vrijdag 4 september 2015

Wanted // Jullie Tips Voor Trips

De zomer loopt stilaan ten einde. Deze week hebben we al aan den lijve mogen ondervinden dat autumn all around is, en de dagen worden ook al serieus korter. Ik ga niet zeggen dat ik dat superleuk vind, want ik ben een echte summer girl. Van mij mag het een heel jaar door zomer zijn - misschien zit het feit dat ik geboren ben tijdens een hittegolf daar wel voor iets tussen. Maar ik ga er ook niet over janken, omdat niemand daar beter van wordt en vooral ook omdat er nog een aantal fijne zaken op het programma staan. Ik verklaar mij nader.

Van 24 september tot en met 23 oktober, op welgeteld 1 maand tijd dus, trek ik er maar liefst 3 keer op uit. Jullie lezen het goed: drie keer, driewerf hoera! En daarvoor heb ik jullie hulp nodig, want ik ben op zoek naar leuke tips voor al die tripjes die ik ga ondernemen.

Van 24 tot 28 september trek ik voor 5 dagen naar Lissabon, samen met mijn beste vriendin. We gingen in 2012 al samen naar Madrid en een jaar nadien naar Budapest. In 2014 sloegen we een jaartje over omdat mijn reisgezel toen (hoog)zwanger was van een tweeling. But this year we'll be back on track together! We kozen een zonnige en zuiderse bestemming uit, een perfecte mix van cultuur en ontspanning. Ik kijk ernaar uit omdat we elkaar iets minder zien dan vroeger doordat we nu allebei een "gezin" hebben - zij is trouwens de meter van Emil. We zijn enorm gelijkgestemde zielen en hebben precies dezelfde verwachtingen van een citytrip. Een slaapplaats hebben we al, ik vond dit gezellige appartementje via Airbnb. Zijn jullie al in lovely Lisboa geweest? Dan hoor ik graag al jullie tips voor restaurantjes, bars, winkeltjes, bezienswaardigheden,... Mijn BFF en ik zullen jullie eeuwig dankbaar zijn! :-)

Mijn bedlectuur dezer dagen.
Tegen dat ik goed en wel uitgerust ben van Lissabon - want dat is best wel vermoeiend, zo'n girls' trip - ga ik op blitzbezoek naar Brussel. Iets dichter bij de deur, dat wel, maar Brussel is een metropool, een wereldstad. Een enorm mooie stad ook, waar ik altijd een beetje een vakantiegevoel krijg. J'aime Bruxelles! Ik ga er niet om wat rond te kuieren of cultuur op te snuiven, maar wel om op zondag 4 oktober de Brussels Half Marathon te lopen. Het is de tweede keer dat ik hem loop, en net als in 2013 zal Pieterjan mijn running mate zijn. We vertrekken al op zaterdag naar Brussel om er samen een leuk weekendje van te maken. Overnachten doen we in het mooie, trendy Hotel BLOOM, waar we in april al gingen logeren. Op zaterdagavond zijn we van plan om lekker te gaan eten - geen vijfgangenmenu uiteraard, maar een pasta of iets dergelijks. Veel koolhydraten voor de lopersbenen :-) In Brussel kennen Pieterjan en ik aardig onze weg omdat we er geregeld eens komen, maar het is altijd fijn om nieuwe eetadresjes uit te proberen. Op S Marks The Spots staan er altijd toffe plekjes, vind ik. Maar als jullie een goed Italiaans restaurant weten zijn, of eender welke andere tent die het proberen waard is in Brussel: laat maar komen!

Als kers op de taart gaan Pieterjan en ik eind oktober dan nog eens 3 dagen naar Barcelona. Wij zijn dit jaar 10 jaar samen. We speelden al een tijdje met het idee om iets te doen voor ons "tinnen jubileum" - hoewel we niet getrouwd zijn, maar dat doet er niet toe. Door omstandigheden is het er echter niet van gekomen. Nu krijgen we de superleuke kans om met ons tweetjes naar het bruisende Barca te gaan. Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar dat wordt zeker duidelijk binnenkort op deze blog - keep an eye on it sweeties! Need I say dat er hier ten huize twee rondlopen die daar enorm veel goesting in hebben? Onze derde man kan/mag helaas niet mee, maar de grootouders staan al te springen om hem onder hun vleugels te nemen tijdens onze afwezigheid, dus hij zal niks te kort komen :-) Ik ben er al eens geweest met mijn vriendin (diezelfde met wie ik naar Lissabon ga) een tiental jaar terug, maar dat lijkt al een eeuwigheid geleden en ik herinner me er niet veel meer van... Onze vlucht is al geregeld en ook ons hotel ligt al vast, maar jullie voelen mij al komen zeker? Overstelp mij met jullie tips & tricks voor de Catalaanse parel. Viva Barcelona!

Those were the days... Dat dat potverdikke al 10 jaar geleden is: dat moet gevierd worden, in Barcelona!

Hebben jullie nog leuke trips of reisjes op het programma staan?

Love, Josie xo

14 opmerkingen:

 1. ohja, ik ben in beide geweest (lissabon en Barcelona). Vooral Lissabon is me heel sterk bijgebleven en dat zou ik nog wel eens willen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn nicht heeft 7 jaar ik Lissabon gewoond, ik zal haar wat tips vragen en doormailen. Zelf ga ik ook onverwacht op trip in oktober. Het lief moet voor zijn werk naar Italië en hij neemt mij en Sep mee 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat zou lief zijn, je hebt mijn mailadres he :-)
   Waar gaan jullie in Italië?

   Verwijderen
 3. Wij zijn in januari nog in Lissabon geweest. Mijn fotoverslag mét tips vind je hier: http://chezmademoisellejulie.blogspot.be/2015/01/lisbonlux.html. En wat de Italianen in Brussel betreft: de Divino in de Kartuizersstraat is mijn favoriet. Even verderop heb je nog de Publico, die ook zeer de moeite waard is! Die laatste heeft verschillende dingen op de kaart staan, maar meestal wel met een mediterraanse touch. Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. noch Barcelona, noch Lissabon al gezien. ik vrees dat ik hier ga moeten wachten op jou leuke tips om het dan zelf eens te gaan proberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt in orde, ik breng zeker uitgebreid verslag uit! :-)

   Verwijderen
 5. Wij hebben net gecenterparcst :-) (is dat al een werkwoord?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk zouden ze dat wel in de Van Dale mogen zetten :-)
   Welke Centerparks ben je dan geweest, heb ik nog nooit gedaan eigenlijk... Wel leuk zeker met kinderen?

   Verwijderen
 6. 10 jaar! Amai, waar is den tijd :-) Luc moest het weten...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lissabon heb ik nog niet gedaan (staat hoog op het verlanglijstje!), maar ik kan je wel in de richting van www.akanekinomoto.com sturen. Ik volg haar al jaren en zij woont er. Misschien eens bij haar polsen (zeg maar dat ik je gestuurd heb)? Een local weet toch net altijd ietsje meer...
  Barcelona deed ik in mijn zesde middelbaar, maar om één of andere reden was de klik er niet.
  Wij zijn dit jaar ook 10 jaar samen! ;) Dat vieren hebben we vorig jaar volgens mij al gedaan met onze reis naar de VS! ;) Alvast ook voor jullie een dikke proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat een leuke tip voor Lisboa, dank je!
   We vieren onze 10 jaar niet supergroots want we hebben de voorbije jaren al een aantal mooie reizen gemaakt én een mooi huis gebouwd. Maar we wilden toch wel graag iéts doen samen :-)

   Verwijderen