maandag 1 februari 2016

Exploring Brussels // The Augustin

Zoals jullie weten hou ik van Brussel. Ik kom heel graag in onze mooie hoofdstad omdat er een leuke sfeer (ja, zelfs nu de stad een “Hellhole” genoemd wordt) en kosmopolitische vibes hangen. Bovendien zijn er zoveel leuke adresjes te ontdekken! Ik was dus blij toen ik afgelopen vrijdag uitgenodigd was op een receptie in The Augustin hotel, omdat dat een goeie reden was voor alweer een tripje naar Bruxelles ma belle.The Augustin is een vrij nieuw hotel (opgestart in 2014), gelegen op de Stalingradlaan. Dat is zonder twijfel een toplocatie, want van hier wandel je in no time naar de Grote Markt, Manneken Pis, de Zavel, de Kunstberg, de autovrije Anspachlaan,… Ondanks de centrale ligging is het er toch zeer rustig. Er was niks van lawaai ’s nachts in onze kamer, waardoor Pieterjan en ik als roosjes hebben kunnen slapen!


Onze kamer was netjes en voorzien van alles wat we nodig hadden, met als voornaamste item een zeer comfortabel bed :-) De badkamer is ruim, enkel jammer dat de doucheslang een beetje te kort is om supercomfortabel te douchen. Maar we vernamen van de eigenaar dat dit euvel binnenkort aangepakt wordt, en dat alle meubilair van de kamers in de toekomst zal vernieuwd worden. Het is dus work in progress, we mogen tenslotte niet vergeten dat het hotel nog in volle groei is. Leuk detail vond ik wel de zeep en shampoo in de badkamer: die is van Nuxe, een merk waar ik erg van hou (en ik ben de enige niet, denk ik). Misschien voortaan ook body lotion en conditioner voorzien? Dat zou pas echt top zijn :-)


Iets waar ik altijd heel erg naar uitkijk wanneer ik een nachtje op hotel slaap, is het ontbijtbuffet the morning after want ik ben een echte "ontbijtmens". Dit was in orde, maar het is zeker voor verbetering vatbaar. Er was keuze tussen brood, beleg, eitjes, (versgeperst!) fruitsap, yoghurt en ontbijtgranen. Maar de keuze mocht voor mij best wat uitgebreider zijn, bijvoorbeeld meer fruit, verschillende soorten brood en muesli,… Misschien ben ik op dat vlak een beetje te veel verwend, dat kan natuurlijk wel. Je mag ook niet vergeten dat je gratis ontbijt krijgt als je rechtstreeks boekt via de website, en via booking.com is het slechts 15€ per persoon. Dat is niet veel in vergelijking met andere Brusselse hotels!


Ik heb ook vernomen van de eigenaar dat hij van plan is om de ontbijtruimte gezelliger en warmer in te richten op korte termijn, wat ik heel positief vind want nu is ze vrij koel. Dit in tegenstelling tot de Augustino bar, die heel loungy en cosy is en waar het superleuk zitten is. Een pluspunt dus voor de bar en voor de lekkere drankjes die er te verkrijgen zijn! Er is trouwens ook een terras voor als het mooi weer is. 


The Augustin streeft ernaar een hotel te worden dat klasse en standing uitstraalt, en ik geloof ook echt dat het dat in z’n mars heeft. Het personeel is alvast heel vriendelijk. Ze zijn ook actief op social media (Facebook, Twitter) en de website ziet er goed uit. Ik wil dus zeker nog eens teruggaan in de toekomst om te zien welke evolutie het hotel zal doormaken! Als je op zoek bent naar een betaalbaar, goed gelegen hotel in hartje Brussel, check dan zeker eens de website van The Augustin voor de tarieven en de kamertypes. 


Vlakbij ligt trouwens een supertoffe hotspot, de Houtsiplou. Dit is een gekend restaurantje in Brussel en ik had er al op veel blogs over gelezen. De inrichting is kleurrijk, grappig en origineel, en op de kaart staan overheerlijke boterhammen, burgers, slaatjes, vlees- en visgerechten, taartjes,… Je kan er ook ontbijten. Wij hadden Emil niet mee het afgelopen weekend, maar het lijkt me een ideaal adresje als je in Brussel bent met kinderen. Het Chicago Café, gelegen op de Vlaamse Steenweg, is trouwens van dezelfde uitbaters en dat is naar ’t schijnt the place to be voor wie Brussel verkent met zijn/haar kroost. Dat staat zeker nog op mijn to do list, want ik wil binnenkort eens naar Brussel met Emil erbij!


We hadden zaterdag een beetje pech met het weer want het regende de hele dag pijpenstelen. Maar samen slenteren onder de paraplu, dat kan ook gezellig zijn :-) En in april staat er al een nieuw uitje naar Brussel op de agenda want dan gaan Pieterjan en ik naar het concert van The Sore Losers in de Ancienne Belgique, op een boogscheut van The Augustin. Dus misschien keren we dan wel terug naar dit hotel. Het zou alleszins heel gemakkelijk zijn om na het optreden gewoon 5 minuutjes te stappen en dan dat zachte bed te kunnen in duiken voor een schoonheidsslaapje :-)

Love, Josie xo

Foto’s: eigen foto’s en The Augustin

10 opmerkingen:

 1. Spijtig dat ik wat dicht bij Brussel woon om er effectief te logeren, ziet er wel een leuk adresje uit.
  Veel plezier bij de Sore Losers! Hun vorige optreden in de AB was in ieder geval super. Deze keer ben ik er niet bij, wegens hoogzwangerigheid. Een mens kan niet alles hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé ik was daar ook de vorige keer, in december 2014 in de AB! Zalig optreden was dat :-)
   Succes met je hoogzwangerheid... wanneer beval je?

   Verwijderen
  2. Was inderdaad net voor Kerstmis. En AB is ook een superleuke zaal, benieuwd hoe lang het gaat duren eer die zaal te klein gaat zijn voor hen ;)

   Tnx! Ik ben uitgerekend voor 28 april.

   Verwijderen
  3. Dat zou inderdaad een beetje nipt zijn om nog te staan rocken :-)
   Ik vond het de vorige keer net gepast qua zaal, maar ze beginnen toch een zeer grote schare fans te hebben, en terecht!

   Verwijderen
 2. Ik ben ook nog nooit op hotel geweest in Brussel omdat het wat te dichtbij is en ik er sowieso geregeld kom, maar deze review doet me serieus watertanden! Heb je toevallig ook adresjes in de aanbieding in Gent of Brugge? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor!
   Favoriet adresje in Gent is Italiaans restaurant Al Castello, recht tegenover het Gravensteen. Niet duur en door velen als de beste Italiaan van Gent beschouwd, ook door mij.
   In Brugge zijn mijn favorieten de Siciliaan Sale e Pepe (zeer klein, beperkte en verse kaart, heerlijk) en Kok Au Vin (zeer voordelig menu, originele gerechten en leuke sfeer, niet te stijf)
   You're welcome! :-)

   Verwijderen
 3. Joepie, bedankt! Ik begin spontaan al een beetje te kwijlen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat maar weten hoe het was!
   Als je naar Al Castello gaat, doe de groetjes aan ober Stefano van Josefien De Bock, hij kent me wel :-)

   Verwijderen
 4. Oh dat hotel kende ik niet. Lijkt me zalig daar als ze hun ontbijtruimte gaan vernieuwen!
  Ik hou ook van Brussel. Ik heb de laatste jaren veel mooie plekjes ontdekt. Anderen zien het misschien als hell hole, maar wij alleszins niet ;) De reactie van de AB daarop, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het zeker aanraden hoor. De combinatie van de ligging en de rust vind ik echt top.
   Veel mensen die ik ken vinden Brussel maar niks. Blij te horen dat er toch ook mensen zijn die m'n mening delen!
   X

   Verwijderen