dinsdag 1 november 2016

Recept // Verdraaid Gezond met My Vegetable

Onlangs mocht ik een nieuw keukenspeeltje in huis nemen, dat luistert naar de naam My Vegetable. Het is een elektrische spiraalsnijder van het merk Domo waarmee ik voortaan de meeste harde groente- en fruitsoorten (courgette, wortel, rode biet, raap, pompoen, zoete aardappel, appel, peer, meloen,...) omtover tot lekkere spaghetti, tagliatelle of cappellini...
Je kan de "gespiralizeerde" groenten en fruit gebruiken als gezonde toevoeging aan allerlei gerechten of salades of gewoon ter vervanging van traditionele, koolhydraatrijke pasta. Zo krijg je op een leuke en smakelijke manier meer groenten binnen. Ideaal voor gezonde eters als mezelf en zeker ook voor kinderen! Emil vindt het fascinerend om te zien hoe de sliertjes gedraaid worden, met als logisch gevolg dat hij er ook graag eens van proeft. Zo zitten kinderen in elkaar ;-)

Ik maakte al eens courgetti bolognaise, dus courgettespaghetti met "gewone" bolognaisesaus. Dat was echt heel lekker. Uiteraard smaakt het anders dan "echte" spaghetti maar het is alleszins volledig mijn smaak. Bovendien valt het veel lichter, wat ik een pluspunt vind want na het eten van spaghetti heb ik vaak last van een opgeblazen gevoel.

De spiraalsnijder is gemakkelijk in gebruikJe kiest je dikte (spaghetti, cappellini of tagliatelle), prikt de groente of het fruit aan de voedselduwer en je duwt zachtjes naar beneden tot de slierten tevoorschijn komen. Er is nadien wel wat afwaswerk maar eerlijk gezegd zit ik daar niet zo mee in, er moet sowieso afgewassen worden na het koken... En ik vind afwassen niet zo erg, op een bepaalde manier kom ik daar als opruimfreak tot rust van ;-)Er zit een receptenboekje in de doos met allerlei lekkere gerechtjes. Maar ik besloot om zelf een beetje te experimenteren en flanste iets lekkers in elkaar. Ik deel mijn receptje graag met jullie!

COURGETTI MET GEROOKTE ZALM, KERSTOMAAT & PIJNBOOMPITTEN

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 2 personen, ik meet mijn hoeveelheden niet nauwkeurig af dus 't is een beetje op het gevoel...)

 • 2 à 3 courgettes
 • 20-tal kerstomaatjes
 • Sojabonen (ik koop deze bij Delhaize, sowieso ook superlekker als snack, ik ben er een beetje verslaafd aan!)
 • Gerookte zalm
 • Pijnboompitjes
 • Look
 • Groene kruiden: dille, peterselie, oregano,...
Hoe maak je het:

 • Steek de courgettes in de spiralizer op dikte "spaghetti". Maak er mooie slierten van.
 • Bak de courgettespaghetti kort aan met wat look, peper en zout in olijfolie.
 • Leg de courgetti op een diep bord en drapeer er de gehalveerde kerstomaatjes en de sojabonen op.
 • Bestrooi met de gerookte zalmsnippers en pijnboompitjes.
 • Werk af met groene kruiden naar eigen smaak.
 • Dien op. Lauwwarm is dit heerlijk maar je kan het gerust ook koud eten. 
 • Smakelijk!


Leuk weetje: de My Vegetable werd ontwikkeld door de CEO van Domo zelf! En de recepten in het bijhorend boekje zijn van zijn vrouw, die voedingsconsulente is. De My Vegetable is de eerste elektrische spiraalsnijder op de Belgische markt en je koopt hem voor slechts een kleine 60 €.

Wat mij betreft een zeer handig toestel om in huis te hebben. Je kan er lekker en gezond mee koken en 't is makkelijk in gebruik. Als je je groentjes gebruikt ter vervanging van bv. spaghetti, is het ook nog eens low carb, wat ideaal is voor mensen die wat kilootjes willen verliezen op een gezonde, smakelijke manier. 

Hebben jullie zelf ook een spiraalsnijder in huis? Deel gerust jullie eigen bevindingen en receptjes!

Love, Josie xo

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Progress Communications.

10 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf ook een spiraalsnijder, eentje op spierkracht ;). Ik gebruik die ook geregeld voor courgetti, maar andere - hardere - groenten zijn wat moeilijker. Met wortels lukt het alleszins niet.
  Jouw receptje ziet er alleszins ook jammie uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op spierkracht zou het me ook niet lukken hoor, met die harde groenten ;-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dat is het ook, zeker eens proberen als je zo'n toestel hebt!

   Verwijderen
 3. Het klinkt speciaal én het ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mor alé seg, super dat dat nu ook elektrisch bestaat! Ik ben een hele grote fan van courgetti (eet ik in de plaats van past altijd met klassieke bolognaisesaus), maar voor harde groenten lukt het inderdaad heel moeilijk met enkel en alleen spierkracht. Nog een tip voor mijn kerst-kado-lijstje dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dat inderdaad wel iets voor jou is, je bent een keukenprinses én 't is nog eens gezond ook.

   Verwijderen
 5. Ik heb er eentje van Gefu, waar ik zelf het draaiwerk moet doen. Ik vind het wel vervelend dat er mini-restjes achterblijven in de mesjes en dat die niet gemakkelijk te verwijderen zijn. Hoe zit dat bij deze van Domo? Mag een stuk misschien in de afwasmachine?
  Ik spiraliseer graag. Mijn salade ziet er dan altijd zoveel lekkerder uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De restjes uit de mesjes zijn inderdaad niet zo makkelijk te verwijderen, er is wel wat afwaswerk aan. Dat is niet zo leuk maar ik vind het eigenlijk niet zo erg.
   Ja, de spirelli's zien er gewoon ook heel leuk uit hé :-)

   Verwijderen