zaterdag 31 oktober 2015

Getest // Kalenji Run Light

Vorig weekend schakelden we over op wintertijd. Ik ga meestal 's avonds na het werk lopen, dus dat betekent dat ik de komende 5 maanden in het donker zal gaan hardlopen. Ik vind dat niet zo erg: het donker schrikt mij niet af. Ik pas echter wel mijn route een beetje aan in die zin dat ik in het donker niet in de bossen of door de velden ga crossen, want je moet het natuurlijk ook niet zoeken hé...
Ik zorg er uiteraard wel voor dat ik goed gezien word: ik draag een fluovestje en -bandjes en op mijn loopkledij zijn standaard reflecterende strips ingewerkt. Vorige winter hadden Pieterjan en ik al eens staan kijken naar de Run Light in Decathlon, maar we hebben hem uiteindelijk dan toch niet gekocht. Ik was er namelijk van overtuigd dat het ding veel te zwaar zou wegen, de hele tijd zou bengelen aan mijn lijf, en vooral: dat ik er zou uitzien als een kerstboom on the run.

Onlangs werd ik door de mensen van Walkie Talkie PR en Decathlon uitgenodigd om de Kalenji Run Light "aan den lijve" te komen testen tijdens een gezellig avondlijk loopje met een aantal bloggers in Evere, de Belgische hoofdzetel van de sportketen. Ik ging gretig in op de uitnodiging, want ik wou wel eens weten of mijn vooroordelen al dan niet steek hielden. Bovendien is het altijd leuk om fellow bloggers te ontmoeten, zeker in een sportieve setting.


Ik naar Evere dus, vorige woensdag na het werk. Tegen dat we vertrokken om 19u was het al goed donker. We liepen eerst een kort stukje langs de grote baan maar al snel sloegen we af, het groen in. Ik had echt niet gedacht dat er in zo'n drukke buurt toch zo'n groene en rustige "oase" zou liggen. Aangenaam verrast dus! 


We waren met een 10-tal lopers en werden begeleid door een enthousiaste Decathlon-medewerker. We liepen een toertje van 45 minuten en al die tijd heeft de Running Light mij werkelijk geen moment gehinderd. Van dat gevreesde bengelen kwam niks in huis, en het toestel weegt bijna niks (250 gram) zodat ik echt niet het gevoel had dat er iets rond mijn lichaam hing. Top.
De zichtbaarheid is echt fenomenaal. We liepen op een volkomen onverlicht pad maar dankzij de Run Light zag ik heel goed waar ik liep en kon ik tijdig uitwijken voor de modderpoelen, plassen, putten en koeienvlaaien die daar in grote getale aanwezig waren. Het licht vooraan heeft 3 standen, en ook op de rug is er een lampje. Op die manier is de visibiliteit echt optimaal. En het gevreesde kerstboom-effect? Dat viel nog wel mee, aan de foto's te zien. En dan nog, liever een rennende discobol dan een aangereden loopster ;-)


Ik weet één ding zeker: die Run Light (die ik achteraf mocht meenemen naar huis, the perks of being a blogger) gaat hier goed van pas komen deze winter. Ik zal nogal shinen op de baan de komende maanden! Ook Pieterjan zal er gretig gebruik van maken, en onze allerkleinste is alvast gefascineerd door de lichtjes - en dan heeft hij mij nog niet eens gezien met de Run Light aan, dat gaat hij zeker hilarisch vinden... #teamdecathlon FTW! :-)


Ik vond het ook heel leuk om blogsters Lies en Annelies, die ik al een tijdje volg, in het echt te ontmoeten. Merci voor de fijne loopbabbel, ladies! Ik leerde ook Mikael (merci voor de foto!) kennen en Wim, die gepassioneerd is door extreme/obstacle runs. Nogal ne kerel zenne :-)


Meer info over de Run Light vind je hier. Het toestel is te koop bij Decathlon voor amper 39,90€.


Gaan jullie graag lopen in het donker of toch liever niet? Welke voorzorgen nemen jullie om goed gezien te worden?


Love, Josie xo12 opmerkingen:

 1. Ik ben een ochtendloopster, dus ik heb niet meteen nood aan een licht, maar mijn man is er ook geweldig content van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het iets is dat zeker zijn geld waard is.
   Jammer dat je er niet bij was woensdag, het was gezellig! Een andere keer hé :-)

   Verwijderen
 2. Ik ben een angsthaas in het donker, dus in de wintermaanden probeer ik mijn looptoertjes over de middag te plannen. Manlief is echter een 'avondloper' en dus gaf je mij net een geweldige pre-kerstkado-tip! Hij zal content zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dat inderdaad een zeer leuk kerstcadeautje is!

   Verwijderen
 3. Klinkt als een zeer handig ding! Ik probeer zoveel mogelijk bij daglicht te lopen, maar nu de winter eraan komt is de duisternis quasi onvermijdelijk. En het lastigste daaraan is dat je meteen een stuk beperkter bent qua loopparcours, want die idyllische veldbaantjes zijn helaas niet zo goed verlicht :-) Dus ja, ik ben best benieuwd naar de werking van zo'n Kalenji Run Light!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, ik moet mijn bos- en veldloopjes ook noodgedwongen schrappen. zelfs met zo'n licht begeef ik me niet in het hol van de leeuw hoor ;-)
   echt de moeite waar hoor!

   Verwijderen
 4. Ik heb het nog niet opnieuw gebruikt, maar het voelde inderdaad fantastisch. Of beter: het voelde helemaal niet alsof je ook maar iets droeg. En zo moet het zijn, hé?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb het ook nog niet opnieuw gebruikt, niet meer kunnen gaan lopen sindsdien... maar de winter is nog lang dus het ding zal zeker nog van pas komen! :-)

   Verwijderen
 5. En toen had 'k een nieuwe kersttip onder de kerstboom voor ML :-)
  Ikzelf ga in de winter liever op de middag lopen, of bij het ochtendkrieken... Ervoor liepen we altijd met een headlight van petzel, maar ikzelf ben er geen overdreven fan van... (ML daarentegen die er al meerdere nachten mee heeft overbrugd, ondervindt totaal geen hinder)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk is hij er blij mee! Ik zou daar alleszins wel content mee zijn. En Pieterjan is ook blij want hij kan mijn lichtje gebruiken :-)

   Verwijderen
 6. Het run light lijkt me enorm handig! Ik mijd het donker altijd, ofwel kies ik zorgvuldig goed verlichte plaatsen uit.
  Leuk om mede bloggers te ontmoeten, maakt zo'n event des te leuker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een handig ding. Zelfs als je niet in de pikkedonker loopt is het toch een aanrader. Veiligheid boven alles hé :-)
   Ik vind jouw blog erg inspirerend, we hebben veel gemeen! Zou dus zeker fijn zijn om elkaar eens te ontmoeten :-)

   Verwijderen