donderdag 13 oktober 2016

Josie test uit: Hello Fresh

Vrijwel iedereen in mijn omgeving heeft wel al eens een foodbox getest (er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden en ik heb de indruk dat er elke dag nieuwe bij komen!) en ik ken mensen die er zeer regelmatig gebruik van maken. Bij ons wordt er elke dag (eenvoudig maar) vers gekookt dus wij hebben niet echt behoefte aan een kant-en-klare box met recepten en ingrediënten. Maar ik kreeg de kans van Hello Fresh om een van hun formules uit te proberen en daar ging ik graag op in omdat ik zelf eens wilde ervaren waarom foodboxen precies zo populair zijn. Wat ik ervan vond? Ik vertel het hier!Ik koos voor de Original Box met 3 gerechten voor 2 personen. Ik had ook de Veggie Box kunnen kiezen maar Pieterjan eet niet graag vegetarisch en zelf eet ik wel kip en vis. De Original formule leek me dus de gulden middenweg. Wij werden verrast met de volgende recepten:
 • Risotto van orzo met boschampignons en kruidenkaas
 • Groentestoofpotje met merguez en salade
 • Platbroodpizza met tonijn
Ik had me helaas een beetje misrekend want ik had de box besteld in een week waar Pieterjan bijna elke avond weg was. Maar dat loste ik eenvoudig op door één maaltijd mee te nemen naar mijn mama en één gerecht samen met Emil klaar te maken en te verorberen. Het derde gerecht was voor Pieterjan en mezelf.

Mijn mama, die revalideert na een schouderoperatie en dus moeilijk zelf kan koken, kon heerlijk meesmullen van deze risotto:


Toegegeven, op de mooie Hello Fresh receptenfiches zien de foto's er altijd een pak beter uit maar we weten allemaal dat daar enorm veel food styling aan te pas komt (duh) en mijn motto is what you see is what you get :-)

Pieterjan en ik waren aangenaam verrast door het groentenstoofpotje met paprika, courgette en aardappelen. De kruidenmix met o.a. kaneel, tijm en komijn zorgde voor een pittige toets. Het recept voorzag merguez worstjes, die ik op mijn eigen bord verving door seitan. Maar dat was even lekker! Er was meer dan genoeg voor ons 2 en ik bewaarde de restjes van de groenten, de aardappelen en het vlees voor Emil de dag erna. Hij vond het zeer lekker!Zaterdag maakte ik tot slot samen met Emil de platbroodpizza. Volgens het recept met tonijn maar voor Emil maakte ik een pizza met kip. Wat courgette, rode ajuin en kaas erop en de oven in. Supergemakkelijk en 100% kids-proof!

Dit zijn voor mij de voordelen van Hello Fresh:
 • Stipte levering op een vooraf afgesproken tijdstip.
 • Alles ingrediënten zijn netjes verpakt in een grote doos en worden gekoeld houden tijdens het transport. Wat je krijgt, zijn echt verse producten.
 • De ingrediënten zitten per gerecht verpakt in een kleinere doos. Zeer overzichtelijk en netjes.
 • Per gerecht krijg je een mooie, duidelijke receptenfiche met foto's erop.
 • De recepten zijn relatief eenvoudig en snel klaar te maken (max. 30 minuten in mijn geval).
 • De porties zijn erg ruim gerekend. Wij hadden gerechten voor 2 personen maar we haalden er telkens 2,5 à 3 porties uit.
 • De gerechten zijn over het algemeen kindvriendelijk. Emil at 3 keer mee en pruttelde enkel wat tegen bij de champignons (maar dat kan ook te wijten zijn aan het feit dat we net naar een tentoonstelling over paddenstoelen waren geweest en dat hij wat in de war was omdat hij ze dan plots moest opeten...). De tonijn op de pizza verving ik preventief door kip omdat ik mijn eigen kind wel een beetje ken ;-)
 • Je leert eens nieuwe ingrediënten kennen (bv. orzo, Libanees platbrood) of nieuwe bereidingswijzen (bv. dat stoofpotje van groenten met de aardappelen erin, meestal maak ik aardappelen eigenlijk gewoon apart). Ik heb dus wel wat nieuwe inspiratie opgedaan.
 • De gerechten zijn lekker en best wel gezond.
 • Je kan per week kiezen uit een lijstje van alle maaltijden. Vroeger was dit niet zo denk ik. Dus nu is dit alvast een drempel die wegvalt voor mensen die niet alles lusten, of mensen als mezelf die geen vlees eten maar wel kip en vis.
 • Je krijgt meestal een extraatje in je box. Ik was heel blij met de Nakd vegan fruit bars!

Wat ik persoonlijk iets minder vind:
 • Je krijgt een grote doos met daarin kleinere dozen per gerecht. Hierin zitten de producten allemaal nog eens apart verpakt... Dat zijn dus heel wat verpakkingen en afval, niet zo milieuvriendelijk... Anderzijds: Hello Fresh heeft nog op geen enkel moment beweerd een ecologische oplossing te zijn, dus dat kan je hen niet verwijten
Het prijskaartje voor 3 maaltijden bedraagt 36 euro (gratis levering). Alles bij elkaar beschouwd, valt dat wel mee omdat je niet om boodschappen moet en het bespaart je tijd omdat je niet hoeft na te denken wat je die avond eens zal klaarmaken :-) 

Conclusie: 
Ik vond het heel leuk om Hello Fresh eens te testen. Mij lijkt het de ideale oplossing voor een superdrukke week met weinig tot geen tijd om zelf naar de winkel te gaan of om lang achter de kookpotten te staan. Voor mij hoeft het zeker niet - ik ondervind doorgaans geen moeilijkheden om naar de winkel te gaan, zelf een menu samen te stellen en de kostprijs van zo'n box houdt me eerlijk gezegd wat tegen. Maar anderzijds kan ik weinig minpunten opnoemen en denk ik dat Hello Fresh voor veel mensen wel een godsgeschenk is :-)

Hebben jullie al eens van Hello Fresh gedaan of een andere foodbox geprobeerd?

Love, Josie x

Deze post kwam tot stand samen met LVTPR.

11 opmerkingen:

 1. Wij zijn grote fan.
  We koken sowieso ook altijd vers, maar het is altijd last-minute stressen met twee vermoeide kinderen in de supermarkt. Dat lossen die boxen op!
  Wij eten met 4 van de 2-personenbox, dus duur vind ik het ook al niet.
  Enige nadeel vind ik de vele koolhydraten en vaak weinig groenten in verhouding. En geen kilocalorienindicator, hoewel wat ouderwets blijf ik dat belangrijk vinden.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zoals ik zeg, dat ik me goed kan inbeelden dat dit voor bepaalde mensen/gezinnen de perfecte oplossing is. Ik vind het super dat het voor jullie zo goed werkt. Het is zoveel beter dan ongezonde, kant-en-klare troep in huis halen. X

   Verwijderen
 2. Ik heb de box al eens getest voor twee personen. De porties waren goed, maar als we dit met vier volwassenen moeten doen, komt het te duur uit. Mijn broer en papa eten meer dan mijn mama en mij. Ik ga met alle puntjes akkoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, met 4 is het echt wel duur. Wij zijn geen grote eters dus we hadden altijd veel over. Maar bij andere mensen zal dat niet zo zijn...

   Verwijderen
 3. ik heb er ook al heel wat laten leveren, een godsgeschenk in moeilijkere periode (in mijn geval mijn kraamperiode), maar idd aan de dure kant, maar zoals ik reeds schreef: je hoeft je niet druk te maken of je te verplaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vorig jaar een paar foodboxen aan een nader onderzoek onderworpen ;-) en was er toen ook over te spreken. Ik had ongeveer dezelfde bemerkingen (verpakking, vrij duur) maar de voordelen zijn er absoluut. Tegenwoordig bestel ik heel af en toe een box als ik weet dat het een drukke week wordt maar dat we wel 's avonds thuis eten. Toevallig was vorige week één van die weken, dus ik kan beamen dat de gerechtjes heel lekker waren :-) Persoonlijke favoriet: de orzorisotto. Die zit er wel vaker in, en vind 't zo lekker smeuïg! Ik vind het gewoon ook leuke inspiratie, verschillende receptjes staan intussen in mijn eigen kookroulatie! Persoonlijk vind ik Foodbag nòg lekkerder gerechtjes hebben, en is Belgisch (Gents zelfs!) dus heeft sowieso een streepje voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, die orzo vond ik ook echt lekker! Ik ga dat ook nog opnieuw maken.
  Het is inderdaad leuke inspiratie.
  Het is zoals ik schrijf: ik kan weinig negatieve punten opsommen, maar voor mij persoonlijk is het niet echt noodzakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal akkoord met je verslag. Heel af en toe bestel ik ook zo'n box om wat tijd uit te sparen tijdens drukke weken, maar meestal vind ik het geen probleem om zelf naar de winkel te gaan. En ik heb er inderdaad al wat nieuwe ingrediënten en recepten door leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me ook wel vinden in jouw oordeel. Ik heb al een paar van die receptjes gehouden om af en toe nog eens klaar te maken. Maar ik maak even gemakkelijk mijn eigen weekmenu en bestel bij Collect & Go, wat ook een serieuze tijdbesparing is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij testten Foodbag uit omdat het Belgisch is en het een beetje familiegerelateerd is en ik ben heel enthousiast over zo'n maaltijdboxen. Het zijn verrassende combinaties en goede hoeveelheden en de versheid veraste me nog het meest. Wij gaan er in elk geval meer gebruik van maken.

  BeantwoordenVerwijderen