zondag 21 februari 2016

Plog // 20.02.2016

Gisteren heb ik nog eens geplogd. Het was meer dan een jaar geleden maar ik doe dat wel eens graag. Ik koos bewust een dag uit zonder drukke plannen, omdat ik dat de leukste dagen vind om een plogje over te maken. Want het is niet omdat er geen grootse zaken op de agenda staan, dat er geen leuke dingen gebeuren! Mijn "rustige" zaterdag in 20 foto's: kijken jullie mee?Wanneer opsta en beneden kom, geeft de ovenklok vier na zeven aan. Ik ben zoals altijd vroeg uit de veren, hoewel Emil er niet is en ik dus eigenlijk kan uitslapen. Maar ik ben geen langslaper en ik vind de eerste uren van de dag zo leuk, vaak ben ik op die momenten het productiefst van al. Iets van vroege vogels en wormen vangen en zo...Ik kan mijn dag niet beginnen zonder een goed ontbijt. Ik start steevast met het sap van 1 citroen in een glas lauw water (goed voor de spijsvertering, de innerlijke reiniging én boordevol vitamientjes) en een kiwi. Daarna volgt mijn kommetje overheerlijke overnight oats. Ik ben dol op mijn havermout, wat een lekker gezond en goed vullend ontbijt is dat toch!

Rond kwart voor acht is het tijd om de was op te hangen in onze logeer/rommelkamer. Het is weekend, dus dat betekent dat ik één gekleurde en één witte was doe (soms meer maasr meestal kom ik toe met 2 machines). Ik doe dat nog graag, de was... Op de grond staat de strijkmand te wachten, die reserveer ik voor morgen in de vooravond. Ook dat vind ik niet zo erg, strijken brengt mij op één of andere manier tot rust ;-)


Daarna is het tijd voor een douche, zoals elke ochtend. Emil is er niet dus dat wil zeggen dat ik niet bekogeld word met badspeelgoed. Want in het weekend steek ik hem vaak in bad terwijl ik in de douche sta (multitasking, you know) en dan heeft hij telkens vree veel leute om zijn badeenden naar zijn moeder te katapulteren :-)Om 9u word ik verwacht aan de Collect&Go. Ik doe dat niet elke week, maar deze week heb ik echt geen zin om me in volle weekendspits in het hol van de leeuw te begeven en compleet opgedraaid en de winkel te verlaten. Dus ik kies voor de gemakkelijke oplossing!Om 9u30 ga ik Emil ophalen bij mijn schoonouders. Pieterjan en ik zijn gisteren weggeweest en hij is daar gaan slapen. Ik ga hem op tijd oppikken omdat we naar de kapper gaan en omdat ik de grote massa voor wil zijn. Emil ziet het volledig zitten, hij herinnert zich nog van de vorige keer dat daar een grote bak met speelgoed ligt en dat we toen samen een grote kraan gebouwd hebben.We hebben geluk: er zit geen kat bij de kapper en het is direct aan ons! Geen kraan bouwen dus ;-) Emil besluit om wat show te verkopen: hij geeft geen krimp terwijl de kapper bezig is, zelfs al probeert die hem de hele tijd te doen lachen. Maar hij is flink en volgt braaf de instructies, al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik hem een lolly beloofd had als hij flink zou zijn. Een bijzonder opvoedkundige techniek die nooit zijn doel mist ;-) Wanneer we thuis komen, begin ik stilaan aan het eten voor 's middags. Er staan patatjes met broccoli op het menu. Sinds jaar en dag kook ik aardappelen en groenten in een stoomkoker van Seb. Ik vind dat supergemakkelijk en het is bovendien een gezonde en smaakvolle manier van koken. Het nadeel van broccoli is dat het huis nadien een beetje naar scheetjes ruikt, maar gelukkig kan ik rekenen op een krachtige dampkap :-)Na het eten doet Emil een dutje. In de week zijn zijn dagen lang en heeft hij overdag geen rust nodig. In het weekend laat ik hem over de middag dan wel slapen als we nergens naartoe moeten. Ik merk dat hij daar veel deugd van heeft. Terwijl hij slaapt, is het rustig en die tijd gebruik ik om wat voor mijn bijberoep te werken want ik heb maandag een deadline.Rond 14u30 is Emil wakker en niet zo blij, want ik organiseer een fitting session van zijn wintersportmateriaal. We vertrekken binnen 2 weken op skivakantie en ik wil weten of hij nieuw gerief nodig heeft. Het azuurblauwe vestje dat we vorige winter tijdens de skireis kochten, past hem nu perfect en staat hem beeldig. Al vindt meneer zelf het niet zo leuk ;-) Zijn skipak blijkt echter langs geen kanten meer te passen, dus we kruipen de auto in richting Decathlon voor een nieuwe outfit.In Decathlon past Emil 2 skipakken. Het is meteen duidelijk hetwelk zijn voorkeur geniet :-) De zwarte broek is een beetje aan de ruime kant, maar ze kan opgestropt worden en ze zit heel goed. Lekker stoer en dat vindt Emil duidelijk plezant. Hij ziet het volledig zitten om ermee in de sneeuw te gaan spelen! En ik kijk er ook al zo naar uit! :-)
We maken nog een tussenstop bij Aveve voor een bloempot. Emil is helemaal vertederd door de lieve konijntjes. Hij vindt ze zodanig leuk dat hij zijn eigen 2 pluchen exemplaren ei zo na vertrappelt ;-) We nemen geen konijn mee naar huis hoor, als er een huisdier komt dan wordt het sowieso een poes.Tegen dat we thuis zijn, is het bijna tijd voor het avondeten. Stuutjes met kaas, daar is Emil dol op. Hij vraagt nu zelfs 's morgens vaak kaas in plaats van de gebruikelijke choco.


Tijd om nog een beetje te luieren in de zetel en een fotootje met ons 3 te nemen. Iets na zeven is het bedtijd voor Emil en vertrekt Pieterjan richting Zedelgem voor een optreden van Preuteleute. Ik ga niet mee, ik vind dat wel goed maar toch meer iets voor venten om naartoe te gaan. Ik ga genieten van een rustig avondje thuis!Voor het slapengaan is het tijd om de tanden te poetsen. Ik vind het belangrijk dat Emil goed poetst, al is het niet altijd zo'n makkie. Vorige week kregen we van Oral B een superleuk geschenk: een elektrische superheldentandenborstel van Walt Disney (thema Avengers, maar voor Emil is dat Spiderman) met een mooie beker en Cars-tandpasta. Hiermee is poetsen een feest! Er hoort zelfs een app bij waarmee hij na 2 minuten poetsen een virtuele sticker krijgt voor zijn al even virtueel stickerboek. Echt wijs!


Wanneer Emil in bed ligt, heb ik rustig de tijd om eten te maken voor mezelf. Ik ga aan de slag met véél groenten, seitan, halloumi, pijnboompitten en kruiden. In een klein kwartiertje heb ik een lekker en gezond bord klaar dat ik verorber terwijl ik de krant lees. Een rustige zaterdagavond, ik kan daar toch zo van genieten!Daarna is het tijd om mijn pyjama aan te doen en in de zetel neer te strijken, onder mijn roze dekentje. Ik heb gisteren The Voice opgenomen en kijk daar vanavond naar. Ideaal hersenloos entertainment!Rond 23 uur ga ik naar bed. Ik neem mijn boek mee en lees nog een half uurtje in bed. Ik ben al een tijdje bezig in "The year of taking chances", een licht verteerbaar verhaal over 3 vrouwen op een kantelmoment in hun leven. Het vorige boek dat ik las, was "Woesten" en dat was nogal zwaar... Vandaar dat ik koos voor een chicklit als tegengewicht.Conclusie: op mijn "rustige" zaterdag heb ik toch behoorlijk wat uitgevreten :-) De volgende weekends zijn weer erg druk, dus ik heb er enorm van genoten gisteren!

Hoe was jullie weekend?

Love, Josie xo

10 opmerkingen:

 1. Heerlijk! Ik geniet (nu nog zonder kindjes) ook extra van die paar vroege uurtjes dat mijn man nog slaapt. Ik ben zo veel productiever als ik vroeg opsta!
  En The Voice onder een dekentje, dat doe ik hier ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. - Citroensap 's morgens: check! Lekker he!
  - Kaas boven choco: check! Joanna zou ganse dagen niets anders dan kaas eten!
  - Ge moogt mijn was ook doen! (Sinds de komst van Ellie lijkt de was verdubbeld. Vroeger nooit lastig mee gehad, nu lijk ik soms niks anders meer te doen, bah!)
  - Ik moet ook echt nog eens ploggen, bedankt voor de reminder! Het komt er gewoon nooit van, ik ga eens een alarm steken in mijn telefoon ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. moest je niet zo ver wonen, je mocht je was bij mij brengen ;-)
   ik kijk uit naar je plog! :-p

   Verwijderen
 3. ohja, ik moet ook nog eens ploggen. zo'n stoomkoker lijkt me wel handig eigenlijk. Op het werk hadden we dat vroeger ook voor een bewoonster, dat gaat ook supervlug hé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het gaat snel, kookt niet over en er zit veel meer smaak in je eten. een aanrader en niet zo duur in aankoop, denk ik.

   Verwijderen
 4. Wat vind ik zo'n plog leuk om te lezen! Moet ik misschien ook wel eens doen bedacht ik me net... En wat is Emil schattig met zijn ski-tenueke, ik zie hem al helemaal 'chill' op de latten staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, ik vind dat jij ook eens moet ploggen, dat zou ik graag lezen! :-)

   Verwijderen
 5. Op een drukke zaterdag is het terecht om eens voor Collect & Go te kiezen ;) Bijna op skivakantie, zo leuk, dan kan het aftellen beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen hoe een random zaterdag er bij jullie uitziet! Dat wassen is bij mij ook een zaterdagwerkje. En dat languit cocoonen 's avonds, zalig! :-)
  Fijne skireis, Josie!

  BeantwoordenVerwijderen