomer geweest met veel warme, vaak zelfs hete dagen. Op zo'n momenten is het te warm om te koken, en vind ik het leuk om creatief te zijn met wat er in mijn ijskast ligt. Op die manier heb ik al veel yummie slaatjes en eenpansgerechten uit mijn hoed getoverd. Dit bewijst dat lekker helemaal niet ingewikkeld moet zijn, en dat er niet altijd een ingenieus recept achter moet zitten. Het enige wat je nodig hebt, is een frigo gevuld met een aantal basisingrediënten als sla, tomaat, wortel, komkommer, feta, avocado, gerookte zalm, kip - en je bent vertrokken! Ik gebruik meestal quinoa om mijn slaatjes wat "body" te geven - anders zijn ze in een mum van tijd verteerd en heb je weer honger. Vergeet zeker ook niet om wat te kruiden. Ik gebruik graag kerrie, peterselie en Italiaanse kruidenmix. Smakelijk! :-)

Muziek: een nummer waar ik dezer dagen veel naar luister en dat ook echt van toepassing is op het mooie weer, is "T-shirt weather" van The Circa Waves. Zo happy en aanstekelijk! De nieuwe single van The Magician, "Together" genaamd, vind ik ook opnieuw zeer goed - net als al zijn andere nummers en remixes. En verder ben ik helemaal weg van die lekkere beat in "Drank en Drugs" van Lil Kleine en Ronnie Flex. Ik weet het, niet de meest educatieve plaat en er is al veel hetze geweest rond dit nummer. Ik vind de heisa er een beetje over eerlijk gezegd. Het is toch gewoon muziek, en die mag toch af en toe wat choqueren? Just get over it folks...

Focus op: potty training van Emil. Op 1 september gaat hij naar school, wat wil zeggen dat hij tegen dan (min of meer) zelf naar het toilet moet kunnen gaan. Ik vind het niet zo eenvoudig, en op vakantie heb ik het eerlijk gezegd een beetje verwaarloosd omdat we vaak de hele dag op stap waren en ik het niet zag zitten om massa's reservebroekjes mee te sleuren. Plassen lukt al aardig, de grote boodschap nog niet. En uiteraard is het een proces met vallen en opstaan, en af en toe een accidentje. Het is maar door af en toe eens in zijn broek of op de grond te doen, dat hij het zal leren. Ik ben er vrij gerust in. Ik heb een klein "hulpmiddeltje" gemaakt met een vel Bumba-stickers dat ik in de kast tegengekomen ben. Voor elke keer dat hij op zijn potje of het toilet gaat, mag Emil een sticker kleven in het hokje. Tien stickers geven recht op een cadeautje - ik weet nog niet wat, maar ik zal wel iets uit een kast tevoorschijn halen wanneer het zo ver is :-) Op Instagram ten slotte zag ik al een aantal keer de hashtag #augustbreak2015 opduiken. Ik denk dat ik ook ga meedoen. Het is een lijst met per dag een thema waarrond je een foto moet posten. Hou dus mijn Instagram in de gaten als je mijn augustus-avonturen van dichtbij wil volgen :-)Lots of love, Josie xo

2 opmerkingen:

 1. Supermooie Havaianas!!

  Onze week is voorlopig nog rustig, maar dat zal wel weer veranderen... Op 10/8 zal ik dan beseffen dat 3 weken eigenlijk nog te kort is. ;) Tijd om nog eens met Euromillions mee te doen, zeker? :)

  Ben ook aan 't twijfelen voor de Instagram challenge, maar ik ben alweer drie dagen achter en de perfectionist in mij haat dan weer een onvolledige feed. :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg nu ook dat ik wel al wat zin heb om op 10/8 terug te gaan werken, maar als het dan zover is zal het toch wat pieken denk ik :-)
   Tjah die IG-challenge... Ik loop soms ook een paar dagen achter hoor. Zeker meedoen jij, met je mooie foto's altijd! :-)
   X

   Verwijderen