vrijdag 26 februari 2016

My week in pictures

Een week die stilaan op z’n einde loopt, dat staat hier synoniem voor een weekoverzichtje aan de hand van foto’s!


Zondagnamiddag was het niet zo mooi weer, ideaal dus om gezellig binnen te blijven en gezelschapsspelletjes te spelen. Emil kreeg voor zijn verjaardag een aantal spelletjes, waaronder dat van de Bonte Ballonnen van Nijntje. Het is niet zo ingewikkeld dus geschikt voor een 3-jarige, al hanteert die van mij soms wel zijn eigen speciale spelregels. Het komt er dan op aan je daar niet te veel vragen bij te stellen en hem gewoon te volgen in zijn reglement ;-) Ik vind het de max om met hem te spelen omdat hij er telkens helemaal in opgaat, met veel “yesssss” geroep en high fives als het spelgeluk aan zijn zijde staat. En dat is meestal het geval, want ik moet eerlijk bekennen dat ik hem vaak laat winnen om pruillippen en geweeklaag te vermijden :-) De spelletjes gaan zeker mee op skireis binnenkort! We hebben ook een Memory-spel van Jules gekregen (ja, dé Jules die alle kleuterouders zeker al eens op logement gekregen hebben). Dat is nog een beetje moeilijk maar ik vind het leuk om te zien hoe hij bij elke speelbeurt het spel steeds beter begrijpt.Maandag ontving ik een heel leuk verrassingspakket van Eucerin ter ere van de 30ste verjaardag van het dermo-cosmetisch merk in België. Ik was superblij met de tas vol verzorgingsspullen: hyaluron-filler dag- en nachtcrème, pH5 douche-olie en body lotion en een spuitbus "sun brume" om zonnecrème te vernevelen (gaat zeker mee op skireis!). Kers op de taart was een gepersonaliseerde chocoladecupcake – eigenlijk te mooi om op te eten! Een bommetje ook, maar ik ga zondag 20K lopen dus dan is dat meteen gecompenseerd :-) Eucerin is een merk waar ik een boontje voor heb omdat ze producten maken die geschikt zijn voor de gevoelige huid, de perfecte harmonie tussen cosmetica en wetenschap. Bovendien wordt er niet getest op dieren... Een pluspunt! Happy birthday, Eucerin!
Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke nieuwe theemok. Bij Wander & Co vond ik een exemplaar van Mr Wonderful dat me op het lijf geschreven is. Want blijven dromen, altijd proberen en nooit opgeven: dat is 100% hoe ik in het leven sta. Sindsdien smaken mijn tassen thee nog zoveel beter :-)
Deze week hing de zon ’s morgens vaak erg laag. Het "klepke" van mijn voorruit volstond niet, dus ik moést wel mijn zonnebril tevoorschijn halen :-) Ik kreeg er een instant lentegevoel van! Ik ben nog steeds supercontent met mijn zonnebril die ik vorig jaar voor een spotprijsje op de kop tikte bij Het Paleis, en op de koop toe is hij groot genoeg om mijn wallen te camoufleren. Dus van mij mag de zon elke ochtend lekker laag hangen hoor ;-)Selfies nemen met Emil, dat is iets wat ik heel vaak doe. Eerder deze week was Pieterjan vroeg vertrokken naar het werk, en voor ik Emil naar school bracht maakten we nog efkes een zotte foto van ons twee die ik vervolgens whatsappte. Ik veronderstel dat wij niet de enigen zijn die dat doen? Emil is het ondertussen gewend en poseert steeds gewillig mee. Duckfaces zijn intussen zijn specialiteit geworden, als staat “tong uitsteken” nog steeds met stip op de eerste plaats. Dan is mijn telefoonscherm altijd volledig natgespetterd ;-)

Bijna tijd voor het weekend nu! Vanavond wordt een rustige vrijdagavond want mijn mama gaat Emil halen op school en neemt hem dan mee naar haar thuis tot zaterdagavond. Op die manier heeft ze wat quality time met haar kleinzoon, dat is voor hen beiden heel leuk. Pieterjan en ik moeten niet weg vanavond, dus het wordt voor ons een relaxed avondje thuis (lees: in de zetel, onder een dekentje, met “The Voice” op tv, het moeten niet altijd feestjes en etentjes zijn) en voor we gaan slapen zullen we dat momentje missen dat we samen nog eens in Emils kamer gaan piepen en kijken hoe mooi onze kleine aap ligt te knorren :-)


Morgen gaan we trouwens onze nieuwe barkrukken van Normann Copenhagen halen die we een tijdje geleden besteld hebben in deze adembenemend mooie winkel in Brugge. We gaan eindelijk aan ons kookeiland kunnen zitten, na anderhalf jaar in ons huis! Pieterjan en ik zijn allebei mega-excited om ze te gaan halen, ze zijn zo mooi en comfortabel… Ik heb zo’n voorgevoel dat we het hele weekend aan ons kookeiland gaan zitten :-)

Wat zijn jullie weekendplannen? Fijn weekend allemaal!

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Hier zijn we ook experts geworden in het sturen van selfies (altijd proppen, zo met vijf op zo'n klein fotootje ;-)) naar de Papa als die op een beurs staat of laat thuis is :-D Prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wij zijn dus niet de enigen die dat doen :-)
   Fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Leuke nieuwe theemok en zo schattig, die selfie met Emil!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog een leuk spelletje dat 'k je kan aanraden: Dier op dier van Haba ... echt dikke pret jong!
  https://www.bol.com/nl/p/spel-dier-op-dier-duits-4478-frans-3478/1004004012280344/?country=BE (ohja prijs ligt normaal 10eur lager dan bij bol zie 'k ...)

  Durf ik doorklikken naar de winkel van de barstoelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor de tip!
   De krukjes zijn niet goedkoop maar we hebben er heel bewust voor gespaard... Passen perfect in ons huis!

   Verwijderen
 4. hele leuke barstoelen! Als ik in het weekend werk krijg ik ook altijd foto's van de kinderen doorge-appt :-) altijd hartverwarmend!

  BeantwoordenVerwijderen