maandag 17 oktober 2016

Current beauty essentials

Zoals zoveel vrouwen spendeer ik graag wat tijd in de badkamer. Ik heb daar een resem aan beautyproducten staan die me helpen er een beetje presentabel uit te zien :-) Vorig jaar schreef ik al over mijn favoriete producten en een paar maand geleden ook nog eens. Hoog tijd voor een update van mijn current beauty essentials!
Van boven naar onder, van links naar rechts zie je de volgende producten:

Maybelline Baby Lips Dr. Rescue: ik gebruik al jaren de lipsticks van Baby Lips. Ze bestaan in verschillende smaken en kleurtjes en ze zien er gewoon ook leuk uit! Ik gebruik nu al een tijdje deze "Dr. Rescue" verzorgende lippenbalsem voor zeer droge lippen, met een verfrissend vleugje menthol. Ideaal omdat ik vaak last heb van gesprongen lippen.

Voor mijn gezicht gebruik ik de producten van Uriage Roseliane. Ik heb een zeer gevoelige huid en heb vaak te kampen met rode vlekjes. Het Roseliane-gamma, mij aangeraden door mijn dermatoloog, is perfect daarvoor! Je vindt de producten in bepaalde apotheken maar ik vind het makkelijker om ze online te bestellen (bv. via Apotheek Online). Ik gebruik deze producten:

 • Micellair water: hiermee reinig ik mijn huid 's avonds. ik sta altijd versteld hoeveel vuil er aan mijn wattenschijfjes hangt!
 • Dermoreiniger: gebruik ik als aanvulling op het micellair water. Ik gebruik deze reiniger niet dagelijks maar één keer om de 2 à 3 dagen.
 • Verzorgende crème anti-roodheid: dit is mijn dag- én nachtcrème. Ik kan niet meer zonder!
 • CC crème: in de zomer gebruik ik geen CC crème omdat ik dan sowieso een mooie sunkissed glow heb op m'n gezicht. Maar in het najaar kan ik wel wat "color correction" gebruiken ;-)


Dove Dermaspa Summer Revived: deze bodylotion geeft een natuurlijk getint kleurtje. In de zomer heb ik dit niet nodig maar ik vind het ideaal voor nu. Ik draag namelijk nog vaak een kleedje of rokje (of shortje om te gaan lopen) met blote benen. En dan vind ik het leuk dat die er toch een klein beetje "getint" uitzien. Deze lotion is geen typische "bruinen zonder zon", je krijgt er zeker geen overdreven bruin (of oranje, the horror) vel van. Het is echt een natural look. I love it! Ook wanneer ik naar een feest ga, gebruik ik dit product als extra touch voor een mooi uitziend velletje. 

Not A Perfume by Juliette Has A Gun: mijn vast parfum sinds deze zomer. Vroeger gebruikte ik altijd Acqua di Gioia van Armani maar ik was die na een 5-tal jaar geur echt beu en ik had het gevoel dat hij niet meer bij me paste (te straf, te aanwezig, te bloemig). "Not A Perfume" is een minimalistische, pure en elegante geur. Het is geen overheersend parfum maar het ruikt gewoon heerlijk fris. Exact waar ik naar op zoek was!


NIVEA Care verzorgende crème: deze multifunctionele crème gebruik ik al héél lang. Ze ruikt superlekker (die typische NIVEA-geur!), is zacht en hydraterend én trekt snel in. Gebruik ik zowel als body crème of al handcrème. Vergelijkbaar met de overbekende "blauwe pot" maar is lichter en minder plakkerig (dus wat mij betreft beter). Ik heb altijd zo'n pot in huis!

NIVEA Natural Oil douche-olie: heerlijk geurende olie die mijn huid reinigt én hydrateert in de douche. Ik krijg daar een beetje een wellness-gevoel van :-) Ik gebruik deze olie niet elke dag maar ik denk dat ze deze winter goed van pas zal komen wanneer het koud is en mijn vel meer afziet (bv. na het lopen in de vrieskou of op skireis). Let op: de douche kan er wat glad door liggen achteraf dus altijd goed uitspoelen...


Mijn lievelingshandcrème is van Hema. Ze zit in een leuke tube (geef toe, het oog wil ook wat hé) in handig meeneemexemplaar (zit steevast in mijn handtas), is niet vettig en ruikt lekker. Bovendien heel budgetvriendelijk. Wat wil een mens nog meer? :-)

Dit lijstje is uiteraard niet-exhaustief. Ik gebruik nog veel andere producten dan die waar ik het hier over gehad heb. Maar dit waren de beauty allies waar ik het meest aan gehecht ben momenteel. Wat zijn jullie badkamerfavorieten?

Lover, Josie xo

10 opmerkingen:

 1. Ik gebruik verschillende merken door elkaar. Maar een paar toppers: de handcrème van & Other Stories (zalige geur, niet plakkerig), dagcrème en serum van Clinique en de haarolie van Mystic Oil om mijn gespleten haarpuntjes te verzorgen. Ik heb 4 parfums staan, maar de twee favorieten zijn Ma Vie van Hugo Boss en het parfum van Liu Jo, paarse fles.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die Juliette has a gun! Is hier ook al enkele jaren de favoriet :-)
  Verder heb ik ook die Nuxe-olie waar je ooit eens over blogde.
  Qua shampoo enz ben ik nu overgeschakeld naar deze van de verpakkingsloze winkel in Antwerpen. Ga voortaan bij elk product dat ik opgebruikt heb echt op zoek gaan naar ecologische alternatieven. In Stockholm alvast wat eco-make-up gekocht. Ben eens benieuwd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nuxe zal hier in de winter zeker ook weer duchtig gebruikt worden! :-)
   Goed idee, die eco-producten. Zou ik beter ook eens doen...

   Verwijderen
 3. Die gewone blauwe nivea is een placebo voor pijntjes hier. (Kleuterpijntjes weliswaar😉)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Apotheekproducten zijn talrijk aanwezig bij ons! Ik doe hier binnenkort ook een blogpost over (zoals ik je vorige week al vertelde ;)).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er al benieuwd naar!
   De apotheek in Tillegem, waar jij vaak gaat, is zo'n heerlijk walhalla hé :-)

   Verwijderen
 5. Oooh die producten van Uriage ga ik ook eens bekijken! Apotheek-online is echt zo handig, goedkoper dan in de gewone apotheek en geleverd tot aan de deur :) ik bestel hier vooral het melkpoeder van mijn kleine man op, scheelt een hoop in de maand!
  Leuke producten trouwens, de baby lips zijn hier ook grote favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker Uriage eens overwegen als je een gevoelige huid hebt. Ik vind de producten echt goed.
   Apotheek-online is goedkoper, maar vooral ook snel geleverd, vind ik ook belangrijk.
   Slim van je dat je daar ook melk bestelt :-)
   X

   Verwijderen