zaterdag 20 februari 2016

Running // Lopen in Brugge met Momrunsthecity

Een tijdje geleden ging ik lopen in Brugge met Karin van de blog Mom Runs The City. Zij is een dertiger, geboren en getogen in Oostende, met een passie voor lopen en de wereld ontdekken, die ze deelt op haar blog. Onlangs introduceerde ze een nieuwe rubriek op haar blog "Moms Run The City", waarin ze elke maand met een "loopmama" gaat lopen in de stad van haar keuze, inclusief gezellige koffieklets achteraf. Toen Karin mij contacteerde voor deze inspirerende rubriek, aarzelde ik geen seconde!
We hadden afgesproken op een donderdagmorgen in Brugge, de stad waar mijn "loopcarrière" in 2007 begon. Jammer genoeg was het nat, winderig en fris (én was ik snipverkouden). Maar we lieten het niet aan ons hart komen! Ik kortte de toer van 9K die ik had voorzien (een mooie lus rond Brugge) een beetje in naar 5K gezien de weersomstandigheden. Het was leuk lopen met Karin - een inspirerende madam! - en ik was blij om nog eens door de Brugse straten te rennen zoals back in the days


Achteraf wilde ik Karin eigenlijk graag meenemen voor een koffie/thee/latte naar Nomad Café op 't Zand, maar ze waren met vakantie en dat wist ik natuurlijk niet... Door de regen zagen we het niet zitten om superver te stappen, en zo kwamen we terecht bij Café Au Lait in de Noordzandstraat. Meer een klassieke tea-room dan een hippe coffee bar, maar wel een plekje waar ik vaak ging toen ik nog in Brugge woonde. Vooral toen ik in zwangerschapsverlof was, toen ging ik wel elke dag met Emil een wandeling doen met de kinderwagen en soms stopte ik eens bij Café Au Lait om iets te drinken. Mooie herinneringen dus!


Je kan het verslag van een leuke voormiddag lezen op Karins blog, die trouwens de moeite waard is om in het oog te houden! Als je zelf een lopende mama bent en je hebt zin om Karin eens op sleeptouw te nemen door je stad, dan mag je haar zeker een seintje geven!Love, Josie xo

Foto's: Karin Gesquière / Momrunsthecity

7 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig idee!Jammer van het weer, maar het ziet er toch plezant uit. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ach ja, het weer... je kan daar toch niks aan veranderen, dus ik probeer er altijd het beste van te maken!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. inderdaad jammer, maar geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om het te cancellen. echte lopers kunnen daar tegen hé ;-)

   Verwijderen
 3. Net het stukje op Mom Runs the City gelezen. Hele leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja hé, ik vind ook dat ze erg geslaagd zijn ondanks het strontweer :-)

   Verwijderen