vrijdag 13 november 2015

My Week In Pictures

De week is alweer voorbij, ik laat jullie graag mee terugblikken op een aantal fijne momenten en leuke ontdekkingen!Ik mag niet klagen over mijn haar, maar van zodra het herfst wordt gaan mijn lokken er toch wat droger en pluiziger uitzien. Dan heb ik het iets moeilijker dan anders om mijn kapsel in model te houden. Gelukkig kan ik op bad hairdays altijd rekenen op Gliss Kur, een merk waar ik deze zomer uitgebreid mee kennis maakte. Ik ontving van hen de 6 Miracles Oil Essence, die 6 “wonderen” verricht: soepelheid, hittebescherming, anti-gespleten haarpunten, weerstand, pluiscontrole en intensieve verzorging. Het Ultimate Repair Every Day Oil Elixir werd dan weer speciaal ontworpen om het haar intensief te voeden zonder het te verzwaren. Het elixir kan gebruikt worden op handdoekdroog haar voor het drogen, of als beauty finish op droog haar. Ik gebruik beide producten nu een goeie week en ik kan oprecht bevestigen dat ze doen wat ze beloven. Mijn haar is soepel, glanzend en zonder pluis. Het ziet er gewoon gezond uit! Special thanks to Willem & Evi, mijn twee favoriete haar-redders in nood :-)Afgelopen zaterdag ging ik ontbijten met Kelly bij Nomad in Brugge. Het is een vrij recente koffiebar/eethuis - vroeger was daar een nogal obscuur danscafé waar ik ’s avonds bij voorkeur in een grote boog omheen liep, en ook ’s morgens vroeg uit vrees om uit te glijden over een hoopje braaksel :-) Maar wat een ontdekking was me dat! Ik at het “hipster gezond” ontbijt met home-made granola, yoghurt en vers fruit, met een thee en verse sinaasappelsap erbij. 100% Josie, superlekker en verzorgd! Ook Kelly was enthousiast over haar eggs benedict. Nomad is trendy en gezellig ingericht, heel fijn om bij te praten. Ik genoot enorm van mijn voormiddagje in Brugge. Ik had Kelly nog maar 1 keer in real life ontmoet, maar zo leek het alleszins niet. Dat we elkaars blog volgen, heeft daar natuurlijk mee te maken. Ik vind haar een zeer inspirerende en oprechte madam. Wie haar blog nog niet kent, neem zeker eens een kijkje!Woensdag was het Wapenstilstand, een vrije dag dus. Running.be, van het gelijknamige magazine voor gepassioneerd lopers, had een leuke challenge gelanceerd: loop 11K op 11/11, share het op social media en maak kans op 1 van de 11 prijzenpakketten. Ik was sowieso van plan om te gaan lopen op mijn verlofdagje, dus ik nam de uitdaging met beide handen aan. Normaal loop ik 11K zonder enige moeite, als je weet dat ik een halve marathon kan lopen met een grote glimlach. Maar de voorbije week was ik een beetje ziek dus ik stond niet zo scherp als anders. Ik heb afgezien en mijn tempo lag niet erg hoog, maar ik heb ze toch maar mooi gelopen, die 11K for love & peace! Eigenlijk heb ik er 12 gelopen, want na 11 kilometer was ik nog niet thuis :-) Ik heb helaas geen prijs gewonnen, maar daar deed ik het ook niet echt voor. Ik was gewoon supertrots op mezelf dat het gelukt was, na een moeilijke week voordien.Vorig weekend las ik in het weekendmagazine van Het Nieuwsblad een receptje voor een omelet met avocado, appel en cottage cheese. Ideaal als snelle en gezonde lunch. Ik maakte er deze week mijn eigen versie van, omdat ik geen cottage cheese meer liggen had en nog wat restjes (butternut)pompoen te verwerken had. Ik maakte dit woensdagavond klaar als lunch voor donderdag. Het was superlekker! Ik geef even het (belachelijk simpele) recept mee, het is niet meer dan 10 minuten werk...

Ingrediënten:
 • 1 ei
 • ¼ avocado
 • ½ appel (ik neem een vrij zure, bv. Elstar)
 • Een paar blokjes halloumi (voor de leken: dat is een soort vegetarische grillkaas, overheerlijk!)
 • Een paar blokjes geroosterde butternutpompoen (geroosterd in de oven met wat olijfolie en kruiden)
 • Kruiden: peterselie, curry, kurkuma, peper (naar keuze, ik voeg geen extra zout toe omdat er in mijn currymix al zout zit en ik niet te veel zout wil gebruiken)
 • Plantaardige vetstof (ik gebruik kokosolie)
Werkwijze: 
Meng het ei met de blokjes appel, avocado, halloumi en de kruiden. Bak het in de pan en leg er op het einde de blokjes pompoen bij. In een doosje steken, een nacht in de ijskast bewaren en de volgende dag heb je een overheerlijke, lekker frisse lunch. Misschien niet ideaal voor mensen die hun portie brood, aardappelen of pasta nodig hebben bij de lunch, maar dit is een verzadigende maaltijd die mij een goed gevuld gevoel geeft, zonder de vervelende "verteringsdip" achteraf die ik altijd heb na een copieuze lunch. Smakelijk!
Deze week leerde ik ook Vitalinea Plus kennen als lekker tussendoortje. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van fruityoghurt omdat ik vind dat het fruit vaak niet naar fruit smaakt… Ik meng liever wat vers fruit onder (soja)yoghurt. Maar ik wilde dit toch eens proeven van deze nieuwe Vitalinea specialiteit omdat ik er al zoveel leuke posts over had zien passeren tijdens de #myvitabreak campagne. Ik proefde de variant met framboos en met ananas, en het is echt lekker. De ideale pauze op het werk, wat mij betreft!

En nu staat het weekend voor de deur: joepie! Ik ga morgen (opnieuw) ontbijten met vriendinnen bij Simon Says in Gent. Dat staat al heel lang op mijn “to discover” lijstje dus ik ben blij dat ik er eindelijk eens naartoe ga. Uiteraard laat ik jullie weten hoe het was! De rest van het weekend is lekker rustig en relax. Ik ben alleen thuis met Emil want Pieterjan is op weekend met zijn bende van ’t unief. Ik kijk ernaar uit om wat tijd te spenderen met mijn kleine aap! Pieterjan zal ook een leuk weekend hebben met zijn studiegenoten van vroeger, en dat is hem uiteraard van harte gegund! Al zal ik hem natuurlijk wel missen :-)

Enjoy the weekend!

Love, Josie xo

9 opmerkingen:

 1. ik moet dringend in mijn loopschoenen geraken, mijn baby kluistert mij jammergenoeg aan huis momenteel....twee jaar geduld voor hij ook naar school gaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe oud is je baby, Liese? Ik ben terug beginnen lopen na 6 weken, ik kon echt niet langer wachten, het kriebelde zo! :-)

   Verwijderen
 2. Simon Says staat ook nog op mijn wish list! Benieuwd wat je ervan zal vinden. Vandaag geluncht bij Jef in Gent: ook topadresje,hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik laat het je zeker weten!
   Bij Jef ben ik een aantal jaar geleden een gaan eten 's avonds. Ik vond het toen top, we zaten recht voor de open keuken.

   Verwijderen
 3. Zo nu en dan kom ik hier eens lezen en altijd met een glimlach, want ik kijk er altijd van op hoe superenthousiast jij bent. :-) Simos Says is vree wijs hé. Ik ga er ook af en toe een koffie drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk dat ik je kan doen lachen, dan moet je vooral blijven lezen :-)
   ja echt een wijs plekje bij simon says! het was megalekker en wijze mensen daar. ik ga zeker nog terug!

   Verwijderen
 4. Zo nu en dan kom ik hier eens lezen en altijd met een glimlach, want ik kijk er altijd van op hoe superenthousiast jij bent. :-) Simos Says is vree wijs hé. Ik ga er ook af en toe een koffie drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat leuk om lezen, zeg! The feeling was mutual. :) Ik bekijk zeker eens dat product van Gliss Kur. Kan ik gebruiken, vrees ik, zeker in de wintermaanden. Je lunch ziet er super lekker uit. Zal ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat leuk om lezen, zeg! The feeling was mutual. :) Ik bekijk zeker eens dat product van Gliss Kur. Kan ik gebruiken, vrees ik, zeker in de wintermaanden. Je lunch ziet er super lekker uit. Zal ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen