donderdag 21 juli 2016

Holiday Essentials

Nog een paar keer slapen en ik vertrek op vakantie naar la douce Provence! Ik ben op alle vlakken een enorme planner en eersteklas regelnicht... behalve wanneer het gaat over valiezen inpakken. Daar komt bij mij - raar maar waar - geen enkel lijstje aan te pas. Na een zestal verre reizen met Emil weet ik inmiddels heel goed wat er mee moet in onze reiskoffers en ik vergeet eigenlijk nooit iets. Ik ga dus pas beginnen klaarleggen en inpakken zaterdag, de dag voor ons vertrek. Maar er zijn wel een aantal spullen die al een tijdje liggen te wachten om mee te gaan op vakantie, en waar ik graag de aandacht even op wil vestigen...Mijn loopschoenen, for obvious reasons. Ja, het gaat bloody hot zijn in Zuid-Frankrijk. En nee, ik loop niet zo graag in de warmte. Maar 12 dagen zonder lopen, dat kan ik echt niet :-) Het zullen wellicht morning runs zijn, voor de warmte neervalt. Maar dat is geen probleem want ik ben een vroege vogel. Ik ben van plan om mijn kilometertjes te lopen voor de rest van de reiscompagnie goed en wel wakker is. Het spreekt voor zich dat ik mij niet ga overdoen in het warme weer. Het zullen vooral rustige duurlopen zijn zonder in het rood te gaan. Ik heb voor Running.be trouwens een artikel geschreven met zomerse looptips. Zeker eens lezen als je graag de hele zomer wil blijven lopen.

Gliss Kur Control & Anti-Frizz shampoo. Vakantie, dat betekent heel veel zon op mijn haar. Ik zal ook dagelijks in het zalige zwembad van ons vakantiehuis liggen ploeteren. Lees: een overdosis chloor in mijn haar... Allemaal heel leuk maar eigenlijk niet zo goed voor mijn lokken. Bovendien heb ik op reis niet altijd veel zin om mijn haar netjes te drogen. Ik was dus heel blij te vernemen dat Gliss Kur een nieuw gamma "Control & Anti-Frizz" op de markt heeft gebracht. Dankzij de formule met lotusextract en pearl essence houdt het pluizig en onhandelbaar haar onder controle en zorgt het voor glanzend, soepel en perfect doorkambaar haar. Ideaal voor op vakantie! Het gamma bestaat uit shampoo, conditioner, straightening spray en wonder serum. Ik heb de producten al eens getest. Ze doen wat ze beloven én ze ruiken superlekker. Die hebben hun ticketje naar het zuiden meer dan verdiend :-)Boeken. Ik lees sowieso veel maar op vakantie heb ik meer tijd dus in mijn reiskoffer voorzie ik steevast voldoende plaats voor de nodige reislectuur. Op de blog van Kelly las ik over "A Little Life" van Hanya Yanagihara (na 5 dagen oefenen ben ik erin geslaagd om de naam van de auteur foutloos uit te spreken zonder over mijn tong te struikelen). Het is een serieuze kanjer en ik weet niet of ik hem uit ga krijgen tegen het einde van de vakantie. Maar ik ben er al in begonnen en hij leest als een trein. Ik lees hem in het Engels omdat ik een boek het liefst lees in de oorspronkelijke taal, maar er bestaat ook een Nederlandse versie. Naast een fictieboek neem ik ook wat non-fictie mee. True Story Telling gaat over contentmarketing en het geloofwaardig brengen van een boodschap naar je doelgroep. Dit is iets wat me enorm interesseert en waar ik veel van kan opsteken voor mijn job. Ik kijk er al naar uit om te lezen met het geluid van de krekels op de achtergrond! 

Zwembadspeelgoed. Ons vakantiehuis, gelegen vlakbij Avignon, beschikt over een magnifiek schoon zwembad. Dat was een vereiste bij het boeken. Aangezien er 3 kinderen mee zijn (Emil en de 2 kindjes van onze vrienden) en in feite ook 4 grote kinderen, voorzien we voldoende speelgoed en entertainment voor in en naast het water. Bij Decathlon en Fun vond ik precies wat we nodig hebben: een leuke fluobal (zie foto), een zwemnoodle (ideaal voor Emil om stilaan te leren zwemmen want hij is een geboren waterrat), tal van luchtmatrassen en opblaasbare waterspeeltjes, een strandbal, emmertjes, schopjes, figuurtjes,... Het zal niet ontbreken aan sfeer in onze pool! Een gedetailleerd overzicht van het aanwezige "waterentertainment" bezorg ik na de reis aan de hand van een reeks leuke foto's :-) Alvast een dikke merci aan Decathlon en Fun!

Pleisters in overvloed. Op vakantie heb ik al eens te kampen met een vervelende blaar na een wandeling (bv. wanneer ik het weer maar eens vertikt heb om deftig schoeisel aan mijn voeten te doen in plaats van mijn dearly beloved flipflops) of snij ik geregeld eens in mijn vinger op momenten dat ik mezelf een keukenprinses waan (which I am not and will most probably never be). Ook voor kinderen zijn pleisters een must. Emil durft hier al eens te doen alsof hij zich pijn gedaan heeft om een leuke "plakker" te krijgen met een kleurrijk figuurtje erop... Wij kregen van Hansaplast een superhandige travel kit met daarin alle mogelijke pleisters en ontsmettingsmateriaal. Onmisbaar in elke reiskoffer!Mijn flipflops dus. Op vakantie draag ik 90% van de tijd mijn Havaianas. Ik ben intussen de trotse eigenares van een aantal paar en ook Pieterjan en Emil slufferen erop rond. Na een moeilijke eliminatieronde heb ik besloten om mijn tropical sletsen met palmbomen mee te nemen naar de Provence. Die gaan daar schone tijden beleven, zeg ik u! 

Zonnecreme. Ik hou van de zomer en mooi weer maar ben helemaal geen zonneklopper. Uren in de zon zitten bakken en braden: niks voor mij. Ik ben wél heel graag buiten, op stap, op wandel, in het water, buiten spelen,... Ik vind het heel belangrijk om mezelf en mijn zoon goed te beschermen tegen de zon. Voor hem gebruik ik de zonnespray uit het Nivea Kids gamma, voor mezelf zweer ik al een tijdje bij de Sun Brume van Eucerin met SPF30. Dit is een niet-vette spray met een zeer neutrale geur. Ideaal bij zeer warm weer! Er zal veel gesprayd worden de komende weken :-)

Een beetje gezonde voeding. Ik ben een zeer gezonde eter, dat weten jullie wel. Op vakantie staan er andere dingen op het menu en dat is uiteraard niet erg. De zuiderse keuken is trouwens volledig mijn ding, met veel verse groenten, salades, olijven,... Ik heb vaak wel wat last van mijn maag en spijsvertering op vakantie en dus neem ik mijn voorzorgen mee van thuis. Zo neem ik bijvoorbeeld havermout mee voor bij het ontbijt (ik ben dat gewend en het is voor mij de ideale start van de dag) en ook de superfoods en rozijntjes van Bonner, die ik onlangs mocht leren kennen, gaan mee in de valies. De bessenmix is volledig mijn ding en Emil is zot van de rozijnen. Of "gordijnen", zoals hij ze noemt. Voor wie het zich zou afvragen: ja, ik neem ook propere onderbroeken mee, een tandenborstel, verse kleren en alle andere "standaardingrediënten" van een reiskoffer... Maar die vind ik hier niet het vermelden waard ;-)

Misschien wél nog een kleine eervolle vermelding voor mijn bikini. Ik vond hem in de H&M en het is de eerste keer sinds lang dat een bikini me zo goed past. Ik vind het altijd een hele queeste om een bikini te vinden die goed past omdat ik een zeer kleine boezem heb maar wel een ronde poep (lopersbillen). Mijn nieuwe bikini past als gegoten en ik ben ook zot van de streepjes. Ik heb hem al een paar keer uitgetest op het strand en ik kijk ernaar uit om hem de komende twee weken nog veel meer uit de kast te halen!


Aan iedereen een superleuke vakantie gewenst! Of jullie nu thuis blijven, op reis gaan of gewoon moeten werken: maak er gewoon een onvergetelijke zomer van 2016 van :-)

Love, Josie xo

7 opmerkingen:

 1. Jullie vakantie wordt ongetwijfeld meer dan geslaagd met wat ik hierboven lees. Die bikini staat je trouwens geweldig!! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ook :-)
   Merci, we gaan zeker genieten! Ik zal je wel eens een fotootje sturen :-p
   Tot zeer binnenkort! X

   Verwijderen
 2. Merci voor de shampoo-tip; die gaat alvast ook mee in mijn valies. Have fun in la douce France!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De shampoo is een aanrader.
   Waar gaan jullie naartoe? Ook een goeie reis!! X

   Verwijderen
  2. Wij trekken naar Toscane; ik kijk er alvast heel erg naar uit! x

   Verwijderen
 3. ik ben tijdens onze vakantie expert geworden in het verstoppen van mijn kapotte zwembadhaar! (ligt ook wel aan het feit dat ik dringend naar de kapper moet hoor, maar het chloor heeft het serieus aangepakt!)

  BeantwoordenVerwijderen