zondag 29 mei 2016

My week in pictures

Wil je weten waar ik onderstaand lekkernij gegeten heb, en wat het precies is? Lees dan zeker verder... Hier volgt een overzichtje van de voorbije week!
Kennen jullie de nieuwe Vitalinea Plus Natuur al? Het is een magere verse kaas met extra veel proteïnen. Het ideale tussendoortje! Om het wat spannender en gevarieerder te maken (want tenslotte is het "maar" gewone ongezoete yoghurt) ontving ik van Danone een aantal lekkere en verrassende toppings, zorgvuldig samengesteld door Els van Elisa Kookt en blogster Elfi de Bruyn. Maandag op het werk at ik als vieruurtje Vitalinea Plus met een topping van pistachenootjes, rozenblaadjes en rozenwater. Knapperig, tasty en iets wat ik anders normaalgezien niet zelf over mijn yoghurt zou strooien. Alle toppings en recepten vind je op de website van Vitalinea Plus.


Voor een artikel dat ik geschreven heb voor mijn bijberoep heb ik van verschillende uitgeverijen een pak verse looplectuur ontvangen. Op het artikel zelf ben ik behoorlijk trots dus ik vertel er binnenkort zeker meer over :-) Ik heb nog niet alle boeken uit maar ik vind ze echt razend interessant. Vooral Live Love Run van de Nederlandse blogster en loopjunkie Annemerel De Jongh is een heerlijk boek boordevol tips, recepten en motivatie. Hier wijd ik zeker nog een aparte blog aan. Ook Food2Run is een must-have voor lopers. Het bevat een schat aan informatie en recepten om je prestaties te optimaliseren op basis van voeding. Waardevol leesvoer als voorbereiding op mijn 25K volgende zondag.Emil was de voorbije week een beetje ziek. Na een overgeefpartij met vulkanische allures maandagavond, stelde de dokter dinsdag de diagnose van een maag-darmonsteking. Afgezien van diarree en een gebrek aan eetlust had Emil er zelf gelukkig niet veel last van. Hij had geen koorts en was levendig als anders dus hij kon naar school. Om zijn maag en darmen opnieuw te "normaliseren", schreef de dokter een 3-dagen "dieet" voor. Op dag één mocht hij niks eten. Ik heb mij de hele dinsdagavond met de handen in het haar afgevraagd hoe ik mijn kind in godsnaam op woensdagochtend moest uitleggen dat hij geen boterham mocht eten, geen melk mocht drinken, geen fruit tijdens de speeltijd zou krijgen... Maar mijn vrees was onterecht want Emil aanvaardde alles zonder tegenpruttelen - en je moet weten dat hij normaal wel wat tegenspreekt en tegenstribbelt, meneer heeft graag het laatste woord. Het hielp wel dat ik erbij vertelde "de dokter heeft gezegd dat..." want hij heeft een serieuze boon voor de pediater. Toch was hij blij dat hij na zijn detoxkuur gisteren opnieuw aan de boterhammen mocht :-) Intussen zijn alle intestinale problemen van de baan, de lakens fris gewassen en alle kiemen hopelijk het huis uit :-)


Gisteren trouwde een van de kinderverzorgsters uit de crèche waar Emil tot in september vorig jaar vaste klant was. Alle kindjes en hun ouders waren opgetrommeld om aan het stadhuis met ballonnen en bloemen te staan en ook "de anciens" waren welkom. Emil was superblij dat hij Achilles nog eens terugzag, zijn beste maat van toen. Ze zitten niet meer samen op school nu maar uit het oog betekent in hun geval echt niet uit het hart. Van zodra die twee elkaar zien of nog maar elkaars naam horen, beginnen hun ogen te fonkelen. Echt iets heel speciaals, hopelijk blijft dat nog lang duren!Pieterjan nam gisteren deel aan de Haventriathlon in Zeebrugge. Dat is de eerste van "het seizoen" want hij heeft er nog een paar op de agenda staan. Het is 1/8 triathlon dus 500m zwemmen (in open water), 20K fietsen en 5K lopen. Pieterjan beschouwt dat altijd als een goede training en graadmeter voor de kwarttriathlons die nog volgen (bv. Brugge eind juni, Izegem in augustus en Ieper in september). Hij deed het opnieuw voortreffelijk. Keer op keer sta ik ervan versteld met welk gemak hij dat precies doet en hoe snel hij recupereert achteraf. Mijn vent leidt niet het meest "ascetische" leven (hij is een levensgenieter pur sang) maar hij heeft een basisconditie om u tegen te zeggen en een gigantisch groot doorzettingsvermogen (waar ik geregeld jaloers op ben). Ik ben echt trots hoe hij het toch altijd maar mooi doet. Ook voor mezelf was het een leuke namiddag want ik ga heel graag supporteren. Op zo'n evenementen hangt altijd een toffe sfeer. Bovendien was het mooi weer aan de kust.


Vanmorgen ging ik brunchen met twee vriendinnen van op 't unief. We zien elkaar niet vaak dus het is altijd fijn om bij te praten, zeker met lekker eten en drinken erbij. We gingen naar True Beans in GentIk ging er al een keertje in september en vond het toen erg lekker. Vandaag nam ik de blueberry pecan jar met een handmade goji-sapje en een verse gemberthee. We sloten af met de vegan chocolate fudge die je al bovenaan deze post kon zien: hemels lekker. Een heel leuk adresje!En daarmee zitten de week en het weekend er weer op. De komende week staat voor mij in het teken van rustig uitlopen en mij al wat mentaal beginnen voorbereiden op de Great Breweries Marathon. Want volgende week rond deze tijd zal ik normaalgezien die 25K, waar ik voor aan het trainen ben sinds eind maart, in de benen hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Nog een fijne zondagavond iedereen!

Love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Wow, wat een sportievelingen zijn jullie! En Emil is precies ook een doorzettertje, zelfs bij gastro-enteritis zo flink! Goed gevulde week, zeg ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we hebben veel verschillen maar onze sportiviteit is toch wel een van onze grootste gemene delers :-)

   Verwijderen
 2. De Vitalinea Plus natuur was toch uitverkocht bij de Colruyt... Dju toch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verdorie! het is echt niet eenvoudig om hem te vinden...

   Verwijderen
 3. Ik moet dringend nog eens bij Carrefour of Colruyt langs.. voor een potje Vitalinea Natuur. Het komt er maar niet van. Ze hadden toch beter gezorgd dat die vrij vindbaar zou zijn wanneer zo'n actie op poten wordt gezet.
  Wat flink van Emil zeg, zelfs ik zou op mijn gezegende (in vergelijking met Emil, hé) nog tegenpruttelen, haha. :) Is dat een goede pediater (wij hebben dat binnenkort ook nodig, vandaar dat ik eens rond vraag :)).
  Respect voor Pieterjan zeg! Moet wel leuk zijn voor jullie om dan ook te gaan supporteren!
  True Beans is inderdaad een topadresje. Ik zou er alleen al voor de kopjes en schoteltjes langs gaan. ;)

  BeantwoordenVerwijderen