donderdag 6 oktober 2016

A day in the life: 5/10

Gisteren heb ik nog eens een fotodagboek bijgehouden omdat jullie massaal hebben laten weten dat jullie dat wel eens graag lezen. Het was pedagogische studiedag voor Emil (ook op veel andere scholen, had ik de indruk) en ik had deze dag vrij gehouden om met hem op stap te gaan. De ideale gelegenheid voor een snapshot diary!
Rond 7 uur word ik wakker (geen wekker vandaag maar meestal word ik toch rond hetzelfde uur wakker). Ik blijf nog wat liggen tot 7u30, Emil wordt wakker dan en Pieterjan moet er toch ook uit om zich klaar te maken voor zijn werk. Ik ga met Emil naar beneden om te ontbijten. Het zonnetje is al vroeg van de partij en dat is heel aangenaam wakker worden. Emil eet een boterham met honing, een mandarijntje en een beker melk. Intussen leest hij in zijn nieuw favoriet boek - de Playmobil-catalogus - en dat is pretty serious business. Ik zet me naast hem met mijn kommetje overnight oats. Gezellig :-)


Terwijl Emil na het ontbijt een beetje speelt en naar Paw Patrol kijkt op tv, sla ik aan het koken. Wij mogen deze week Hello Fresh testen (verslag komt eraan volgende week!) en ik neem straks 1 portie van de "Risotto van orzo met boschampignons en kruidenkaas" mee naar mijn mama. Ze is onlangs geopereerd aan haar schouder en kan momenteel moeilijk zelf koken. Wanneer ik bij haar ga, probeer ik altijd iets van eten mee te nemen. Voor deze veggie maaltijd staat mijn vent toch niet te springen, ideaal dus om mama mee te verrassen.


Daarna is het tijd om onze bed heads en ons vettig haar weg te gaan wassen - Emil in bad, ik intussen in de douche. Emil wil zelf niet op de foto want hij vindt dat het hoofd van zijn kamerjas erop moet. En ja, zijn wil is uiteraard wet ;-)Terwijl Emil in bad zit, check ik eerst snel even mijn mails en stuur ik nog een tekst door naar een klant want vandaag is de deadline. Ik werk vandaag dan wel niet maar toch moet dit gebeuren... Ik ben zelfstandig en moet zorgen dat mijn klanten tevreden zijn hé :-)


Na het wassen volgt er traditiegetrouw een tekensessie op het bedampte badkamerraam. Voor wie het niet doorheeft: Emil tekent een helikopter :-D


Rond 10 uur zijn we vertrekkensklaar. In plastic box zit de risotto voor mama en ook verse pompoensoep want Emil en ik gaan daar gaan lunchen. En voor de rest nog wat fruit en drank want we zijn voor de rest van de dag op stap en dan zorg ik altijd voor voldoende eten en drinken.


Eerst nog even langs de Delhaize voor wat kleine boodschappen. Emil rijdt (lees: raast rond als ware het een racewagen) normaal het liefst met het kleine karretje rond maar vandaag laat hij zich op zijn wenken bedienen en wil hij in de grote kar. Hij laat zijn oog vallen op "tienduizend luchtballonnen vleesjes" en hoewel ik vind dat het er niet smakelijk uitziet (en dan nog in de vorm van hartjes!) heb ik geen zin om er tegenin te gaan. Ach ja, hij is er zo blij mee en ik heb liever dat hij zoiets meegraait dan een pak koeken of chips.


Nog tanken en dan zijn we weg richting Destelbergen. Ik gebruik ze nu al een zestal weken maar ik ben nog steeds zo trots op mijn eigen tankkaart, met de naam van mijn bedrijf erop :-) Uiteraard was het vroeger wel aangenamer toen ik op kosten van mijn werkgever mocht tanken (duh), maar dit hoort nu eenmaal bij het volledig zelfstandig zijn en het feit dat ik nu volledig mijn eigen baas ben, geeft me een supergoed gevoel!Zoals gewoonlijk vraagt Emil in de auto om naar "dat liedje van jouw lopen, mama" te luisteren. We gaan weer volledig uit de bol op Galantis, en dat onder een stralende herfstzon. Emil begint trouwens al de tekst mee te zingen, weliswaar niet foutloos, maar toch... Zalig!Rond het middaguur komen we aan bij mijn mama. Emil is superblij haar te zien en het doet haar duidelijk deugd. Nu ze geopereerd is, ziet ze hem iets minder en ze mist hem wel. Emil doet de deur open, roept (want normaal praten, dat kan hij niet) "Kiekieboe memeetjeeeuuh" en stopt vervolgens geen seconde met babbelen. We eten samen en spelen nog een beetje. Daarna gaan we met ons 3 naar kinderschoenenwinkel Paper Planes in Destelbergen voor een paar nieuwe "windschoenen" (winterschoenen dus) voor zijne majesteit. We vinden snel ons goesting: een paar superleuke grijze bottines van het Scandinavische merk Bisgaard. Emil is zodanig blij dat ik er niet in slaag om een deftige foto te nemen van hem met zijn nieuw schoeisel ;-) Je zal ze binnenkort wel op Instagram zien verschijnen!Na de shopping spree trekken Emil en ik naar Gent. Op het programma staat een bezoek aan De Tuin van Kina, waar een tentoonstelling is over paddenstoelen voor kinderen vanaf 3 jaar (1001 stippen). Het lijkt me wel leuk om hier samen met hem naartoe te gaan. Hij is leergierig en paddenstoelen fascineren hem, dus het zal hem wel bevallen...Emil vindt het inderdaad zeer leuk. Er zijn veel doe-opdrachten, allerlei ontdekhoekjes, een grote paddenstoel vol speelgoed, tafeltjes om te kleuren, een tekenfilm, voorleesboeken,... Spelenderwijs leert hij vanalles bij. Hij weet niet wat eerst gedaan!De tentoonstelling is een echte aanrader. Wij betaalden amper 3 euro voor ons tweetjes, voor Gentenaars is er zelfs verminderd tarief denk ik. Maar voor 3 euro kan je nu niet echt sukkelen vind ik...


Voor ik het doorheb, is het bijna 17u en lijkt het me tijd om huiswaarts te vertrekken want ik weet dat Gent buiten geraken met de wagen meestal geen pretje is... Afsluiten doen we met een zeer geloofwaardige imitatie van een enorm boze (en volgens mij ook een beetje geconstipeerde) heks.


Op de terugweg zijn er hier en daar wat verkeersproblemen maar Emil trekt zich er niks van aan... Al snel valt hij in slaap, het was tenslotte al een zeer drukke en actieve dag. Voor mij is dat de ideale gelegenheid om eens te luisteren naar de muziek die ik wil en geen tienduust keer naar Galantis of Captain Jack of iets dergelijks. Ik ga trouwens Emil binnenkort nog eens laten "gastbloggen", deze keer over zijn muzikale voorkeuren... Hou je maar al vast aan de takken van de bomen :-p


Iets na zessen zijn we terug in Torhout. Wanneer ik Emil wakker maak op onze oprit is hij een beetje grumpy. Maar dat is altijd zo en het gaat ook altijd snel over... Gelukkig heb ik vanmorgen al eten klaargemaakt zodat ik het nu enkel maar moet opwarmen. Ik laat hem intussen naar de ipad kijken, het is de eerste keer vandaag en hij is superflink geweest. Tegen 18u45 is Pieterjan thuis en ga ik een toertje lopen. Ik hou het vrij rustig deze week na mijn topprestatie op de Brussels Half Marathon afgelopen zondag. Ik ga voor een rustig duurloopje van een 45-tal minuten, een route die ik heel vaak loop. Het gaat supergoed en ik loop eigenlijk veel sneller dan verwacht, waardoor ik na 41 minuten al terug thuis ben :-) Ik loop met een nieuw loophorloge van Decathlon, waarover ik binnenkort meer zal vertellen!Na een heerlijke douche is het tijd om eten te maken. Pieterjan en ik eten een van de Hello Fresh-gerechten: groentestoofpotje met merguez. Nu ja, ik eet geen merguez maar wel seitan. De groenten (waarin ook aardappelen zitten trouwens) zijn wel heel lekker! Ook dit zal je wel lezen in het verslagje volgende week. Na het eten ruimen we op en rond 21u30 kruip ik in de zetel.De dag sluiten we af in spanning, namelijk met de laatste 2 afleveringen van The Bridge III. Ik zit aan het scherm gekluisterd onder mijn dekentje, het is echt MEGASPANNEND! Wie deze serie nog niet kent: zeker eens kijken, het is supergoed! Rond 23u30 weten we wie alle gruwelijke moorden op zijn geweten heeft en is het bedtijd...Tot de volgende keer!
Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. die twee hellofresh maaltijden gelijken ferm op de eerste keer dat ik hello fresh gebruikte, ik vind ze wel lekker maar ik kan veel goedkoper koken. Soit, je eet wel eens iets dat je niet gewoon bent (alléé, ik toch :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier dezelfde bevinding: lekker en makkelijk, maar ik kan dat zelf ook en inderdaad veel goedkoper.
  leuk voor één keer maar aan mij gaan ze niet rijk worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, uiteraard "koop" je ook een gemak hé, je hoeft niet naar de winkel, hoeft in feite bijna niet na te denken, gewoon uit de frigo halen en alles is echt wel gemakkelijk klaar te maken. In mijn kraamperiode vond ik dat echt een gerief!

   Verwijderen
 3. Idem hier met die Hello Fresh: leuk om eens wat gerechten uit te proberen, maar zeker niet voor elke week. Met een goed boodschappenlijstje kom je ook al een heel eind :-)

  BeantwoordenVerwijderen