vrijdag 8 januari 2016

My week in pictures

De eerste week van 2016 is al bijna achter de rug! Tijd om eens een paar foto' van de voorbije week (en eigenlijk ook de week ervoor) op een rijtje te zetten.We verhuisden Emil naar zijn grote bed. Hij past met zijn 98cm nog altijd in zijn babybed, maar hij is gewoon geen baby meer nu. Zijn babybedje werd vakkundig omgebouwd tot zogenaamd "jeugdbed", waar hij kan (in theorie) in slapen tot hij ongeveer 7 jaar is. Hij was fier als een gieter en slaapt superlekker in zijn groot bed. Hij is er voorlopig nog maar één keer uitgekomen rond 22u 's avonds, en heeft mij bijna een hartaanval bezorgd door met een creepy fluisterstemmetje bovenaan de trap "Ik bent hier, mama" te staan prevelen, op een moment dat ik het kot voor mij alleen had en het dus vrij stil in huis was (want ik maak niet veel lawaai in mijn eentje). Sindsdien is hij de kamer niet meer alleen uit gekomen, wellicht omdat hij zich het wit weggetrokken horror movie gezicht van zijn moeder nog altijd voor de geest kan halen ;-)

Hij wil nu trouwens géén dekbedovertrek meer over zijn donsdeken. Hij vindt dat niet mooi, zegt hij. Er staan nochtans helikopters en grappige kiekens op... Maar meneer slaapt dus al een week onder een ordinair wit donsdeken, dat hij naar eigen zeggen prachtig vindt. Wat er in dat kleine hoofdje allemaal omgaat, vraag ik mij toch soms af... But then again, ik heb zelf soms ook rare kronkels in mijn bovenkamer dus ik heb niet bepaald recht van spreken ;-)


Op de laatste dag van het jaar ging ik lopen. Kwestie van 2015, dat een topjaar was op vlak van sportieve prestaties, in schoonheid af te sluiten. Het was superzonnig weer en ik genoot ervan om energie bij te tanken voor de lange "feestnacht" die er zat aan te komen. Ik luisterde voor één keer niet naar mijn eigen uiterst smaakvolle running playlist maar stemde mijn ipod af op Studio Brussel. Het was namelijk De Tijdloze, de lijst van de 100 mooiste platen aller tijden, en daar wilde ik zo weinig mogelijk van missen. Het was een van de laatste loopjes met mijn roze Nike Lunar Eclipse schoenen, die ik kocht in januari 2015. Ik zit al over de 1000K ermee dus het is hoog tijd voor een nieuw paar loopschoenen. Bovendien ben ik er niet zo tevreden van, ik heb soms last van een knellend gevoel aan mijn voeten (ik heb wel rare voeten dus dat ligt misschien niet volledig aan de schoen) en ze zijn niet goed waterbestendig. Volgende week ga ik naar het Running Center voor een loopanalyse en een nieuw paar running shoes voor 2016. Ik kijk er al naar uit!

Zijn er trouwens mensen die nog met hun ipod lopen, of lopen jullie allemaal met muziek op jullie smartphone? Op een of andere manier kan ik het niet verdragen dat die GSM aan mijn lijf hangt te bengelen tijdens het lopen, dus ik blijf trouw aan mijn ipodje, dat intussen al drieënhalf jaar meegaat. Ik heb mijn Garmin sporthorloge en hartslagmeter die mijn prestaties tracken, dus voor mij geen Strava, Runkeeper, Endomondo en consoorten.Op oudejaarsavond gingen we feest vieren bij vrienden. Emil werd 's nachts wakker door het vuurwerk, hij was een beetje geschrokken... Begrijpelijk, want er was heel veel vuurwerk in de buurt met luide knallen. Pieterjan en ik namen hem mee naar buiten om te kijken naar het lichtspektakel en hij vond het natuurlijk de max. En daarna... geraakte hij niet meer in slaap. Hij was niet lastig maar ik wilde niet dat hij de andere kinderen die boven lagen te slapen wakker zou maken met zijn gebabbel en gewrikkel (zijn specialiteit) in bed. Dus nam ik hem mee naar beneden bij de "grote mensen". Hij heeft het grootste deel van de nacht in de zetel gelegen/gezeten maar hij maakte toch ook van de gelegenheid gebruik om nog wat te spelen en onnozel te doen. En ik vond het ook wel leuk dat ik nog wat gekke selfies met kon nemen met mijn kleine aap :-) 

Emil lijkt sowieso erg op Pieterjan, maar op zo'n momenten merk je dat des te meer: het zijn allebei nachtdieren die altijd in zijn voor een feestje (ik ga daar nog wat mee meemaken als hij begint uit te gaan later). Uiteindelijk gingen we naar huis rond 4u en thuis heeft hij onmiddellijk geslapen... Ik mag dus niet klagen.Al was hij wel vroeg van de partij op 1 januari: alive & kicking om 8u30! Maar soit, hij was heel goed gezind en superenthousiast om zijn nieuwjaarsbrief voor te dragen. Je kan het filmpje bekijken op mijn Facebook, keischattig! In de namiddag gingen we nieuwjaren bij Pieterjan zijn familie. We waren thuis rond 21u en ik was toch wel blij dat ik in mijn bed kon kruipen. Maar eerst keek ik nog naar The Voice Kids, mijn guilty pleasure van tegenwoordig ;-)Ik wil graag opnieuw meer lezen op papier in plaats van op scherm. Ik ben goed bezig want ik koop sinds kort elke week een magazine en ook in bed lees ik altijd een kwartiertje voor het slapengaan. Deze week kocht ik het Nederlandse maandblad "Runner's World", boordevol tips en interessante artikels over lopen. Echt heel fijn leesvoer voor een running chick als mij! Het is in feite de Nederlandse tegenhanger van ons Vlaamse magazine Running.be, waarop wij thuis een abonnement hebben. Dat lees ik ook altijd supergraag. Deze maand staat er een interview in met Ruben Block van de band Triggerfinger. Hij is blijkbaar ook een fervent loper, en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik dacht namelijk dat alle rockers rokende, drinkende en vooral-niet-sportende individuen waren. Alweer van een vooroordeel verlost dus ;-)


Vorig weekend haalden we onze kerstboom neer. Hoe gezellig het ook was met de lichtjes in huis (vooral Emil en Pieterjan zijn daar fan van), ik was toch blij dat de boom plaats kon maken voor een nieuwe kamerplant (dank u lieve mama voor het mooie nieuwjaarscadeau!). Nu die hoek niet meer zo vol staat (voor de kerstboom stond er een felblauwe Bumba-tent, moet je weten, maar die hebben we voorlopig even opgeborgen omdat Emil er niet meer in speelt *stiekem gejuich*) vind ik dat er veel meer rust hangt in onze woonkamer. Zeker overdag, want wij hebben veel ramen en kunnen de hele dag door genieten van een schitterende lichtinval (bovenstaande foto is echter 's avonds genomen). Voor onze plant hebben we nog een mooie bloempot nodig. Iemand tips waar ik daarvoor kan gaan kijken?Afsluiten doe ik met een nieuwe kleine verslaving: een appel in stukjes snijden, een beetje kaneel erover, een minuutje in de microgolf en what you get is een overheerlijk tussendoortje. Ik deed inspiratie op bij Lilithu, dikke merci daarvoor! Ik maak dit geregeld op het werk. Ik ben een echte kaneel-lover, zowel de smaak als de geur vind ik onweerstaanbaar. Wist je trouwens dat kaneel bijdraagt tot een stabiele bloedsuikerspiegel? Lekker én gezond dus!

Hoe was jullie week? Laat het gerust weten hieronder... En geniet van het weekend!

Love, Josie xo

28 opmerkingen:

 1. Ik loop normaal met Ipod, al ben 'k de laatste 2 weken aangewezen geweest op radio op smartphone (niet zo handig, want bibie moest persé een grote smartphone hebben in functie van mooie foto's ;-) ) omdat ML op dezelfde momenten (over de middag en zo) gaan lopen was.

  Ons abonnement op RW hebben we niet meer verlengd, we vonden het niet meer zo vernieuwend na al meer dan 10jaar alle nummers te sparen.

  De kerstboom gaat hier deze week tegen de vlakte.

  Je lijkt een fanatisch eerste week te hebben gehad! Op naar nog 51 volgende (wist je trouwens dat 2015 53weken had? K viel van mijn stoel toen 'k 't hoorde ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, toch nog een ipod runner :-)
   't is een schrikkeljaar zeker dit jaar?
   Liefs xxx

   Verwijderen
 2. Ik heb een tijdje "Start to Run" gedaan en daarna wat gelopen, maar het bleek niets voor mij te zijn (veel te hoge hartslag). Ik gebruikte toen ook een iPod. Een smartphone vind ik echt niet zo handig tijdens het sporten. Nu heb ik hem wel bij tijdens het fietsen omdat we allebei met Strava werken.

  Hoe schattig is Emil toch wel niet! Je zal daar inderdaad nog mee afzien eens die zal uitgaan. Ik mis wel nog een selfie van je horror face in het overzicht. ;)

  Goed plan om telkens wat rust te nemen voor het slapen gaan. Ik heb dit vorig jaar een tijdje gedaan, maar ben ondertussen weer in mijn slecht gewoontes hervallen. Tijd om hier verandering in te brengen.

  De kerstboom ruimt dit weekend plaats voor de konijnen. Nu staan ze een beetje 'in de weg', ik denk dat ze blij zullen zijn om terug op hun oude, vertrouwde plaats te staan.

  Dat appeltussendoortje staat ook in de boeken van Pascale Naessens dacht ik. Zij doet er soms ook wat peer bij (als dat een tip kan zijn).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die tip van rust nemen voor het slapengaan haalde ik eigenlijk bij #myvitabreak, jij schreef er toen ook over en je inspireerde me. Dus misschien moet je inderdaad je oud gewoonte terug opnemen, want ik vind het echt wel een heel verschil! Gisteren heb ik gewerkt tot 23:30 op mijn laptop en ik ben direct gaan slapen daarna, en ik heb beduidend slechter geslapen.

   Ik heb het inderdaad ook al met peer gemaakt, ook lekker! Ik wist niet dat het ook in Pascale haar boeken stond, maar het is inderdaad wat pascale-achtig :-)

   Verwijderen
 3. haha, ik ben mij ook zo eens een bult geschrokken! Op vakantie in augustus sliepen wij de eerste week op dezelfde kamer met Joanna, die voor het eerst in een groot bed sliep. Plots stond er midden in de nacht een peuter naast mijn bed, met haar gezicht vlakbij het mijne, iets te fluisteren. Kan je je voorstellen hoe hoog ik sprong toen ik mijn ogen open deed? Hihi! Ze slaapt sindsdien in een groot bed maar komt er gelukkig zelden of nooit uit... Mijn hart! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Emil is er ook niet meer uitgekomen sinds "het incident". Hij roept nu gewoon: mama, ik ben wakker!!!! :-)

   Verwijderen
 4. Ik ben jaloers! Onze kerstboom staat er nog altijd en ik heb echt weinig zin om die te gaan afbreken... Zo'n gedoe altijd...

  Die appel met kaneel ga ik ook eens proberen. Klinkt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook ene hekel aan dat gedoe... Maar mijn 2 "assistenten" hebben het gedaan (ze hadden hem ook samen opgezet) dus ik heb me er makkelijk vanaf gemaakt :-)

   Verwijderen
 5. Hier ook een Oldschool Ipodgebruiker, smartphone gaat soms mee als ik van plan ben foto te nemen en ik eens wil lopen met Runkeeper, maar ik vind het eigenlijk een heel gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel een band om rond mijn middel te dragen waar ik mijn gsm kan in steken en ik voel het nauwelijks. Dus die zal ik meenemen tijdens ons loopje binnenkort :-)

   Verwijderen
 6. hier ook nog altijd met ipod hoor. Dankzij polar ook geen nood aan runkeeper en consoorten. Ik plan trouwens nog lang op die manier verder te gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook hoor, ik kan mijn Garmin niet meer missen! En ik denk dat garmin, Polar en co véél nauwkeuriger zijn dan al die apps.

   Verwijderen
 7. Ik loop ook nog steeds met mijn iPod. Kan er ook niet tegen dat er een iPhone aan je arm plakt tijdens 't lopen. :-) Een iPod en mijn gpshorloge, meer heb ik niet nodig. Mmm, die appel ga ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hé, zo'n band rond je bovenarm met die telefoon erin, dat lijkt me echt mega-onhandig!
   Dat appeltje is écht iets voor jou denk ik, smakelijk! X

   Verwijderen
 8. Ik loop altijd met een oude iPhone die kleiner is dan mijn huidige. Er zit ook geen sim-kaart in (zodat ik niet gebeld kan worden) maar dus enkel spotify en endomondo (die ook werkt zonder sim-kaart). Ik steek die in een plat heuptasje want rond mijn arm kan ik dat niet verdragen :). De kerstboom is bij ons ook al week weg, toch ook weer blij met de extra ruimte die ik weer heb. Ik vind de boom zalig zolang kerst nog moet komen maar daarna moet hij zo rap mogelijk weg :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zo'n heupband (http://www.flipbelt.nl/) waar ik mijn sleutels in kan steken, zit goed strak rond mijn heupen en zit heel makkelijk.
   Weg met die kerstbomen, tijd voor de lente, haha :-)

   Verwijderen
 9. Ik hou mijn gsm in mijn hand als ik ga lopen. Met de radio op. Als het teveel gebabbel is verander ik naar mijn iPod die ik in mijn zak stop (kleintje). Jullie zoontje ziet er een echt pietjekwek uit! Maar leuk voor jullie dat hij niet lastig is als hij moe is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gsm in je hand? Dat zou ik niet kunnen...
   "Pietjekwek", wat een tof woord... Emil is inderdaad na kastaar. Hij kan wel lastig zijn hoor als hij moe is, maar ik ken hem ondertussen goed genoeg om te weten wanneer hij erover aan 't gaan is en echt in zijn bed moet.

   Verwijderen
 10. Die ipod lijkt me dus suuuuuperhandig! Ik loop gewoon zonder muziek, om de reden dat ik ook liever geen smartphone meeneem (tenzij het pikkedonker is, ik ben een bangerik) en ik geen zin heb om een ipod te kopen wanneer ik een smartphone heb haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk niet dat een ipod nog zoveel kost tegenwoordig. Ik heb de mijne gekregen in 2012, mijn vriend kocht hem in Amerika. Zo'n kleintje kost echt niet veel en is heel makkelijk om mee te lopen hoor.

   Verwijderen
 11. Mmmh, die tip van de appel met kaneel ga ik binnenkort ook eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik loop zelfs nog met een prehistorische mp3-speler uit 2009 :-) But hey, it does the trick!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, waar is den tijd van de MP3-spelers! Inderdaad, als het werkt en je er lekker door kan lopen, dan is het goed! :-)

   Verwijderen
 13. Dat hapje dat doe ik ondertussen ook :-)
  Love it :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kwam een tijdje geleden dit tegen: http://www.bacsac.com/e-shop/en/4-round
  Misschien is dat wel iets voor je nieuwe kamerplant. :)

  BeantwoordenVerwijderen