zondag 14 februari 2016

Emils fenominionale vercarsdag

Gisteren werd Emil 3 jaar en dat vierden we zoals elk jaar met een feest voor onze familie. Emil had het geluk te verjaren in het weekend én in de vakantie, dus hij had er al een immens leuke week opzitten met veel uitstapjes en entertainment. Al dagenlang was hij aan het aftellen naar zijn verjaardag - hij was zelfs een beetje zenuwachtig zodat hij vrijdagavond maar moeilijk in slaap geraakte. Het was een superleuke dag gisteren, ik laat jullie even meekijken naar de foto's!

Ik hoor het mezelf nog zeggen, amper een paar jaar geleden: "Mijn kind krijgt géén spullen van Disney en consoorten, en daarmee basta! Als ik hem daar niet mee in aanraking breng, dan gaat hij dat van z'n leven niet missen!" Een beetje zoals zij op Instagram. Maar kijk, daar is dus niks van in huis gekomen hé... En ik vind het eigenlijk helemaal niet erg! Emil is een grote fan van Cars en The Minions - boys will be boys, zeker? Als hij dat leuk vindt, waarom zou ik dan een picture perfect pinterest-feestje willen met strakke decoratie in de pantonekleuren van het moment? Om hem superblij te maken, moest ik gewoon naar de dichtstbijzijnde Fun hollen want daar vond ik alles wat ik zocht om er voor hem een onvergetelijk feestje van te maken.

Om het huis wat op te fleuren kocht ik 3 heliumballonnen: 1 van Cars, een grote zilveren "3" en een gigantische Minion airwalker ballon van 109cm. Groter dan Emil zelf dus. Dat hij daar volledig zot van ging worden, daar twijfelde ik echt geen seconde aan :-) De mensen van Fun waren zo vriendelijk om ter plaatse mijn ballonnen op te blazen met helium, zodat ik me geen heliumtank moest aanschaffen. Topservice! Toen ik vrijdagavond thuiskwam met mijn feestdecoratie, hing er letterlijk al een feestje in de lucht...Wanneer Emil op zijn verjaardag wakker werd, had hij alleen maar oog voor zijn Minion.* Opzet geslaagd dus :-) Toegegeven, 100% esthetisch verantwoord is zo'n ballon niet en met die grote starende ogen vind ik hem best wat creepy, maar het was de moeite waard. Emil was superlief tegen zijn Minion en week de hele dag nauwelijks van zijn zijde. Een aanrader voor wie een lief kind blij wil maken, verkrijgbaar bij Fun (ook in andere thema's)!

* Hij had eigenlijk totaal geen oog voor het cadeau dat hij van ons kreeg, namelijk een fietshelm van Bell. Kleurrijk en superstoer, dus helemaal zijn stijl. Maar ik weet ondertussen al dat functionele geschenken meestal het onderspit moeten delven voor crazy speelgoed ;-)
Zoals jullie kunnen zien, draagt Emil een fantastisch mooie kroon ;-) Een creatie van... jawel, zijn totaal-niet-creatieve en onhandige mama. Vermits het vakantie was, kon ik niet rekenen op de juf om een prachtige kroon in elkaar te knutselen. Dus ik nam het heft in eigen handen want voor een 3-jarige is een verjaardag zonder kroon als een café zonder bier, nietwaar? Met wat gekleurd papier, een nietjesmachine en een stickervel van Cars uit de Action maakte ik naar eigen godsvrucht en vermogen een kleurrijke kroon. Ik vond het best geslaagd en Emil was er superblij mee en wilde ze de hele dag aanhouden. Hij wilde er zelfs mee gaan slapen en hij heeft ze vandaag op nog de hele dag gedragen :-)Een verjaardag zou  niet compleet zijn zonder een muzikale (of beter: uitermate lawaaierige) kaart van Cars. Deze kon zelfs gepersonaliseerd worden met letterstickertjes! Een normale foto nemen was helaas niet mogelijk, het kind was té uitgelaten ;-)Om de gasten te verwelkomen hingen we een aantal ballonnen aan de brievenbus - ja, ook die waren van de Minions, ik heb mij echt volledig laten gaan binnen het thema :-) In onze inkomhal zorgde ik voor een aangepaste boodschap op mijn textboard van Dots Lifestyle.
De woonkamer versierde ik met een happy birthday-banner van The Minions en een kleurrijke vlaggenlijn, allemaal van bij Fun. We waren met 14 volwassenen (Emils grootouders, nonkels, tantes, meter en peter) en 3 kinderen. Zelfs in ons huis, dat toch zeer ruim is, betekent dat een gezellige drukte met een eclectische combinatie van tafels en stoelen :-) We hebben uitgebreid geaperitiefd met veel hapjes, en daarna was het raclette. Dat smaakt altijd en het is aangenaam met zo'n grote bende. Op die manier konden Pieterjan en ik ook mee aan tafel zitten met onze familie in plaats van constant in de keuken te staan. 
Na de raclette volgde natuurlijk nog de verjaardagstaart als apotheose van het feest, en die was een regelrechte voltreffer. We bestelden een heuse Minions taart en Emil zijn totje was véél geld waard toen hij de taart zag verschijnen :-) Ze was superlekker, met chocolademoussevulling binnenin, mmmmm! We hadden ook nog een fruittaart voorzien voor zij die geen Minion lustten ;-) 
Emil kreeg natuurlijk (veel te) veel cadeautjes van de hele familie en hij zei dat hij het een superleuke verjaardag vond! Zijn gezicht spreekt boekdelen, denk ik...Morgen wacht hem nog een verjaardagsfeestje in de klas. Pieterjan heeft een cake gebakken voor hem en ik heb gezorgd voor papieren bordjes en servietten van Cars voor zijn klasgenootjes. Dat zal de eerste schooldag na een superleuke krokusvakantie heel aangenaam maken :-)

Na Emils verjaardag begin ik steevast uit te kijken naar de volgende leuke gebeurtenis van het voorjaar: onze skivakantie. Nog 3 weken en we zijn ermee weg richting Alpe d'Huez... Joepie!

Dikke merci aan onze lieve familie om er zo'n leuk feest van te maken voor Emil, en ook aan Fun voor al het leuke feestmateriaal!

Love, Josie xo

20 opmerkingen:

 1. geweldig! die grote minion is de max!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé! Emil werd echt zo zot gelijk een achterdeur :-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. I know! Met veel dank aan Fun hoor, die mijn klein spook in de watten gelegd hebben. Hij was er enorm blij voor, en daar doe je het voor he :-)

   Verwijderen
 3. Het gelukkige 'totje' van je kind meer moet een mens niet hebben hé en daar doen we het allemaal voor. Ik was ook zo met die Disney toestanden en hier nu ook allemaal 'Frozen' die de klok slaat. Kreeg je die opgeblazen ballonnen mee in je auto? Ik had je eigenlijk wel willen zien zitten met een minion naast je ;o), t'zou niet lukken in mijn mini ... :o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lukte net in de auto, al was het wel een grappig zicht denk ik :-) Maar ik heb gelukkig een grote wagen!

   Verwijderen
 4. De max! Bij ons wordt er binnen een maand gevierd binnen het thema Frozen: lijstje voor bij de Fun ligt al klaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, de max! het is een echt paradijs daar. een tip: ga alleen. ik had emil mee, want het was vakantie en ik was op stap met hem, maar de winkel bevat enorm veel verleidingen en een 3-jarige aanvaardt niet altijd "neen" ;-)

   Verwijderen
 5. De max! Zijn "totje" spreekt inderdaad echt boekdelen! Mooie taart ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik vond het ook een hele mooie taart, echt iets voor hem!

   Verwijderen
 6. Die taartfoto! Dat gezichtje! Zo zalig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zalig! Het zag er een super feest uit! Gewoon al zijn gezichtje op de eerste foto: priceless. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja hé, ik ben blij dat we dat totje goed kunnen fotograferen hebben :-)

   Verwijderen
 8. Zoveel leuke foto's en herinneringen!! Die taart is de max!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, het was een superleuke dag om nooit te vergeten :-)

   Verwijderen
 9. Mah zo'n lieve mama toch :) Ik zou ook blij zijn, amai! Die foto's zijn echt goud waard, ziet hem blij zijn. Ik word er instant vrolijk van!

  BeantwoordenVerwijderen