woensdag 14 september 2016

A day in the life: 12/09

Maandag heb ik nog eens een fotodagboek bijgehouden. Vroeger noemde ik dat een plog maar ik vind dat eigenlijk nogal een stomme naam, don't ask me why... Ik noem het nu liever "A day in the life" - dat klinkt gewoon veel leuker, toch? Ik koos bewust a very ordinary day uit, namelijk een maandag. Ik lees zelf ook graag photo diaries op andere blogs, gewoon omdat ze zo real life zijn. Ik heb me proberen te beperken tot 20 foto's en ik heb ze voor één keer niét in Instagram gezwierd... Het is dus 100% ongecensureerd :-)Om 6u30 loopt de wekker af en als beruchte morning fairy spring ik enthousiast uit mijn bed. Ik trek me terug in de badkamer om me te wassen en aan te kleden. Het is een snelle was; ik neem nog geen douche want ik ga deze voormiddag lopen en ga me pas daarna douchen. Ik draag supergraag mijn leuke pyjama van de H&M, ook al ben ik totaal geen koffiedrinker. My day begins after tea was passender geweest in mijn geval.Om 7u is het tijd voor ontbijt. Emil is intussen ook wakker en eet zoals elke morgen een stuutje met choco, een kiwi en een beker melk. Hij leest een beetje terwijl ik zijn boterhammen smeer voor 's middags op school en zijn schooltas vul met de nodige drankjes en fruit. We zijn vanmorgen met ons tweetjes want Pieterjan is gisteravond al vertrokken naar Mechelen, waar hij vanmorgen vroeg een belangrijke meeting heeft. Anders moest hij op een ontiegelijk vroeg uur de deur uit en zo kon hij ook de maandagfiles vermijden.7:45, na een douche is Emil klaar om naar school te vertrekken. Vandaag gaat hij met de klas naar de kermis, dus hij ziet het nog meer zitten dan anders. Om 8u ben ik weer thuis - de school ligt op amper 2 minuutjes van ons huis. Ik installeer me aan mijn bureau en ik vlieg erin. Er staat heel wat op de planning vandaag en ik heb er zin in. Ik ben mijn eigen baas en hoef eigenlijk niet zo vroeg te beginnen werken, maar ik ben een morning person en de vroegste uren zijn altijd mijn beste. En ik heb een deadline en geen zin om vanavond te moeten doorwerken. Ik heb de voorbije 2,5 jaar immers genoeg avonden zitten werken :-)9u, tijd voor thee. Ik drink heel veel soorten thee maar de laatste tijd is gember mijn favoriet. Het smaakt fris en spicy en is goed voor de maag. Ik ben deze thee eigenlijk beginnen drinken in een periode dat ik vaak buikpijn had en ik ben het blijven drinken. Ik ben een grote fan van Yogi Tea, al was het maar voor de leuke spreuken op ieder theezakje. De boodschap van vandaag is Let your heart speak to others' hearts. 
Rond 10u30 trek ik mijn loopschoenen aan. Het wordt erg warm vandaag en ik wil de grootste hitte vermijden. Ik vind het een enorme luxe dat ik kan gaan sporten wanneer ik wil. Ik ben een artikel aan het schrijven en ik zit een beetje vast: ik geraak er maar niet uit welke structuur ik erin ga steken. Dan is het ideaal om er even uit te zijn en het te laten bezinken. Na het lopen ga ik zeker weer nieuwe inspiratie en ideeën hebben! Ik loop 1 uur, het is vandaag tempotraining dus needless to say dat ik enorm zweet en afzie... en dat ik me daarna supergoed voel!De postbode komt langs en heeft leuke pakjes mee. Onze Pjay zal content zijn wanneer hij vanavond thuiskomt want zijn nieuwe running shoes van Brooks zijn gearriveerd! Voor mij zit er een leuk kaartje met bijhorende notablok bij van een hele lieve vriendin die me succes wenst met mijn "nieuwe levenswending". Dat apprecieer ik echt enorm! Het kaartje krijgt een plaats aan de muur in mijn bureau en de get shit done list zal zeker van pas komen!Nadat ik al mijn loopzweet heb weggedoucht, is het tijd voor wat administratie, mails lezen en beantwoorden. Ik probeer daarvoor 3 vaste momenten in te lassen per dag: 's morgens voor ik begin te werken, net voor de middag en dan nog eens rond 16u. Op die manier word ik niet constant afgeleid door alle mailtjes die binnenkomen en kan ik gefocust en geconcentreerd werken.12u30, lunch break. Mijn slaatje is niet zo Pinterest-proof (er is een reden waarom het mijn Instagramfeed niet gehaald heeft, haha) maar wel erg lekker. Het is een geïmproviseerde mengelmoes van sla, tomaat, komkommer, avocado, forelfilet en cottage cheese. Intussen lees ik een beetje vakliteratuur. Ik heb dit boek al van in juli maar ik ben er eigenlijk nog niet toe gekomen om er veel in te lezen door de drukke zomermaanden en alle regelingen voor mijn fulltime zelfstandige opstart. Maar nu ga ik me herpakken! Ik blijf voorlopig wat op mijn honger zitten in het boek omdat er niet veel "nieuws" in staat, maar misschien komt dat nog wel!In de namiddag werk ik naarstig verder aan mijn artikel. Het is voor een vakblad gericht naar huishoudspeciaalzaken en het gaat over pannen. Ik vind het best boeiend en leer heel veel bij. Wie weet word ik dan toch ooit nog een keukenprinses ;-) Dat vind ik trouwens het leuke aan freelance copywriter zijn: dat ik voor zoveel uiteenlopende klanten en onderwerpen kan schrijven. Ik vind dat enorm verrijkend.Oei, een Windows-update en ik heb op "yes" geklikt. Het is een zeer lange update, ik ben zeker een kwartier werkonbekwaam. Nu ja, dat is het einde van de wereld niet, dat weet ik wel... Maar op een deadlinedag kan ik zo'n tergend trage updates wel missen als kiespijn ;-)Tijdens de update maak ik me nuttig door aardappelen te schillen voor het avondeten en ze alvast te steamen (veel lekkerder en gezonder dan ze te koken!). Zo hoef ik dat vanavond niet meer te doen wanneer ik thuiskom met Emil en hij wellicht veel honger zal hebben. Ik schil ook een ananas (ik ben dol op ananas!!!) en neem zelf een appel als vieruurtje. Iets na 17u sluit ik mijn PC af. Ik moet nog naar de supermarkt en daarna ga ik Emil ophalen bij mijn schoonouders, die hem op maandag meestal op school gaan halen. In de auto doe ik nog een telefoontje naar een klant, het is er nog niet van gekomen vandaag en dan is de wagen het ideale moment!Ik pik Emil op bij zijn opa en oma en tegen zessen zitten we in de auto naar huis. Emil vraagt in de auto altijd "nog eens dat liedje van mama". Hij bedoelt daarmee You & I van Galantis, mijn favoriet loopnummer dat hij intussen ook al heel goed kent en graag hoort. Hij danst en zingt dan altijd mee ("siiiiiiiii en aaaaaa"). Zalig om te zien dat ik mijn voortreffelijke muzieksmaak doorgegeven heb aan mijn zoon :-)Rond 18u30 is het etenstijd voor Emil. Op het menu staat een visburger met spinaziepatatjes. Ik laat hem ondertussen wat naar de ipad kijken (hij is fan van de Ketnet-app) omdat hij moe is en ik vind dat het geen kwaad kan dat hij dan wat naar tekenfilmpjes kijkt... Het eten gaat dan ook vlotter en ik heb geen zin in spel en miserie. Ik eet niet mee met Emil want ik ga straks samen met Pieterjan eten wanneer hij thuis is van Mechelen. Wij eten meestal pas rond 20u.Na het eten gaat Emil zijn tanden poetsen, lees ik nog een verhaaltje en is het bedtijd. Rond 19u25 kom ik weer beneden. Pieterjan laat weten dat hij rond 20u thuis zal zijn. Ik heb dus nog net voldoende tijd om het eten te maken voor ons twee. Ik geniet van de rust in huis :-)Vanavond staat er pikante currysoep met kip en groenten van Pascale Naessens op het menu. Het is een heel gemakkelijk recept en het is lekker! Wel zeer spicy, PJ begint er spontaan van te zweten (en het is al zo warm buiten, haha). Maar het smaakt en dat is het voornaamste.Rond 21u is de afwas en opkuis gedaan en nestel ik mij in de zetel. Toen ik nog in bijberoep werkte, was ik vrijwel elke avond aan het werk. Dus het is voor mij enorm wennen om opnieuw te kunnen relaxen 's avonds. Maar het bevalt me wel, al zal ik nooit een echte couch potato worden :-) Ik lees de reclamegazetjes en daarna kijk ik samen met PJ naar The Bridge, een Zweeds/Deense thrillerserie waar we allebei heel erg fan van zijn. Rond 23u gaan de televisie en de lichten uit en is het tijd om te gaan slapen!

Misschien vinden jullie dit maar een saaie dag maar ik vind fotoverslagjes altijd het leukst op dagen dat er niet echt speciale dingen te gebeuren staan :-)

Vinden jullie dit soort posts leuk? Zo ja, dan ga ik er weer wat meer een gewoonte van maken. Let me know!

Love, Josie xo

21 opmerkingen:

 1. tof tof! ik vind dat AL-TIJD leuk om eens binnen te kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat zelf ook leuk bij anderen :-)
   Ik zal het zeker blijven doen dan, zo'n posts!

   Verwijderen
 2. Leuk! Het lijkt mij zoooooo fantastisch om voor jezelf te werken en je eigen dag indelen, planning maken, niet moeten rushen om 's morgens op tijd op het werk te zijn en 's avonds op tijd aan de crèche/school... Met een bijna-anderhalfjarige zoon hier ziet ons huis er een stuk rommeliger uit en zijn de dagen vaak ook echt heel gejaagd. Heel fijn! Ik dacht wel even dat er ook ananas en appel in die stoomkoker zaten, had me vergist ;-). Lijkt me wel handig, ga ik misschien ook eens aanschaffen, want hier eet de zoon ook eerst en wij pas later, en koken met een peuter aan mijn benen is niet oz handig, dus dat zou echt wel een goede oplossing kunnen zijn! Ik heb weer iets geleerd ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neenee, ik stoom enkel aardappelen en groenten zoals boontjes, brocolli, bloemkool,... In principe kan er kip en vis ook in, maar dat heb ik nog nooit gedaan.

   Mijn eigen baas zijn is heel leuk. Maar ik zet Emil 's morgens wel nog steeds af om 8u zoals toen ik nog voor mijn baas werkte, en ik ga hem 's avonds halen in de naschoolse opvang rond 17u45. Hij is dat zo gewend en ik wil graag werken van 8u tot zeker 17u. Als ik niet werk, komt er geen geld binnen hé ;-) Ik wer liever overdag goed door dan dat ik 's avonds en in het weekend moet werken, want dat heb ik 2,5 jaar gedaan en dat wil ik niet meer.

   Verwijderen
 3. Heel leuk om te zien hoe anders het er bij iemand anders aan toe gaat

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeeeel leuk! En wat ben je toch dodelijk efficiënt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op het werk,hadden wij vroeger ook een stoomoven. Superhandig! Ooit koop ik er ook 1! Morgen ook eens ploggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt leuk om te lezen, zo een dag in het leven van... Meer van dat! :)
  En stoomkokers for the win! Het is niet alleen lekkerder en gezonder, maar nog zo gemakkelijk ook. Gewoon knopje aanzetten en het belletje gaat als je eten klaar is. Niet wachten en prikken in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn. En ondertussen andere dingen kunnen doen. Je kan er in principe ook kip in stomen bvb, maar daar heb ik me nog niet aan gewaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er ook nog nooit kip of vis in gemaakt, in principe kan het wel hé... Maar ik heb daar toch graag een korstje op :-) Gezond is goed, maar ik eet al gezond genoeg dus er mag al eens iets gebakken worden ook hé :-)

   Verwijderen
 7. Heel leuk! Ik kijk dan ook graag eens binnen bij een ander. ;-)
  Ik zal er misschien ook eens eentje doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeker blijven doen! Doorsnee dagen vind ik vaak de interessantste, omdat je dan een echt beeld krijgt van wat iemand allemaal uitspookt. Spectaculaire Instagramstuff is natuurlijk ook fijn, maar ergens weet je gewoon dat je een vertekend beeld krijgt. Real life for the win dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. inderdaad, altijd heel leuk om eens zo'n fotodagboek' te lezen'! Goed georganiseerde madam jij!

  BeantwoordenVerwijderen