vrijdag 16 december 2016

Food // Julie Natuurlijk

Eerder deze week schreef ik over de kookworkshop die ik volgde van Julie en Simon van Julie's Lifestyle. Ik leerde er de basisbeginselen van raw vegan cooking en het beviel me wel! Ik kreeg Julie's kookboek, Julie Natuurlijk, mee naar huis (gesigneerd en al!) en ging er naarstig mee aan de slag. Ik maakte 2 gerechtjes en ik deel ze vandaag graag met jullie!
  


Ik hou van curry en pittige, pikante smaken. De Oosterse wortelsalade met kerriesaus (p78 van het boek) zag er dus echt iets uit voor mij. Zo gezegd, zo gedaan!

Wat heb je nodig (2 porties)?

 • Voor de salade:
  • 3 grote wortels (in reepjes, ik gebruikte mijn spiralizer)
  • 1 kop gekookte quinoa (130 gr)
  • 1/2 courgette (in slierten, met de spiralizer) - dit gebruikte ik ter vervanging van de 2 kleine kropjes Romeinse sla uit het boek want die had ik niet...
  • 1 kleine peer (in fijne schijfjes)
  • 2 eetlepels rozijnen, fijngehakt ik lust geen rozijnen dus ik skipte dit ingrediënt!
  • 2 eetlepels walnoten 
  • 1 handvol peterselie, fijngehakt
  • 1 handvol koriander, fijngehakt (optioneel, veel mensen houden niet van de smaak van koriander)
 • Voor de kerriesaus:
  • 4 el water
  • 3 el citroensap
  • 2 el mosterd
  • 2 el shiro miso (koop ik in de biowinkel)
  • anderhalve el olijfolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel kerriepoeder (eigenlijk een halve koffielepel volgens het recept maar ik ben een kerriefanaat dus ik deed er wat meer in)
  • een snuifje cayennepeper
Zo maak je het:
 • Voor de saus doe je alle ingrediënten in een bokaal of kom. Schud of roer goed en hup, de saus is al klaar!
 • Voor de salade doe je de wortel, courgette (of Romeinse sla) en quinoa in een grote kom. Meng goed.
 • Verdeel de salade over 2 kommen of diepe borden. 
 • Bedek met schijfjes peer, walnoten, eventueel rozijnen, peterselie en koriander.
 • Serveer met kerriesaus naar eigen smaak.

Los van het koken van de quinoa nam de bereiding van deze makkelijke lunch amper een kwartiertje in beslag. Een frisse, lichte salade met een exotische touch, die mij goed vulde tot aan het vieruurtje. Dit ga ik zeker nog maken!

Als vieruurtje op een werkdag eet ik meestal sojayoghurt met fruit of met wat chia/noten/zaden. Een shake leek me een aangename afwisseling en in Julie Natuurlijk staan er heel wat. Ik maakte de proteïne-bessenshake (p50 van het boek), boordevol gezonde voedingsstoffen. Een boost voor heel je systeem!

Wat heb je nodig (1 groot glas)?
 • 105 à 210 ml amandelmelk, afhankelijk van hoe romig je de shake wilt
 • 140 gr blauwe bessen (vers of bevroren)
 • 1 grote rijpe banaan (vers of bevroren)
 • 1 koffielepel hennepzaad
 • 1 koffielepel chiazaad 
 • 1 koffielepel ahornsiroop (of kokosbloesemsuiker, dadel,...)
 • 1/2 koffielepel vanille-extract
 • 1 klein handvol spinazie
Zo maak je het:
 • Voeg de amandelmelk, de bessen, de banaan, het hennep- en chiazaad, de ahornsiroop en het vanille-extract samen in de blender.
 • Mix tot een smeuïge shake.
 • Voeg de spinazie toe en mix opnieuw. Klaar is kees!

Toegegeven, in het boek ziet de shake er net iets beter uit. Bij mij zaten er nog redelijk wat brokjes in. Maar ik vind dat wel lekker, er mag wat bite in zitten! Ik liet de shake eerst lekker fris worden in de ijskast, volgens mij is hij dan het lekkerst! Alleszins een goede energieleverancier, en opnieuw zo simpel... Het smaakt zoet en de spinazie smaakt zeker niet door, voor moest je daar schrik voor hebben. Deze shake blijft trouwens 2 dagen goed in de koelkast als je hem luchtdicht afsluit!

Ziezo, hopelijk kon ik jullie inspireren om zelf ook aan de slag te gaan. Als jullie nog meer van deze lekkere recepten willen leren kennen, dan kan ik het boek Julie Natuurlijk alleen maar aanraden. Er staan nog zoveel meer drankjes, ontbijten, hapjes, desserts, lichte gerechten en hoofdgerechten in. Een waardevolle aanvulling in mijn boekenkast :-)

Love, Josie xo


6 opmerkingen:

 1. De Oosterse wortelsalade heb ik vorige week ook gemaakt! Superlekker inderdaad. Ik maakte het als bijgerecht zonder quinoa. Mijn vriend was er ook dol op, en dat kan ik niet zeggen voor de boerenkoolsalade die ik ook maakte :') Zo jammer, want ik hou echt van boerenkool, maar hij zit het bijna altijd met lange tanden te eten :D
  De shake eventueel langer blenden in het vervolg? Ik vind shake met brokjes echt niet lekker, haha. Maar hij staat ook op mijn maaklijstje voor binnenkort! :) #juliefan! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik moet ook niet afkomen met boerenkool bij mijn huisgenoten ;-)
   Inderdaad, langer blenden is de oplossing, ik denk dat ik te weinig geduld had! :-)

   Verwijderen
 2. Mmmm, die salade zal ik wel eens proberen alhoewel ik niet helemaal overtuigd ben van rauwe courgette!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch eens proberen, met de nodige dressing erop heeft rauwe courgette een verrassende smaak hoor. Smakelijk!

   Verwijderen
 3. Dank je wel voor deze prachtige review :-D Welke blender gebruik je? Het kan aan de kracht van de motor liggen. Bon appétit :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een hele slechte blender... Want hij is sinds vorig weekend stuk! Dus ik schaf me snel een nieuwe aan :-)
   xx

   Verwijderen