donderdag 29 december 2016

Dingen waar ik nu al naar uitkijk in 2017

De laatste dag van het jaar is in zicht en dan wordt er traditioneel teruggeblikt op de voorbije 365 dagen. Ik zou dat ook kunnen doen, zoals in 2015, 2014 en 2013, maar ik heb precies niet veel goesting om achterom te kijken. Niet dat het een slecht jaar was maar ik blik liever al eens vooruit. Want een nieuw jaar, dat betekent veel nieuwe plannen en leuke vooruitzichten. Er zijn al een paar dingen waar ik echt naar uitkijk in 2017! 
Eens alle nieuwjaarsfeesten gepasseerd zijn, begin ik vollen bak af te tellen naar onze skireis in maart. Ik ben trouwens niet de enige hier thuis want Pieterjan is al een paar maand intensief aan de countdown bezig en Emil vraagt om de haverklap wanneer we gaan skiën (na zijn verjaardag, dat weet hij inmiddels al heel goed, maar dat belet hem niet om het onophoudelijk te blijven vragen, een goed teken denk ik dan!). Ik ben niet zo'n goede skiër (daar ben ik veel te lomp voor) en al zeker geen liefhebber van de kou maar ik hou enorm van de bergen, de buitenlucht, het wintersporten en gewoon het gezellige gebeuren (in ons geval met de familie) dat een skivakantie met zich meebrengt. Het zorgt elk jaar opnieuw voor heel erg mooie herinneringen. Vaujany, we are coming once again! Noem mij zeer optimistisch, maar na nieuwjaar heb ik altijd het gevoel dat de winter bijna gepasseerd is en voel ik de lente al een beetje komen. Ik weet nochtans dat het nog bitter koud kan zijn in het voorjaar, want toen Emil geboren werd in februari 2013 vroor het stenen uit de grond en mijn eerste wandelingen met hem waren in de barre kou en door de sneeuw (maar wandelen deed ik, kilometers ver, veel liever dan binnen te zitten!). In mijn hoofd begint de lente stiekem al een beetje eind januari, en zéker na de skireis. Voor mij is dat altijd een kantelpunt: terug van de bergen betekent tijd voor het zomeruur, lange dagen, lopen in korte broek, geen kousenbroeken meer en ga zo maar verder. Ik ben gewoon echt geen wintermens en in de lente en de zomer herleef ik altijd een beetje. Logisch dus dat ik steevast aftel naar mijn lievelingsseizoenen. En daar is volgens mij niks mis mee!

Een zomermens zijnde kijk ik natuurlijk ook al uit naar mijn zomervakantie. Net als de voorbije zomer trekken we in juli 2017 naar Zuid-Frankrijk met mijn vriendin (Emils meter), haar wederhelft en hun 2 kindjes. Het is ons dit jaar goed meegevallen dus we hebben niet getwijfeld om ook in 2017 samen op vakantie te gaan. We hebben een superleuk huis gevonden via Airbnb met alles erop en eraan. Het worden weer 12 zalige dagen met ons zevenen: veel zwemmen en in het water spelen, uitstapjes naar pittoreske stadjes (met de obligate fontein!), terraskes doen, 's avonds gezellig tafelen,... 2017 wordt een zeer sportief jaar, of wat had je gedacht? Mijn voornaamste loopdoel wordt de 25K tijdens de Great Breweries Marathon op 18/6. Ik liep die in 2016 al maar ik wil graag beter doen in 2017 - want ik wéét dat ik het kan. In maart start ik met mijn trainingsschema en ik heb er al zin in! Na de Great Breweries zie ik dan wel weer... Sowieso loop ik in oktober opnieuw de Brussels Half Marathon, een vaste jaarlijkse loopafspraak. In een volledige marathon heb ik voorlopig nog niet veel zin... Maar Pieterjan waagt zich wél aan zijn eerste volledige marathon. Ik heb er alle vertrouwen in (hij is de grootste doorzetter die ik ken, op sportief vlak) en het spreekt voor zich dat ik hem volledig steun en dat ik zijn allergrootste supporter ben op 16/6!Waar ik ook naar uitkijk, is mijn eerste volledige jaar als voltijds zelfstandige. Ik ben nu 4 maand mijn eigen baas en het gaat ongelofelijk goed met Text Fairy. Ik vind het best wel spannend om te zien wat het volgend jaar gaat geven! Ik ben momenteel bezig met de uitwerking van mijn eigen logo (met Studio Engarde, 3 getalenteerde ex-collega's van mij) en een leuke mailing naar mijn klanten en partners. Het geeft me allemaal zoveel voldoening! 

Een beetje vroeg om al naar af te tellen maar wel leuk om in de agenda te zetten: een tripje naar Rome samen met Pieterjan in oktober 2017. Het is geleden van oktober 2015 dat we samen nog eens een paar dagen gingen citytrippen (Brussel buiten beschouwing gelaten). We trokken toen naar Barcelona en het was de max! In 2016 is er geen citytripje van gekomen maar volgend jaar maken we dat dubbel en dik goed in Rome! Leuke tips zijn alvast welkom :-)Hopelijk hebben jullie ook al veel leuke dingen op de agenda staan in 2017! Ik wens jullie allemaal nog een fijn eindejaar. Tot gauw!

Love, Josie xo

10 opmerkingen:

 1. Wauw, zo veel leuke vooruitzichten al! Hier staat enkel de verhuis naar ons huis in de agenda, en dan nog niet eens op een specifieke datum, haha :p Oh en ik plan te starten als zelfstandige in bijberoep - iets dat al een paar jaar ingepland staat 'na de bouw', dus 2017 wordt het jaar. Als alles goed blijft gaan op onze werf dan toch ;)
  Ik wens je alvast heel veel sport-, reis- en schrijfplezier in 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk al uit naar jouw 2017! Het enige waar ik zeker van ben, is mijn citytrip naar Polen begin januari. Voor de rest is het een jaar van hopen. Hopen op (vast) werk, leuk en interessant werk. Hopen op leuke reisjes, hopen op een doorbraak met mijn blog, hopen op een echt summerlijf..

  Happy 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lukt je wel Marjolein!
   Je hebt toch al een superleuke blog, doorbreken heb jij toch al lang gedaan?
   Veel succes meid! X

   Verwijderen
 3. Oh waw, zoveel mooie plannen! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mocht je nog niets geboekt hebben in Rome, kies dan best voor een verblijfplaats in Trastevere - het wijkje net over het water. Zo zit je echt tussen de Romeinen. Bovendien heb je daar leuke restaurantjes en cafétjes - allemaal erg authentiek en geen 'tourist traps'. Osteria numero 6 op de Via Garibaldi is een echte aanrader als je écht Italiaans eten van zo'n echte 'mama' wil :)

  https://paardensaartje.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt nu al een geweldig jaar!! Ik heb dat ook altijd, na de feestdagen is het precies bijna tijd voor de lente... bijna!!!
  Gelukkig nieuwjaar, en tot zaterdag voor de echte zoenen xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een ontzettend leuke foto van Emil in de sneeuw. Daar word je prompt vrolijk van. Veel plezier met al je leuke plannen voor 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow zoveel plannen al!
  Hier staat er al een tripje naar Barcelona op de agenda en het ziet ernaar uit dat ik dit jaar weer veel meer ga schrijven voor de krant dan vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen