dinsdag 19 januari 2016

Running // Mijn leukste loopevents van 2016

Een nieuw jaar, dat betekent volop verse loopplannen maken. Moeilijk is dat niet, want er worden zodanig veel leuke running events georganiseerd in ons klein landje, dat ik het soms moeilijk vind om te kiezen waaraan ik ga deelnemen. Ik zou wel overal willen meelopen, maar dat is agendagewijs niet haalbaar... Ik heb daarom mijn top-5 opgesteld van leuke loopevents in 2016!


1. De allermooiste: Brussels Marathon & Half Marathon (zondag 2 oktober) 
Deze staat met stip in mijn agenda genoteerd. Het zal de 3de keer zijn dat ik de 21K-lange, prachtige toer loop in onze mooie hoofdstad. Ik vind het een schitterend parcours, hoe zwaar en steil het soms ook is (google eens “Tervurenlaan” en “afzien” en misschien krijg je wel een foto van mij met m’n tong op de grond). Ik heb een zwak voor Brussel en tijdens deze loop kom je op plekken in de hoofdstad waar je anders nooit zou komen (Watermaal-Bosvoorde bijvoorbeeld, al veel van gehoord maar nog nooit geweest). Echt de moeite waard, en de sfeer is ook magnifiek. Het is mijn plan om er de halve marathon te lopen, zoals de vorige 2 edities. Maar misschien, héél misschien, probeer ik wel voor het eerst een marathon te lopen, op voorwaarde dat mijn uitdaging van juni zeer vlot verloopt… 

2. De meest uitdagende: Great Breweries Half Marathon (zondag 5 juni) 
… Want over een dikke 4 maand ga ik 25K lopen op de uitgestrekte terreinen van Duvel Moortgat in Puurs, dwars door de Duvel-kelders. Van het moment dat ik over dit concept hoorde, wist ik: hier moét ik bij zijn. Niet omdat ik zo’n bierdrinker ben, integendeel, maar gewoon omdat het eens iets anders is dan lopen door een stad. Oorspronkelijk ging het een halve marathon zijn, maar dat was parcoursgewijs niet mogelijk, en dus maakten ze er 25K van. Ik ben daar blij om, want het is de ideale gelegenheid om mijn lat – die voorlopig op 21K staat – nog een beetje hoger te leggen. Ik ga afzien, zwaar afzien zelfs, maar weet je wat? Ik kijk er verdorie enorm naar uit! En als dat goed gaat (ik zeg wel áls), dan ga ik misschien overwegen om van juni tot oktober verder te trainen voor een marathon. Maar ik ga nog niet te hoog van de toren blazen daarover, we zullen dat in juni wel zien. Ik heb intussen al geleerd dat ik in de eerste plaats naar mijn lichaam moet luisteren.

3. De stoerste: Spartacus Run (zaterdag 30 april & zondag 1 mei) 
Een supercoole obstacle run in De Schorre in Boom, waar ook jaarlijks Tomorrowland plaatsvindt. Het domein leent zich perfect voor tal van – laat ons eerlijk zijn – vaak moeilijke obstakels. In totaal loop je 10K, maar het draait hier meer om de uitdagingen (van een ponton in ijskoud water springen, onder een muur van prikkeldraad kruipen, van een metershoge waterslide glijden,…) dan om het lopen zelf. De sfeer is de max! De Spartacus Run is niet alleen stoer maar ook bijzonder pijnlijk. Ik heb vorig jaar zeker 3 maand met wondes rondgelopen op mijn benen en ik denk dat ik er zelfs ook een klein litteken aan overgehouden heb. Maar ik heb er toch vooral heel leuke herinneringen aan! Niet voor mietjes, ideaal om met een groepje vrienden te doen. Heb je niemand om mee te lopen? Dan kan je aansluiten bij het Ladies Fun Sports team! Hoe graag ik hieraan zou deelnemen, dit jaar zal ik passen omdat het helaas niet in de planning past dat weekend. Succes aan alle deelnemers, ik kijk al uit naar alle heroïsche foto’s achteraf! 

4. De thuismatch: Nacht van West-Vlaanderen (vrijdag 17 juni) 
Ik loop al mee in de NVV sinds ik samen ben met Pieterjan (10 jaar dus). Dit zomers loopevent vindt plaats in het idyllische Torhout, de hometown van mijn wederhelft en sinds anderhalf jaar ook die van mij. Je kan 10, 21 of 42K lopen of wandelen – voor elk wat wils dus! Ik heb lang de 10K gelopen (ik was toen nog niet zo fanatiek, haha) maar dit jaar zal ik voor de 3de keer de halve marathon lopen. Voor het parcours doe ik het niet, want dat vind ik eerlijk gezegd vrij saai. Maar ik loop hier een "thuismatch" en dat is toch een beetje een speciaal gevoel, wat maakt dat ik het niet wil missen. Normaal zou de halve marathon zeer vlot moeten gaan aangezien ik 2 weken eerder die 25K zal afgelegd hebben. Dan zou ik 21K moeten kunnen lopen met de vingers in de neus ;-)

5. De vaste afspraak: Dwars Door Brugge (zondag 8 mei) 
Ook dit is traditie: ik loop al mee in Dwars Door Brugge van het eerste jaar dat ik in Brugge ging samenwonen. Ik ken het parcours (15K) intussen uit mijn duimpje, maar ik loop het nog steeds graag. Ik ben nu anderhalf jaar weg uit Brugge, en ik vind het altijd fijn om nog eens terug te gaan lopen in de stad waar heel mijn loopverslaving eigenlijk begonnen is. Bovendien is dit altijd op moederdag, en dat vind ik heel leuk. Ik hoef die dag geen grote cadeaus te krijgen, gewoon kunnen lopen en mijn 2 mannen die langs het parcours staan supporteren, dat vind ik al de max :-)

Dit zijn mijn favorieten. Waar gaan jullie zeker mee lopen? Laat het weten, en misschien komen we elkaar wel ergens tegen! 

Check trouwens zeker de sportkalender van Ladies Fun Sports als je graag wilt aansluiten bij het LFS-team op een leuk evenement!

Love, Josie xo

Deze post verscheen oorspronkelijk op Ladies Fun Sports.

6 opmerkingen:

 1. ik loop de Spartacusrun mee ... niet omdat ik dat persé wil doen, want ik deed ooit een gladiator-run en het is niet volledig mijn ding. De obstakels iets te kunstmatig en iets te veel kans om blessures op te lopen.
  Maar op 't werk organiseren ze een deelname en dat is wel leuk om met de collega's te doen. Het is trouwens ook na mijn marathon dus als ik geblesseerd geraak kan het niet zoveel kwaad meer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't is inderdaad superleuk om met een groepje te doen! have fun :-)
   ik volg mee met je voorbereidingen voor wenen hoor, you go! x

   Verwijderen
 2. Heerlijk om te lezen hoe elk loopevent speciaal is voor jou :) Op Moederdag Dwars door Brugge met jouw 2 supporters erbij lijkt me een geweldige traditie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, dat is altijd heel leuk. het grootste cadeau dat ze me kunnen geven :-)

   Verwijderen
 3. Het zien me er allemaal fijne loopevents uit! De Spartacus Run staat op mijn verlanglijstje voor wanneer mijn conditie terug op peil is, al heb ik toch ook wat schrik voor de obstakels die bij dit loopevent horen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. om eerlijk te zijn: voor de spartacus hoef je niet over de beste topconditie te beschikken. ok, je loopt 10km, maar het is altijd met onderbrekingen dus ik denk dat je telkens maar 1km loopt tot de volgende hindernis.
   je mag gewoon geen schrik hebben om je vuil te maken (modder en smurrie all over your body) en vooral niet om je pijn te doen. ik zeg niet dat ik aar helse pijnen geleden heb, maar ik heb toch wel mijn knie ferm opengehaald en ook aan mijn lies heb ik een wonde opgelopen. allemaal niet erg hoor, maar je bent maar beter voorbereid.
   je moet ook van een metershoog ponton in ijskoud water springen, niet voor doetjes. en je kruipt onder een "plafond" van elektrisch geladen draadjes waardoor je constant kleine snokjes krijgt. zeer speciaal :-)
   maar alles is zeer veilig hoor, anders zou het zo geen massa-event zijn he!
   x

   Verwijderen