vrijdag 19 februari 2016

Running // My favorite running songs

Lopen zonder muziek, ik kan dat niet. Voor mij is hardlopen onlosmakelijk verbonden met keiluide beats en oppeppende songs in mijn oren. Tenzij ik samen met iemand loop uiteraard, maar dat gebeurt maar heel zelden. Ik heb een heel arsenaal aan muziek op mijn ipod staan (ik loop met een “antieke” ipod shuffle, voor mij geen smartphone wanneer ik ga rennen) en door de jaren heen zijn er een aantal nummers die zich duidelijk ontpopt hebben tot mijn topfavorieten.

De ideale running playlist is uiteraard iets heel persoonlijks. Voor mij is de essentie van een goeie loopsong dat het een nummer is dat mij energie geeft en goesting doet krijgen om sneller te lopen en ervoor te gaan. Het is een mix van rock, pop, house, dance en soms ook trance en nummers met een behoorlijk hoog “OMG zo schaamtelijk”-gehalte :-) Zeer eclectisch dus! Ik deel graag mijn 20 favoriete loopsongs met jullie:

1. Zdarlight (Digitalism)
2. Midlife Crisis (Faith No More)
3. Afflitto (Fiocco)
4. Suds & Soda (dEUS)
5. Opus (Eric Prydz)
6. Party Hard (Andrew W.K.)
7. Bullit (Watermatt)
8. Feel The Love (Rudimental)
9. Red Eyes (War On Drugs)
10. Monster (The Automatic)11. Swedish Designer Drugs (Daan)
12. The Sound Of The Big Babou (Laurent Garnier)
13. Intoxicated (Martin Solveig)
14. I Don’t Care (Milk Inc. & Silvy)
15. Voodoo People (The Prodigy ft. Pendulum)
16. Heartbeats (The Knife & Rex The Dog)
17. Sweet Lovin’ (Sigala)
18. Shut Up & Sleep With Me (Sin With Sebastian)
19. Kings & Queens (30 Seconds To Mars)
20. Superstring (Cygnus X)

Wat vinden jullie ervan? Staan er nummers tussen waar jullie ook graag op lopen, en wat zijn jullie ideale loopliedjes? Let me know!

Love, Josie xo

Deze blog verscheen oorspronkelijk op Ladies Fun Sports.

8 opmerkingen:

 1. Uh oh. Met deze muziek zou ik totaal niet vooruit geraken, vrees ik! Wat er nog door kan is Deus en dat nummer van Shut up en Sleep with me. De meerderheid kén ik niet eens en als dat vreselijk ding van die Eric Prydz op de radio komt, zet ik hem uit of ga ik keiluid er over heen zingen. Blijkbaar ligt ons muziekgenre echt mijlenver uit elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan, ik weet dat ik een speciale muzieksmaak heb, maar ieder zijn ding hé, en even goede vrienden? ;-)

   Verwijderen
 2. Speciale verzameling, dat wel (ik ken er zelfs een paar niet). Ik loop niet en op de fiets luister ik uiteraard ook niet naar muziek. Mocht ik wel lopen met een playlist dan zouden het vooral upbeat nummers zijn, denk ik. Rockmuziek vind ik er niet echt in passen, maar zie ik hier wel passeren. Ach, als het je maar goed doet lopen, hé! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben de laatste om toe te geven dat ik soms een beetje speciale muzieksmaak heb ;-)
   maar inderdaad, als het me maar helpt om goed te lopen hé!

   Verwijderen
 3. Ik vind classic rock vaak een goed genre om op te lopen: niet te snel, maar toch catchy genoeg om vooruit te raken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, op mijn playlist staat ook veel rock, al verkies ik toch techno en iets meer upbeat :-)

   Verwijderen
 4. I Don't Care van Milk Inc. & Silvy staat ook op mijn cycling playlist. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Chemical Brothers: hey boy, hey girl... omdat 't mijn 1e 20km Brussel door de boxen galmde toen 'k aan de stubrutent (laatste kilometer) voorbij kwam;

  BeantwoordenVerwijderen