zondag 20 september 2015

My Week In Pictures

Op zondagmiddag, terwijl zoonlief een dutje doet (school is such a hard knock life) en manlief van het zonnige weer gebruik maakt om wat te tuinieren, blik ik al graag eens terug op de mooie momenten van de voorbije week. Volgen jullie even mee?

Morgen start Emil al aan zijn vierde schoolweek. Ik heb de indruk dat hij het erg naar zijn zin heeft daar in de peuter/1ste kleuterklas. De eerste weken was het telkens moeilijk om afscheid te nemen 's morgens (lees: tranen bij hem en dus ook bij mij), maar dat is nu zo goed als voorbij. Hij staat goed gezind op, gaat blij slapen en vooral: hij leert razendsnel bij. Sociaal als hij is, heeft hij ook al een aantal vriendjes gemaakt in de klas - zijn oogjes glinsteren als hij over Bent, Jaylon, Simon en Thomas spreekt :-) Vorig weekend was het hier kermis, en de maandag mochten de schoolkindjes een ritje maken op de draaimolen, gevolgd door frietjes van het frittekot. Op de website van de school zag ik bovenstaande foto, want mij deed concluderen dat hij daar best wel gelukkig is. En ook dat hij zijn jas mooier vindt binnenstebuiten in neongroen dan in camouflageprint. Oh well, whatever suits him best :-)


Het lijkt al een eeuwigheid geleden, maar vorige week zondag werden we door Playmobil uitgenodigd op de lancering van de nieuwe Super 4 tv-serie, nu te zien op Ketnet. Hier beleven Gene, Ruby, Alex en Twinkel de meest heroïsche avonturen, en daar mochten wij al eens van proeven in Kinepolis Brussel. Het was een superleuke voormiddag met veel animatie, de ideale gelegenheid om Emil nog eens samen te brengen met Achilles, zijn beste maatje uit de crèche. Het was een blij weerzien, de jongens hun kwebbel stond bijna geen seconde stil :-) Bedankt aan de mensen van Walkie Talkie en Playmobil dat we erbij mochten zijn!Ik loop nog altijd heel veel, maar sinds kort probeer ik nu ook één keer in de week te gaan zwemmen. Het nieuwe zwembad in Brugge is op maandag en woensdag open vanaf 6u30 's morgens, en dat is ideaal om baantjes te gaan trekken voor het werk. Het is er dan superrustig, een hemelsbreed verschil met wanneer je 's avonds gaat zwemmen en iedere 5 slagen minstens 1 voet in je aangezicht krijgt... Meestal gaat Pieterjan de maandag en ik de woensdag. Toegegeven, het is vroeg opstaan en even doorbijten nu het 's morgens nog donker en frisjes is. Maar eens ik in het water zit geniet ik er enorm van, en achteraf voel ik me supergoed. Ik ruik wel de hele dag een beetje naar chloor en mijn haar ziet er wat verwaaid uit omdat ik het niet kan drogen in het zwembad, maar mijn collega's hebben er tot nu toe nog niet over geklaagd :-) Dus ik blijf dat zeker doen!Ik ben een Alpronista in hart en nieren, maar ook de plantaardige dranken en yoghurtvariaties van het merk Provamel kunnen mij meer dan bekoren. Ik leerde een tijdje geleden hun cashewdrink kennen en ik vind die hemels. Ik eet sowieso graag en veel cashewnoten, en de "vloeibare versie" is minstens even lekker. De verpakking is ook superhandig, gemakkelijk voor onderweg. In dezelfde verpakking kan je ook de macadamiadrink kopen. Die is iets minder romig maar ook très yummie! Provamel koop ik in de biowinkel, want dit merk is in tegenstelling tot Alpro niet te koop in de supermarkt.
Vorige maand was ik jarig. Ik kreeg van mijn mama o.a. een bon van Les Soeurs, een Belgische juwelenwebshop waar ik fan van ben. Ik kocht er 2 mooie armbandjes mee, het linkse en middelste aan mijn pols. Ik was onmiddellijk verliefd op deze stoere snakeskin-bracelet en het zeer fijne zilveren armbandje! Ik combineerde ze deze week met een armbandje dat ik vorige winter kocht bij Marilyn. Zij brengt deze herfst trouwens een nieuwe collectie uit, dus het loont de mooiste om Miss M haar Facebookpagina in de gaten te houden!Gisteren deed mijn vriend opnieuw mee aan een triatlon, namelijk de In Flanders Fields Triatlon in het mooie Ieper. Hij deed het zoals altijd schitterend. Het was mooi weer dus zeer aangenaam ook voor de supporters :-) Ik ontmoette er Sylvie van Ballétoile, wiens man ook meedeed. We volgen elkaar al een tijdje via blog en sociale media maar hadden elkaar nog nooit echt in levende lijve gezien. Het was een fijne ontmoeting, waar in november sowieso een staartje aan gebreid wordt want dan organiseren we een etentje met een 5-tal andere bloggers. Ik was blij dat ik gezelschap had van Sylvie, en Emil vond het ook leuk om wat met haar 2 kids te spelen tussen het luidkeels supporteren voor zijn sportieve papa door. Everybody happy dus :-)Ziezo, dan ga ik nu gaan genieten van dat mooie zondagzonnetje. Er staat nog een familiebezoekje op het programma, gevolgd door een rustige avond. En dan zal ik normaalgezien wel klaar zijn voor een nieuwe week!

Love, Josie  

4 opmerkingen:

 1. Ik vond het ook heel gezellig en heel fijn te ontdekken dat de echte Josefien even leuk is als de online Josefien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk weekoverzicht! :) Emil is toch zo'n cutie pie, hé!

  Wat leuk om een andere blogger tegen het lijf te lopen, niet? 't Zijn toch allemaal toffe dames! :)

  Leuke tips voor de armbandjes! Ik heb al meteen het één en ander gezien en de prijskaartjes vallen super mee!

  Geniet van je week! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci!
   Andere bloggers ontmoeten is altijd heel fijn. Je hebt dan steeds het gevoel dat je die al jaren kent, en je weet altijd wel waarover gebabbeld. Vaak heel inspirerend! Ik kijk al uit naar ons brunchke hoor :)
   Ik heb al een aantal juweeltjes van Les Soeurs, prijs/kwaliteit zitten ze zeker goed!
   X

   Verwijderen