vrijdag 15 april 2016

My week in pictures

Het was een goed gevulde week. Veel freelance werk, wat maakt dat ik elke avond gewerkt heb. Dat in combinatie met trainen voor 25K lopen (binnenkort een statusupdate daarover op deze blog!) en een avondje uit eten in de week, leidt ertoe dat ik weinig tot niet kunnen bloggen heb. Sorry daarvoor, ik heb nochtans veel inspiratie… Maar niet getreurd, want voor het weekend van start gaat bezorg ik jullie nog een overzichtje van wat er deze week zoals gebeurd is!


Vorig weekend was ik aan zee met mijn vriendinnen. We had joy, we had fun en we hebben vooral veel gelachen om onnozele dingen :-) We hadden redelijk goed weer, af en toe wat regen maar dat deerde ons eigenlijk niet. We kropen dan gewoon gezellig binnen om bij te praten. Ik heb ervan genoten, en ik blijf het schitterend vinden dat we 15 jaar na ons afstuderen op het humaniora in Gent nog altijd zo goed met elkaar overeenkomen, ook al wonen we vrij verspreid en hebben we allemaal ons eigen leven. Oneindig veel hartjes voor mijn vriendinnetjes…


Toen ik zondag thuis was van het vriendinnenweekendje genoot ik van het mooie weer. Pieterjan was de renners zoals elk jaar persoonlijk gaan aanmoedigen in de Hel van het Noorden (beter bekend als Parijs-Roubaix) en ik nam Emil mee naar de speeltuin in onze buurt. Ik at mij een indigestie aan zijn zelfgebakken zandtaartjes en hij deed een paar nieuwe blauwe plekken op, onder meer door met zijn fiets te vallen. Maar zonder veel erg, ik ben het ondertussen gewend dat hij altijd wel ergens een schaafwonde of blauwe plek heeft. Boys will be boys, of is dat bij meisjes ook zo?


Behalve zijn lijf en leden moeten ook zijn broeken er trouwens aan geloven. Deze week is hij elke dag met een gescheurde broek van school thuis gekomen. Erg vind ik dat niet, omdat het sowieso geen dure kleren zijn (H&M FTW). En het is van te spelen, ik denk dan altijd: beter dat hij zich al spelend goed amuseert dan dat hij de hele tijd op een bankje zit te pruilen en te niksen :-) Een korte rondvraag bij andere mama’s leert mij trouwens dat dat bij alle kinderen zo is… En binnenkort is het toch shortjestijd, dus als hij zich dan op de grond laat glijden dan zullen het zijn blote knietjes zijn die eraan moeten geloven. Misschien leert hij het dan wel af ;-)


Pieterjan en Emil hebben trouwens de krant gehaald. Toen ze gingen kijken naar de doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Torhout-city werden ze blijkbaar gefotografeerd, en zo belandden ze in De Weekbode, onze plaatselijke (roddel)gazet. Eentje om te bewaren voor later! 


Ik ontving deze week een superleuk pakketje van Bites We Love. Zij bieden gezonde en verrassende tussendoortjes (met noten, zaden, gedroogd fruit,…) in portieverpakking aan. Ideaal als snack op het werk, onderweg of voor het sporten. Ik mocht 4 bites uitkiezen en binnenkort zal ik ze aan een grondige test onderwerpen. I keep you posted!


Woensdagavond ging ik uit eten met een vriendin bij Roots in Gent. Ik wilde hier al een tijdje eens naartoe en het was top. Het is een heel mooi ingerichte plek in het hartje van het mooie Patershol. Het eten is puur, licht en zeer verrassend. Een echte aanrader en volledig mijn smaak! Ik heb geen foto’s genomen omdat ik die avond geen zin had om de hele tijd foto’s te nemen en met de blog bezig te zijn. Het was namelijk al een tijdje geleden dat ik nog eens met mijn vriendin gaan eten was (zonder anderen erbij) en ik wilde gewoon bijpraten en gezellig samenzijn. Missie geslaagd dus! 

Het weekend wordt leuk. Vanavond ga ik met Pieterjan en een aantal vrienden naar het concert van The Sore Losers in de Ancienne Belgique. Wij zijn al jaren fan en zijn benieuwd naar het nieuwe album dat ze komen voorstellen. Groezelige rock van eigen bodem: dat wordt leuk :-) We blijven daarna in Brussel slapen (in The Augustin) en morgen maken we er nog een dagje met ons twee van in Bruxelles ma belle. Een beetje kuieren, gezellig iets eten en drinken in een van de vele hotspots die onze hoofdstad rijk is, wat winkelen (o.a. nieuwe broeken voor onze zoon),… Pieterjan is jarig dinsdag, dus het is een beetje een pre-celebration van zijn verjaardag. Ik moet wellicht niet zeggen dat ik erg uitkijk naar onze tweedaagse! Emil is al sinds maandag aan het vragen wanneer hij dan bij zijn meme mag gaan slapen (vanavond dus), dus ik vermoed dat hij ons niet echt zal missen terwijl we weg zijn ;-)

Wat staat er bij jullie op het programma? Fijn weekend allemaal!

Love, Josie xo

8 opmerkingen:

 1. Joanna heeft al-tijd blauwe plekken of ergens een pleister plakken. Ze bezeert zichzelf echt meerdere keren per dag, ik vrees dat ze dat "lomp" zijn van mij heeft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, een avond en dagje met jullie tweetjes op stap...heerlijk! Geniet ervan! Bij ons wordt het ook een weekend gezellig samen genieten: we gaan een mogelijke locatie voor een feestje gaan inspecteren (joepie!), we gaan supporteren voor de laatste thuismatch van onze Lucas (hashtag fieremamaenpapa), we gaan ons terras samen met de hogedrukreiniger te lijf gaan (ja, ik vind dat dus de max om te doen en mijne wederhelft ook, dus doen we dat maar gezellig samen, hé :) ) en op zondagavond brengen we onze Laure naar de Chiro (inleefweek, dus blijft ze daar slapen) en gaan we nog eens langs bij mijn schoonouders. Een goed gevuld weekend dus, maar zo heb ik het graag! Ps: ik ben al benieuwd naar je blog over Bites we love...lijkt me ideaal als tussendoortje op lange werkdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een leuke drukke week zo te zien! Gisteravond medewerkersfeest voor onze vrijwilligers in Gent gehad. Dat was een late thuiskomst in Limburg dus. Vanavond zelf concert spelen en morgen lazy sunday met Amstel Gold Race op tv! En de vrije momentjes gaan naar de blog. 't Is nodig. Want ook hier was het een drukke week met weinig blogtijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel succes met je concert en geniet van de koers morgen. Ik denk dat die hier ook wel gevolgd zal worden thuis :-)

   Verwijderen