vrijdag 6 mei 2016

Running // Loopoutfit Dwars Door Brugge 2016

Zondag loop ik Dwars Door Brugge, een run van 15K door de mooie stad waar ik 8 jaar gewoond heb. Het is al jaren een vaste waarde in mijn loopagenda - ik beschouw het een beetje als de start van "het loopseizoen". Dat DDB vrijwel altijd samenvalt met Moederdag vind ik des te leuker omdat lopen mijn ultieme ontspanning is en omdat een goeie dosis me-time eigenlijk het mooiste cadeau is dat ik op Moederdag kan krijgen. Het wordt mooi weer en ik heb mijn outfit al netjes klaargelegd. Ik laat jullie graag zien wat ik zal dragen!
* 2-in-1 loopshort van Asics. De binnentight biedt spierondersteuning en de buitenste short is lekker licht en luchtig. Dit broekje geeft mij een optimale bewegingsvrijheid. Het zit supergemakkelijk en ik hou van de frisse kleurencombinatie. Het is eens wat anders dan een gewoon zwart loopbroekje!
* Asics running shirt. Dankzij de lichte, vochtregulerende stof en het meshpaneel op de rug is dit de ideale top om comfortabel lange afstanden mee te lopen. Ik vind de losse kapmouwtjes heel leuk en ben verliefd op de pistachegroene kleur. Een zeer mooie combinatie met mijn short! 
* New Balance 860v6 loopschoenen. Ik loop nu 4 maand met deze schoenen en ik ben er zeer tevreden van. Het zijn ruime loopschoenen, wat ideaal is voor mijn brede voeten. Ik heb er al meer dan 500K mee op de teller staan. En daar ben ik best trots op :-) Deze schoenen zijn het belangrijkste onderdeel van mijn loopoutfit. Hoe je het ook draait of keert, zonder een paar degelijke, stevige loopschoenen ben je als loper een vogel voor de kat en lig je al snel in de lappenmand.


* Garmin Forerunner 110 HRM loophorloge. Al meer dan 2 jaar mijn trouwe loopgezel om mijn hartslag, afgelegde afstand en gemiddelde snelheid te tracken. Het is een compact sporthorloge met afzonderlijke borstband. Dit stoort me niet, al denk ik wel dat mijn volgende loophorloge er eentje zal zijn met ingebouwde hartslagmeter. 
* Nike sportbeha. Ik geef toe, er zijn buiten Crocs, fleece en al die andere dingen die Jani zo verafschuwt weinig kledingstukken die minder flatterend zijn dan een sportbeha. Maar het is een essentieel onderdeel van een vrouwelijke loopoutfit. Alles wordt enorm gecomprimeerd. Als je al geen grote boezem hebt zoals ik, voel je je plots wel heel erg plattekes. Weg vrouwelijkheid :-) Maar om heel eerlijk te zijn: ik vind dat best gemakkelijk om te lopen! Uiteraard draag ik ook een onderbroek, maar die staat niet op de foto ;-) 
* Kalenji jacket met kap. Dit vestje draag ik al de hele winter en het is echt een toppertje! Het is niet alleen supermooi maar ook lekker warm en het zit comfortabel. Ik ga dit uiteraard niet dragen om te lopen maar het gaat mee in mijn sporttas voor wanneer ik aangekomen ben. Want dan is het belangrijk om geen kou te vatten. De kleuren van dit jasje passen (geheel toevallig) ook goed bij mijn loopbroekje. Mooi meegenomen :-)
* Asics marathon socks. Deze loopsokken zijn fijn en licht, wat ideaal is om mijn voeten op temperatuur te houden. Aangezien ik nogal dikke en brede voeten heb, heb ik een voorkeur voor dunne, stevige sokken. Deze zijn perfect, ook al loop ik er (voorlopig nog) geen marathons mee ;-)
* Ipod. Zoals jullie weten, loop ik altijd met muziek. Ik loop niet met mijn smartphone want dat vind ik een heel gedoe. Ik ben nog van het oude stempel en loop met een ipod van bijna 5 jaar oud. Het is een compact toestelletje dat ik makkelijk op mijn broek kan clippen. Meer moet dat voor mij niet zijn!


* Zonnecrème. De zon zal volop van de partij zijn zondag. Aangezien ik een klein anderhalf uur zal lopen, is smeren een must, zelfs al loop ik niet de hele tijd in de vlakke zon. In mijn sporttas neem ik enkele zonneproducten van Eucerin mee. Voor mijn gezicht gebruik ik de Sun Fluid Anti-Age met SPF30. Voor mijn benen en armen gebruik ik de Sun Brume. Ik ben fan van Eucerin omdat de producten ideaal zijn voor mijn gevoelige huid. Ze ruiken vrij neutraal en zijn niet vettig. Vooral dat laatste is aangenaam tijdens het sporten, want een vette zonnecrème in combinatie met zweet is niet echt mijn ding ;-)

Veel meer dan dit heb ik niet nodig tijdens het lopen. Behalve dan natuurlijk mijn goeie conditie en doorzettingsvermogen. Maar op dat vlak zit het normaalgezien wel snor. Ik ben de hele winter blijven lopen en ben al 8 weken aan het trainen voor 25K. Ik ga niet te hoog van de toren blazen, maar ik denk dat 15K wel zal lukken. Ik hoop wel dat die vervelende snotvalling die mij al een paar dagen teistert zich een beetje inhoudt, want ik heb echt zin om ervoor te gaan! Ik hoef mezelf aan niets of niemand te bewijzen; ik loop puur voor mezelf omdat lopen mij gelukkig maakt. Maar op Moederdag wil ik toch altijd een extra tandje bijsteken zodat mijn zoon (en zijn papa) trots kan zijn op zijn sportieve mama :-)

Zijn er hier nog mensen die zondag meelopen? Nemen jullie deel aan running events dit voorjaar? Laat maar weten, wie weet lopen we elkaar daar tegen het lijf!

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Veel succes, Josefien! Het kriebelt enorm voor zondag maar zit aan de feestdis. En zo zalig dat je ook nog met je IPod loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geniet van de feestdis! :-)
   Niks beter dan mijn ipod!

   Verwijderen