donderdag 16 juni 2016

Uitgelezen // Food2Run

Morgen loop ik nog eens een halve marathon. Ik zit na mijn 25K op 5/6 toch in de flow dus waarom niet nog eens 21K erbij? Het is al de derde keer dat ik de halve marathon van Torhout loop - een letterlijke "homerun" voor mij - en het is mijn 6de halve marathon ooit. Dat begint al aardig te tellen en normaal gezien zal het wel lukken. Ik voel me de laatste dagen een beetje futloos en moe (ik moet gewoon wat vroeger in mijn bed leren kruipen, meer moet je daar niet achter zoeken) maar het komt wel goed tegen morgenavond. Ik heb de voorbije dagen aan carbo loading proberen te doen, ga vannacht veel slapen en morgen zorg ik voor aangepaste, energierijke maaltijden. Ik heb onlangs het boek Food2Run ontvangen en dat komt me nu heel goed van pas!Food2Run is geschreven door de Nederlandse Renata Rehor. Zij is projectconsultant, sportvoedingscoach, mama van twee én marathonloopster. Een vrouw naar mijn hart :-) Renata geeft in haar boek wedstrijd- en marathontips aan lopers en deelt al haar lekkere en gezonde gerechten om voldoende energie te hebben en de sportieve prestaties te verbeteren.Iedereen weet dat voeding een heel belangrijke invloed heeft op de (loop)prestaties. Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms door het bos de bomen niet meer zie. Er wordt zoveel geschreven en gezegd over wat je nu wel en niét mag eten voor het lopen en sommige bronnen spreken elkaar tegen… Ik ben dus heel blij met het boek want het geeft een handig overzicht van wat je moet/mag eten in de week voor een wedstrijd (herstelmaaltijden en -snacks), de dagen en uren ervoor (energierijke maaltijden en snacks) en na de wedstrijd om optimaal te recupereren. Een aanrader voor alle lopers!


De recepten van Renata zijn eenvoudig en maakbaar: je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig en je hoeft er geen uren voor in de potten te staan roeren. Dus ja, ideaal voor mij want ik ben allergisch aan uren in de keuken staan ;-) Het boek bevat bovendien supermooie foto’s die je meteen doen watertanden! Per gerecht vermeldt Renata ook de voedingswaarde, wat handig is voor lopers bijvoorbeeld tijdens het carbo loaden.Eerder deze week maakte ik een gezond powerontbijtje klaar uit Food2Run. Ik ga het morgenochtend ook als ontbijt eten, kwestie van de dag van mijn halve marathon met voldoende energie aan te vangen. Het is een quinoa-ontbijt met fruit en ik deel graag het recept met jullie!

Ingrediënten (voor 2 porties):

 • 200 gr quinoa
 • 400 ml magere melk (ik gebruik sojamelk, amandelmelk, rijstmelk,...)
 • 200 ml water
 • 1 mespunt kaneel
 • 50 gr blauwe bessen
 • 1 banaan
Bereiding:
 • Breng de melk en het water aan de kook samen met de quinoa. Laat 25 minuten zachtjes koken.
 • Neem van het vuur, schep de kaneel en de bessen erdoor en laat 5 minuutjes afkoelen.
 • Serveer de nog lauwe quinoa met schijfjes banaan. Smakelijk!


Ik vind dit een superlekker en voedzaam ontbijt. Het smaakt lekker zoet zonder dat het toegevoegd suikers bevat. Het is bovendien heel makkelijk om te maken. Het is de bedoeling dat je de pap lauw eet dus dit ontbijt is niet echt geschikt om de avond voordien al klaar te maken. Niet ideaal voor wie 's ochtends nogal moet rushen. Maar tijdens het weekend lukt dit zeker wel, en eigenlijk ook op weekdagen want het is echt niet veel werk. Je moet enkel de quinoa laten koken en daarna wat afwerken met de kaneel en het fruit. Easy & so good!Wat eten jullie zoals voor het lopen?

Alle info over Food2Run vind je hier. Dankjewel Uitgeverij Manteau om me dit inspirerende boek te bezorgen!

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Gy zyt toch wel mijn grote voorbeeld hoor, qua lopen. Ik hoop - nee schrap dat maar - ik weet dat ik ook ooit eens een stuk of 20 km zal lopen zonder ophouden. Momenteel zit ik aan vijf, en daar ben ik best al wel tevreden mee.
  Dankjewel dus voor de tip hierboven, ik plaatste het boek al op mijn wishlist. Nu hopen op goeie schoolresultaten en dan vraag ik gewoon dat boek aan mijn lief. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je doet me blozen!
   Tuurlijk ga je ooit 20K lopen! Gewoon rustig opbouwen en dan kom je er wel hoor. Ik ben 10 jaar geleden ook gestart vanaf nul.
   Het boek is echt heel nuttig. Ik hoop dus dat je een goed rapport hebt en dat je het binnenkort in je bezit hebt :-)
   X

   Verwijderen
 2. Straffe madam jij! En weet je wat?: als ik ooit in staat zou zijn om een halve marathon te lopen, kom ik gewoon om raad bij jou! Lieve groet, Els

  BeantwoordenVerwijderen