zondag 8 januari 2017

My Weeks In Pictures

Het is hier even wat stiller geweest want de voorbije weken waren erg druk. Een combinatie van de eindejaarsfeesten, een paar dagen kerstvakantie en een drukke werkplanning... Op zondag maak ik graag eventjes tijd voor een overzichtje van de afgelopen 2 weken. Een fotoverslagje met de nodige tekst en uitleg!Net voor kerst ontving ik van een van mijn klanten een lekker geschenkpakket: een snoepdoos van Zoet. Heel origineel en zo mooi dat ik het een beetje zonde vond om de doos te openen! Maar intussen is de inhoud al met de helft geslonken... Zelf ben ik geen fan van spekken (ik heb me er als kind te vaak ziek in gegeten!) maar mijn huisgenoten zijn wél heel blij met al het snoepgoed. De Baru chocolaatjes bewaar ik dan wel voor mezelf hoor :-)Op kerstdag, toen we na het familiefeest rond 21u naar huis reden, werden Pieterjan en ik tegengehouden door de politie voor een alcoholcontrole. Geen vuiltje aan de lucht want ik drink niet dus ik blies met de glimlach in het bakske. Even paniek wel toen ik mijn rijbewijs niet direct vond in mijn veel-te-volle portefeuille, en ook Pieterjan kon de (meest recente) verzekeringspapieren van de auto maar moeilijk lokaliseren. Maar alles kwam in orde en zo keerde ik huiswaarts met een BOB-sleutelhanger. Zoals jullie kunnen zien op de foto, was ik superblij. Ik heb hem zelfs in de kerstboom gehangen :-) Ik ben absoluut pro nultolerantie op vlak van alcohol dus ik vind het meer dan terecht dat ik hiervoor beloond werd!Emil was ook trots, maar dan wel op zijn kersttrui met een rendier erop. Ik ben geen fan van hemdjes en blazerkes en halve kostuums voor kleine jongens. Dat is gewoon niet praktisch om mee te spelen, plus ze hebben nog tijd genoeg om dat te dragen later... Maar ik kocht voor Emil wel een leuke kersttrui, zodat hij toch een speciale tenue had voor alle kerst- en nieuwaarsfeestjes. Hij vond het de max, zeker toen er chocolaatjes op tafel kwamen die identiek waren aan het beest op zijn trui :-)Na kerst genoot ik samen met Pieterjan en Emil van 3 dagjes vakantie. We trokken onder andere een dagje naar Lille en gingen ook naar zee. In De Haan, min of meer onze vaste stek aan de kust, is er altijd wel iets te beleven: wandelen op de dijk, fietsen, spelen in de speeltuin op het strand of aan La Potinière, waar je ook iets kan drinken... Dicht bij de zee wonen, da's echt zo zalig!Na nieuwjaar was ik toch wel blij dat alle feesten (min of meer) achter de rug waren. Op 2 januari maakte ik mezelf een lekker slaatje als lunch, heel simpel, met allerlei frigorestjes. Het gezonde bordje op de foto hierboven was met courgetti en wortelspaghetti (maakte ik met de dunschiller al een paar dagen voordien, ik maak altijd een grote portie die ik dan enkele dagen kan bewaren), erwtjes, spinazie, kerstomaat en quornsneetjes. En smaken dat dat deed, na alle feestmaaltijden, die soms nogal zwaar op mijn maag lagen!


Woensdag trokken Emil en ik naar goede gewoonte nog eens naar Gent voor de poppenkast van Pierke van Alijn. We doen dat altijd in de schoolvakantie (het is dan elke woensdag) en Emil is intussen een hele grote fan. Ik maak er steeds een leuk uitstapje van: ik parkeer de auto op een P&R aan de rand van de stad zodat we met de tram naar het centrum kunnen sporen. Emil vindt dat de max en ik hoef zo geen parkeerplaats te zoeken. Ik genoot van mijn namiddagje met mijn zoon en ik denk dat hij het ook wel heel plezant vond :-)Sinds kort hebben we hier ook Netflix. Pieterjan en ik hebben samen naar Stranger Things gekeken, een aanrader voor wie houdt van spanning en mysterie! Zelf kijk ik naar Orange is the new black maar ik wissel af met wat "lichter entertainment", namelijk Gossip Girl. Ik heb de volledige reeks al gezien maar het is intussen lang geleden en het blijft een van mijn favoriete tv-series. Donderdagavond was ik na een netwerkreceptie pas thuis om 23u maar ik had het superkoud en wilde nog wat ontspannen voor ik ging slapen. En dus kroop ik in een heerlijk warm bad, samen met de sappige intriges van Blair, Chuck & co. Zalig gewoon!Hoe graag ik ook op stap ga, soms is het ook leuk om eens thuis te blijven. Gisteren was het regenachtig en grijs weer en in de vooravond werden we verwacht bij mijn familie om nieuwjaar te vieren. 's Namiddags bleef ik lekker thuis met Emil terwijl Pieterjan op looptraining was. We speelden gezelschapsspelletjes (o.a. Poepie Knor & Boomgaard) en het was de eerste keer dat Emil erin slaagde om eerlijk te winnen. Normaal speelt hij altijd vals en bedenkt hij zijn eigen spelregels (eigen aan de leeftijd, zeker?). Maar deze keer niet, een mijlpaal! Op de foto had hij net gewonnen; nadien heeft hij een spelletje verloren en toen was zijn vreugde minder groot want hij kan echt niet tegen zijn verlies ;-)Vandaag sloten we de kerstvakantie af in Gent. Emil was na het familiefeest blijven slapen bij mijn mama. In plaats van hem gewoon te gaan ophalen in Destelbergen, spraken we af in Gent zodat we nog een namiddag samen konden doorbrengen. Emil stond erop dat we naar het Gravensteen zouden gaan. We waren al eens geweest in november en blijkbaar heeft het toen echt indruk gemaakt op hem. We pruttelden niet tegen want het Gravensteen is leuk en mooi. Tijdens de kerstperiode was het Gravensteen bovendien omgetoverd tot Winterwonderkasteel, met veel lichtjes én een gezellige bar. Geen reden tot klagen dus! Het was een fijne namiddag, ideaal als afsluiter van de kerstperiode. Morgen opnieuw het "normale" ritme en daar ben ik blij om. De feestperiode is gezellig maar na 2 weken heb ik het wel gehad. Ik begin nu lekker af te tellen naar de skireis en de lente :-)

Hopelijk hebben jullie ook genoten van een fijne feestperiode en hopelijk enkele dagjes vakantie... Fijne week allemaal!

Love, Josie xo

8 opmerkingen:

 1. Ik kan niet wachten tot de lente er is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet normaal hoe ik daarnaar uitkijk!!!!

   Verwijderen
  2. Hoi Jozefien, ik ben een collega van je mama, en heb toevallig via haar 'likes' op fb je blog ondekt. Wat een mooie inspirerende blog maak jij zeg! Merci voor de ontbijttips, ik heb het al een tijd gehad met de boterham met choco ;-) En dankzij jou heb ik in december een harttest laten doen bij de cardioloog. Iets wat ik al jaren wou doen, want we hebben veel hartproblemen in de familie. En nu ik sinds deze zomer 3xw ga lopen en wil deelnemen aan de North C Trail in maart wou ik het zekere voor het onzekere nemen. Da's niet hetzelfde als jouw test bij Runners' Lab, maar je blog heeft me wél over de streep getrokken.Raar hé, hoe een nobele onbekende zoiets kan doen ;-) Enfin, een dikke merci en ik wens je het allerbeste voor 2017! Groetjes, An
   Ps: een tip: check 'Grace & Frankie' eens op netflix, als je het nog niet kent. Ik vond die vaak hilarisch.

   Verwijderen
  3. Wat leuk dat je via mijn mama hier terecht gekomen bent.
   Blij dat ik je kon inspireren om een test te laten doen en succes met de trail run!
   Dank je voor de Netflix-tip, heb ik opgeslagen en ga ik zeker eens bekijken!
   Liefs!

   Verwijderen
 2. Oh, hoe cool is die Bob sleutelhanger! Ik ben ook echt pro nultolerantie, maar heb helaas nog nooit moeten blazen en heb dus ook nog zo geen "beloning" in huis :)
  Ik kijk er erg naar uit om met Sep ook zulke uitstapjes te kunnen doen. Ik denk dat hij er tegen de lente/zomer wel groot genoeg voor zal zijn. Een optreden van Kapitein Winokio (of "Kapitein Okio") staat zeker eens op het programma.
  Ik heb ook al overwogen om een tijdelijk Netflix abonnement te nemen voor tijdens mijn zwangerschapsverlof. Dan vooral om de borstvoedingsmomenten te kunnen vullen... Bij Sep duurden die altijd zo lang dat ik een hele aflevering van een serie kon bekijken per borst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gaan naar Winokio volgende maand, in Kortrijk.
   Ik ben zo'n dingen beginnen doen met Emil vanaf 2 à 2,5 jaar. In het begin moest hij dat wel leren, stilzitten en aandachtig zijn en zo. Maar dat lukt heel snel en nu doet hij niks liever dan naar de poppenkast, film of een andere voorstelling te gaan.
   Ik vind het heel belangrijk dat ze wat "cultuur" meekrijgen!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Het is zeer de moeite! Wel vree Gents, maar dat verruimt hun horizon :-)

   Verwijderen