donderdag 8 december 2016

My week in pictures

Lang geleden dat ik nog eens een foto-update gepost heb. Dus bij deze: een overzicht van al het leuks dat de voorbije week te bieden had!


Ik zette zaterdagochtend het weekend smakelijk in met een brunch bij Mirlo's in Antwerpen. Ik had er afgesproken met blogvriendin Marliese. We spraken eind augustus al eens af in Gent en nu was het de beurt aan Antwerpen. Ik had al veel positieve dingen gehoord over Mirlo's en mijn hoge verwachtingen werden helemaal ingelost! De granola met yoghurt en vers fruit was superlekker en de verse gemberthee was echt to die for - heerlijk verwarmend ook want het was buiten ijskoud. Ja hoor, naar Mirlo's ga ik zeker nog terug! 


Ik nam trouwens de trein naar Antwerpen. Een vrij lange rit vanuit Torhout (mijn trein vertrok al om vijf na zeven 's morgens, gelukkig ben ik een ochtendmens) maar ik genoot van de rust op de trein om lekker te lezen. Ik ben bezig in A short history of nearly everything van Bill Bryson. Een luchtig wetenschappelijk boek waar ik veel van opsteek, dankjewel Gerhilde voor de tip op je blog! Mijn vestje in tijgerprint, waarop ik al veel leuke reacties gekregen heb, is van Object en ik kocht het bij het Paleis in Gent, mijn vaste kledingwinkel (en eigenlijk bijna de enige waar ik ga want ze hebben er alles wat ik nodig heb en mooi vind).Na de brunch ging ik met Marliese nog een latte/thee drinken bij Tinsel op 't Zuid. Vandaar stapte ik naar de Waagnatie - een ijskoude maar zonnige wandeling, zalig! - want daar vond in de namiddag het Sinterklaasfeest plaats van Pieterjan zijn werk. Naar jaarlijkse gewoonte werd de Waagnatie getransformeerd tot een soort indoor pretpark met alles erop en eraan. Het was superleuk! Met al die spots en bewegende attracties slaagde ik er niet in om scherpe foto's te maken. Op de bovenste foto slier ik samen met Emil van zo'n hoge jutezakken-glijbaan en onderaan zit Emil op de zwanencarrousel. Wie goed kijkt ziet hem krijsen van plezier :-)


Zondagochtend was de Sint geweest bij ons thuis. Emil kreeg veel speelgoed maar het viel al bij al nog mee, we hadden ons ingehouden en ook de grootouders hadden flink geluisterd naar onze smeekbede om toch niet té veel te kopen ;-) Emil moest niet lang nadenken toen ik hem 's avonds vroeg wat hij het leukste cadeautje vond: de speedboot van Playmobil "want die vaart zonder dat ik iets moet doen". Aan het roer van de boot zitten evenwel niet de bijhorende surfdude en bikinichic maar wel Sint & Piet, afkomstig van een ander Playmobil-setje. En zo werd de speedboot getransformeerd tot stoomboot :-) Het gevolg is dat Emil nu bijna op elk vrij moment in bad wil om dan een half uur gefascineerd naar die boot te zitten staren. En dat al zijn andere badrommel, zoals zijn snorkel en zijn arsenaal aan lege shampooflacons, nu allemaal van geen tel meer zijn... Zo zie je maar dat heel eenvoudig speelgoed vaak het gelukkigst maakt :-)De Sint kwam trouwens ook bij mij langs. Hij bracht mij niet alleen een gigantische mand vol lekkers van Ferrero maar ook een gloednieuw sporthorloge! De Polar M200 is een waterdicht GPS-hardloophorloge dat gebruik maakt van hartslagmeting aan de pols. Daarnaast fungeert het als activity- en slaaptracker. Wanneer ik te lang stilzit, spoort het horloge me aan om te bewegen en ik krijg dan direct "inactivity stamps"... Best wel een streng horloge, PJ noemt het nu al my twin sister ;-) Het polsbandje is verwisselbaar - er zijn tal van leuke kleurtjes - dus dat maakt het extra leuk! De Polar M200 zal mijn ideale trainingspartner zijn wanneer ik in maart opnieuw begin te trainen voor de Great Breweries Marathon. Binnenkort schrijf ik zeker een review, maar eerst een paar keer ermee gaan lopen om het toestel wat te leren kennen. 


Dinsdagavond stond er een kookworkshop op het programma, georganiseerd door Tempo Team. Zij deden een onderzoek naar gezonde voeding op de werkvloer. De bekendmaking van de resultaten was de ideale gelegenheid voor een gezonde raw vegan kookworkshop met Julie Van den Kerchove en Simon Mathys van Julie's Lifestyle. We maakten 2 gezonde lunchgerechtjes en 2 overheerlijke tussendoortjes. Ik deed heel wat inspiratie op om zelf mee aan de slag te gaan. Ik ben volop aan het lezen in Julie's boek Julie natuurlijk en binnenkort geef ik een receptje hier op de blog. In tussentijd geniet ik van de lekkere AllGood producten die ik meekreeg naar huis, de teriyaki cashews zijn echt onweerstaanbaar lekker!


Woensdagavond werd ik in Brussel verwacht voor de opening van de allereerste Belgische vestiging van sportmerk Asics. De gloednieuwe concept store is meer dan een kledingzaak; er is ook een sportruimte waar je je meteen in het zweet kan gaan werken en heel wat technologische snufjes om een communitygevoel te creëren. Het is een supermooie winkel; ik was meteen verliefd op het "ecologisch plafond" met allerlei plantjes. Hashtag ceilinggoals! Brussel krijgt de primeur om dit concept als eerste uit te proberen. Pas daarna volgen grote steden als New York, Tokyo en Berlijn. Dit weekend volgt nog een uitgebreid verslag van de opening want die was echt wel dik in orde en ik wil jullie allemaal en masse naar de Asics store in Brussel lokken :-) Wist je trouwens dat Asics een acroniem is van "anima sana in corpore sano"? Ik wist dat dus nog niet!Wellicht zijn jullie intussen ook al aan kerstcadeaus aan het denken, net als ik. Een tip: dit superleuk geschenktasje van Garancia. Het bevat 5 miniverpakkingen voor een volledige verzorging: micelair water, serum, dagcrème, nachtcrème en bodylotion. Met mijn gevoelige huid was ik erg voorzichtig bij het eerste gebruik maar het resultaat is goed! De producten zijn mild en zacht. Een leuke afwisseling met mijn vaste Roseliane-crèmes. Met de glittertjes is dit volgens mij ideaal voor onder de kerstboom. En je kan het online kopen bij Newpharma dus je hoeft je er niet voor in die vreselijke shoppingdrukte te begeven, yay! :-)

Ziezo, morgen nog een dagje werken en 's avonds staat er een etentje op de agenda met een aantal West-Vlaamse bloggers in Ieper. Dat wordt weer leuk... en vermoedelijk zullen er weer veel foto's gemaakt worden, jullie zullen wel vanalles zien verschijnen op Instagram because that's just what bloggers do ;-)

Love, Josie xo

13 opmerkingen:

 1. Dankzij jou heb ik enkele jaren geleden Het Paleis leren kennen en ik ben fan! :-)
  Veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo leuk! Graag gedaan! 't Is een megawijze winkel hé :-)
   X

   Verwijderen
 2. Lijkt me een erg fijne week te zijn geweest! Ik ben trouwens heel benieuwd naar je review over de Polar M200. En die tip van Garancia ga ik onthouden, lijkt me erg fijn te zijn om ook zelf te krijgen ;-) Veel plezier op het etentje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De review komt er binnenkort aan hoor, eerst een paar weken trainen ermee zodat ik een goede en eerlijke review kan schrijven.
   Fijn weekend!

   Verwijderen
 3. Hier ook heel erg benieuwd naar je review! Die Antwerpen-brunchtip probeer ik zeker ook eens uit (ik krijg al honger als ik de foto's zie :) ). En heel veel plezier in mijn home town vanavond; ik ben benieuwd waar jullie gaan eten. Liefs, Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, we gaan bij het Leetvermaak. Ken je dat?
   Fijn weekend!

   Verwijderen
  2. Ja, hoor, super gezellig daar! Veel plezier!!

   Verwijderen
 4. Amai, goed gevulde week! Ik ga deze post bewaren denk ik, er staan wat leuke tips in ;) Een activity tracker is misschien wel een goed cadeau voor op mijn verlanglijstje, ideaal om na de bevalling weer in shape te geraken! Ik kijk al uit naar jouw bespreking van het kookboek (mét receptje uiteraard!).
  Veel plezier in Ieper!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een activity tracker is heel goed om je bewust te maken van het belang van beweging. Hij zorgt ervoor dat ik geregeld eens de benen strek tijdens het werken, bv. eens naar toilet stappen, naar de brievenbus,... Het zijn allemaal kleine beetjes die helpen om aan je dagelijkse stappenaantal te komen.

   Verwijderen
 5. Een goed gevulde, maar leuke week!! :-) Ik heb ook weer wat bijgeleerd want dat van dat acroniem van Asics wist ik dus ook niet. Ook nog de leestip genoteerd en mezelf gezegd dat ik toch wat vaker naar Paleis moet. ;-) Tot straks (met botjes!)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het Paleis is zeker eens de moeite, veel Scandinavische merken die jou ook wel zullen bekoren denk ik!

   Verwijderen
 6. neen dat van Asics wist ik nog niet. Ik wou ermee stoefen tegen Pieter maar hij wist het wel! :-D

  BeantwoordenVerwijderen