zaterdag 10 december 2016

Running // Asics x Brussels

Deze week lanceerde ASICS een nieuw winkelconcept in zijn allereerste winkel in België. Ik had de eer om de feestelijke inhuldiging van deze winkel in Brussel bij te wonen samen met een tiental andere sportievelingen én met mijn al even sportieve wederhelft. Het werd een plezante avond waarover ik jullie graag wat meer vertel!
Woensdagavond na het werk trotseerden Pieterjan en ik met plezier enkele files richting Gulden-Vlieslaan 12 in hartje Brussel. We werden er verwelkomd door het enthousiaste ASICS team en door niemand minder dan Scott Wakefield, Retail Director van ASICS Europe, die ons een uitgebreide rondleiding gaf in de mooie winkel.Wakefield legde uit hoe het winkelconcept de filosofie van het merk - een gezonde geest in een gezond lichaam ofte anima sana in corpore sano ofte ASICS - omzet in de praktijk door sport letterlijk in de winkel te brengen. Sportievelingen kunnen hier niet alleen terecht voor de nieuwste ASICS collecties, ze kunnen ook écht sporten dankzij de lessen die georganiseerd worden in de community room. Freelance sportinstructeurs kunnen deze ruimte gratis gebruiken! De winkel werd ingericht met natuurlijke materialen zoals hout, waarbij vooral het plafond van planten in het oog springt. Ik werd er onmiddellijk verliefd op!


De ASICS store zet in op een digitale winkelervaring. Die start al op de stoep van de Gulden-Vlieslaan, waar grote schermen in de etalage de sfeer van de collecties tot leven brengen. In de winkel informeren digitale touch points de klant over de producten. Wie toch moeite heeft met kiezen, kan de hulp inroepen van MotionID, een slimme voetanalyse die de beste hardloopschoen voor jou uitkiest. Ten slotte kan je ook inspiratie opdoen voor een nieuwe hardlooproute. Een Runkeeper heatmap toont namelijk de populairste hardlooproutes van Brussel. Je kan er in real time zien waar er op dat moment zoal gelopen wordt in Brussel, superleuk vind ik dat!

Na de rondleiding was het tijd voor wat actie! Olympisch ASICS atleet Jeroen D'hoedt, middellangeafstandsloper en veldloper, knipte het lintje officieel door en nam ons mee op sleeptouw. Na een opwarmingssessie met Q&A in de community room gingen we met z'n allen lopen doorheen Brussels by Night. Ik ben al veel in Brussel geweest en ik loop elk jaar de Brussels Half Marathon, maar ik had nog nooit in den donker door onze mooie hoofdstad gelopen. Het was de moeite! Jeroen D'hoedt is trouwens supersympathiek - alle respect voor voetballers en zo maar ik vind dat lopers doorgaans veel minder capsones hebben en aangenamere mensen zijn ;-)

Praktische informatie
  • ASICS store Brussels, Gulden Vlieslaan 12, 1050 Brussel
  • Openingsuren: Van maandag tot zaterdag, telkens van 10u tot 19u
  • Collecties: Running, training & fitness, tennis en indoor sport. Ook het Scandinavische premium outdoor merk Haglöfs is te vinden in de ASICS store
  • Voor het organiseren van een workshop of groepsles in de community room, kan je mailen naar brussels.store@asics.com.

#want it more? Ja hoor, ik ga zeker terug naar de ASICS store in Brussel... Volgend weekend zelfs al! We gaan dan met ons 3 op minicitytrip naar Bruxelles ma belle en we gaan van de gelegenheid gebruik maken om Emil dit supercool paar running shoes te laten passen: 

Tot gauw dus, ASICS, en bedankt voor de superdeluxe avond! Thanks ook aan Laure en het hele Voice-team voor de perfecte organisatie.

Love, Josie xo

2 opmerkingen:

  1. Ik kon er helaas niet bij zijn. Dat laat werken he... Maar ik ga binnenkort eens binnenspringen.
    En hoe leuk is die sportruimte! Dat ga ik onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen