zondag 22 mei 2016

My week in pictures

Het weekend zit erop en as we speak geniet ik van een lazy Sunday evening. Gisteren hadden we een trouwfeest en het was zeer laat (of beter: vrij vroeg, de vogels waren al aan 't fluiten) tegen dat we in onze nest lagen. We konden uitslapen want Emil was de hele dag bij zijn meter. Toch kruipt zo'n korte nacht in mijn kleren en dus zit ik nu lekker in pyjama in de zetel. Ik blik graag nog eens terug op de voorbije week!
De week werd goed ingezet met een vrije dag, die we te danken hadden aan de vurige tongen die zich ooit vertoonden aan de apostelen. Ik heb op een nonnenschool gezeten en het Pinksterverhaal is er eentje dat me altijd zal bijblijven, hoofdzakelijk om de dubbele (lees: schunnige) bodems die mijn vriendinnen en ik erin meenden te ontdekken.

Emil had dubbel geluk want ook op dinsdag had hij een dagje vakantie wegens een pedagogische studiedag. Hij had een leuke dag in het Gentse bij mijn mama. Ze gingen zoals altijd naar de supertoffe speeltuin van Destelbergen en mijn mama whatsappte mij een zalige foto waarop Emil er enorm deugnieterig uitziet - of droef gelijk ze hier in West-Vlaanderen zeggen:


  
Toevallig liet mijn Timehop mij de dag nadien weten dat ik exacte twee jaar geleden zélf in een speeltuin met hem vertoefde, namelijk De Afspanning in Munte. Ik herinner mij dat nog levendig (het was supermooi weer!) en kan me nauwelijks voorstellen dat het al twee jaar geleden is. Emil kon toen nog maar net stappen en hij was nog een deugniet-in-wording. Een heel mooi plaatje, vind ik:Emil heeft het niet zo voor honden die te dicht in zijn buurt komen, maar donderdag ontdekte ik via de schoolwebsite dat hij ze toch durft te aaien. Wekelijks staan er nieuwe foto's uit zijn klas op de website en daar zag ik dat er een hond in de klas op bezoek geweest is en dat Emil het best plezant vond :-) Hij had mij wel iets verteld over een hondje in de klas maar ik ging ervan uit dat het over een pluchen exemplaar ging... Nog op de foto's zag ik dat hij op een pony gezeten heeft en dat hij geleerd heeft hoe je een koe moet melken (weliswaar een kartonnen exemplaar). Ik ben blij dat zijn juffrouw zoveel foto's post want anders is het voor mij gissen naar zijn doen en laten in de klas. "Gespeeld en gewerkt" is het standaardantwoord als ik 's avonds vraag wat hij gedaan heeft op school...Morgen start ik aan de laatste 2 weken van mijn trainingsschema voor de Great Breweries Marathon (25K) op zondag 5 juni. De voorbije weken stonden er veel lange duurlopen op de planning. Die nemen flink wat tijd in beslag maar ik doe dat graag (liever dan intervaltraining). Helaas had ik te kampen met een zware verkoudheid gehad, wat niet bevorderlijk was voor mijn loopprestaties. Maar soit, ik heb elke training afgewerkt. Vrijdag vertrok ik oorspronkelijk een beetje tegen mijn goesting maar ik wist al van voor het vertrekken dat ik me na afloop - zoals altijd - supergoed zou voelen... En dat was ook zo. Ik liep 1u25 aan een redelijk tempo en het was echt genieten. Ik kan zeker nog sneller lopen maar op training moet je niet altijd alles geven dus ik was zeer tevreden :-) De selfie is no filter, een normale mens ziet er na anderhalf uur lopen gewoon rood en bezweet uit... Maar ook zeer happy!De laatste weken worden er hier ten huize weer veel verse sinaasappelsapjes geperst. Ik drink dat heel graag en Pieterjan en Emil ook. Omdat het wat tijd in beslag neemt om een sapje te persen - wij hebben nog zo'n klein manueel fruitpersertje - maken we dat eigenlijk veel te weinig. Maar kijk, tegenwoordig liggen er altijd appelsientjes in onze koelkast en dit weekend genoot ik opnieuw van een heerlijk fris glaasje jus d'orange. Puur natuur en niks dan vitamientjes: wie drinkt er dat nu niét graag?Ziezo, met deze dosis vitamientjes en straks een goeie nacht slaap om de trouwfeestrestanten uit mijn lijf te krijgen, ben ik volledig klaar voor een nieuwe week!

Love, Josie xo

2 opmerkingen:

 1. Leuk overzicht! Ja, hij ziet er wel een beetje 'droef' (heerlijk woord) uit, hé? Ik vind het tof om hier af en toe wat West-Vlaams tegen te komen. 't Blijft toch een charmant taaltje, niet?

  Ik ben ook zo hard fan van vers fruitsap. Ook hier doen we dat met zo'n manuele pers (persje is misschien een betere term), maar dat werkt wel. Alleen ontbreekt het mij 's morgens soms aan de goesting om dit te doen hoewel het eigenlijk niet veel werk is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I love West-Vlaams! :-)

   Wij persen ook enkel sapkes in 't weekend hoor ;-) Smaakt echt zo!!

   Verwijderen