vrijdag 27 januari 2017

Whatsup

Mijn vorige Whatsup-post dateert alweer van april 2016. Toen was ik naar een concert van The Sore Losers geweest, was ik aan het lezen in Het Smelt (niet uitgelezen trouwens, kon me niet bekoren) en was ik in de ban van Jani Gaat (zou dat eigenlijk terugkomen op tv?). Lijkt allemaal al een eeuwigheid geleden! Hoog tijd dus voor een nieuwe stand van zaken...
LEZEN
Sinds een week ben ik aan het lezen in The World According to Garp van John Irving. Het is een dik boek maar het leest als een trein en ik zat al na enkele pagina's volledig in het verhaal. Bedankt Kelly voor de tip! Daarvoor heb ik een paar maanden geworsteld met A Short History of Nearly Everything van Bill Bryson, een pseudo-wetenschappelijk boek waarover ik heel wat lovende commentaren had gehoord. Helaas is het echt mijn ding niet dus ik heb het opnieuw in de boekenkast gelegd (net als Het Smelt uit de vorige Whatsup-post). Ik lees om te ontspannen dus als een verhaal me niet aanspreekt dan ga ik niet koste wat het kost blijven verderlezen want dan is er weinig ontspannends aan...LUISTEREN
Ik luister dezer dagen vooral naar de radio, niet naar één plaat of groep in 't bijzonder. Terwijl ik aan het werk ben, staat Studio Brussel op dus ik hoor veel nieuwe singles en groepen de revue passeren. Toffe nummers van 't moment vind ik iI Feel It Coming" van Daft Punk ft. The Weekend, "Places" van Martin Solveig en "Call On Me" van Starley. Niet toevallig staan die ook op mijn running playlist op de ipod, 't zijn aanstekelijke deuntjes die me een boost geven tijdens het lopen. Nog een nieuwke tussen mijn loopmuziek is "You Got Me Baby" van Lushington. Een beetje marinamuziek, ik weet het, maar daar is volgens mij niks mis mee :-p

KIJKEN
Sinds kort hebben wij hier een Netflix-abonnement thuis. Eerst was ik wat weigerachtig want ik had schrik dat we nauwelijks zouden kijken. Maar het abonnement wordt wel degelijk goed benut. In december hebben Pieterjan en ik samen naar Stranger Things gekeken, een superspannende serie die ik aan iedereen kan aanraden! We zijn ook samen naar het alom bejubelde House of Cards beginnen kijken maar ik heb moeten opgeven; dat is écht mijn ding niet. Dus PJ kijkt nu alleen verder en intussen ben ik totally hooked on Orange Is The New Black. Ik zit nu al in het vierde seizoen en ik ga het echt jammer vinden dat het gedaan is en ik moet wachten tot seizoen 5 beschikbaar is! Als er iemand goeie Netflix-tips heeft, laat maar komen! Op televisie volg ik eigenlijk niks momenteel behalve het tweede seizoen van The Missing 2 (één). En vanaf volgende week is er weer Tempteesjuuuuuun en de week erna De Mol. Vooral naar dat laatste programa kijk ik enorm uit!

ETEN
Twee weken geleden onderging ik een heelkundige ingreep bij de tandarts, waarbij een stukje van mijn verhemelte werd weggesneden en werd "getransplanteerd" op het tandvlees van mijn onderste hoektand. Redelijk pijnlijk en doordat ik een week met draadjes in mijn mond opgescheept zat, kon ik nauwelijks kauwen. Niet zo plezant, de soep en de yoghurt kwamen er op den duur langs mijn oren uit... Gelukkig kon ik wel nog zagen tegen Pieterjan ;-) Toen ik vorige week vrijdag "draadjesvrij" was en opnieuw kon kauwen (weliswaar voorzichtig, stokbrood en zo mag nog steeds niet) was ik zo blij dat ik opnieuw normaal kon eten! Qua receptjes ben ik van plan om binnenkort wat meer aan de slag te gaan met One Healthy Family, het kookboek van Ellen Charlotte Marie dat ik kreeg voor kerst. Ik maakte er al een dessertje uit voor op nieuwjaar en ook een verwarmende curry. Het boek staat boordevol superlekkere, gezonde recepten voor het hele gezin. Echt wel iets voor mij!SPORTEN
Het zal jullie wellicht niet verwonderen dat ik nog altijd veel loop. Ik ga 3 à 4 keer per week hardlopen. Ik heb mijn "vaste" dagen op maandag, woensdag en vrijdag. En dan probeer ik ook in het weekend eens te gaan. De voorbije weken moesten we veel weg (nieuwjaarsfeesten en zo) dus dan kwam het er niet altijd van. Maar ik zit er niet mee in want ik volg nog geen specifiek loopschema dus dan steekt het wat minder nauw. Mijn schema voor de Great Breweries Marathon start pas op 14 maart, de dag na de skivakantie. Dan zal ik sowieso 4 keer per week gaan lopen. Druk of niet, ik krijg dat wel ingepland... Want als je iets echt graag wil, dan maak je er gewoon tijd voor! Ik ben trouwens aan het denken om een loopshirt te maken met het logo van Text Fairy en een leuke slogan erop. In de lente en de zomer loop ik mee op veel running events. Ik denk dat het dan wel leuk zou zijn om mijn bedrijf positief in de kijker te zetten als "sportieve onderneming". Misschien zien jullie binnenkort dus wel ergens een tekstenfee lopen in haar hoogsteigen looptenue! Ik ben trouwens zotcontent van mijn nieuwe loopschoenen, de gloednieuwe Dynaflyte van Asics. Het is een super lichtgewicht schoen die toch veel demping biedt en erg zacht loopt. Het is zonder te overdrijven de beste (én de mooiste) schoen waar ik ooit mee gelopen heb!
WERKEN
Sinds mijn opstart als fulltime zelfstandige in september is het al enorm druk geweest. Ik heb nog geen dag zonder werk gezeten en daar kan ik alleen maar superblij om zijn! Ik doe wat ik graag doe en ik verdien er goed mijn boterham mee: zalig! Ik werk wel een pak meer dan de 40 uren van toen ik nog werknemer was, dat zal ik er ook maar bij zeggen. Maar het voelt niet zo aan omdat het puur voor mezelf is. Dat klinkt misschien cliché maar het klopt echt wel. If you do what you love, you won't have to work one day in your life. Desalniettemin (oh how I love that word) kijk ik wel uit naar een weekje vakantie begin maart. De skireis zal deugd doen: bergen, zon (hopelijk), buitenlucht, familie, sport, ontspanning en rust. De hemel op aarde bestaat, en hij heeft een naam ook: de Alpen. Vandaar dus de headerfoto van deze post: hij illustreert mijn verlangen naar de wintersportvakantie.

PLANNEN
Behalve de skireis heb ik weinig grootse plannen. Maar wel veel kleintjes en die zijn minstens even leuk! Morgenavond heb ik afgesproken met mijn Gentse girls voor een gezellig spaghetti-avondje om bij te kletsen. Zondag wil ik iets leuks doen met Emil, als het droog is trekken we opnieuw naar zee. Daar komen we altijd tot rust, het is zo leuk om op amper een half uurtje van de kust te wonen. In februari wordt Emil 4 jaar en ik ben al wat bezig met de voorbereidingen voor het feestje dat we zoals elk jaar geven voor de familie: taarten bestellen, decoratie kopen,... Een leuk cadeau hebben we al, oef! Op 12 februari ga ik met Emil naar Kapitein Winokio en een paar weken later naar een voorstelling van Sprookjes Enzo. Ik probeer hem geregeld mee te nemen naar een culturele voorstelling, ik vind dat belangrijk. Niet dat het altijd cultureel verantwoord moet zijn hoor, zeker niet, maar ik merk wel dat hij houdt van naar de film en het theater gaan. Ook naar de bib gaat hij graag en hij houdt van lezen. Dat maakt mij, boekenwurm en cultuurfanaat van het eerste uur, toch wel wat trots :-)Hoe gaat het met jullie? Zin om mee te doen op jullie eigen blog? 

Trouwens, wie me volgt op Instagram heeft misschien al gezien dat ik sinds vandaag ein-de-lijk de Stories heb leren gebruiken. Ik heb lang de boot afgehouden omdat het me veel te veel moeite leek... Maar ik vind het echt leuk. Helaas ook zeer verslavend... En ik excuseer me op voorhand voor de onnozele dingen die ik er post. Maar soms mag het al eens wat zotter zijn hé :-)

Love, Josie xo

10 opmerkingen:

 1. Zelfde probleem hier met House of Cards: ik dwaalde altijd af tijdens de afleveringen en kon op den duur de namen van de personages en de plotlijnen écht niet meer uit elkaar houden. Gelukkig is Orange is The New Black wel veel aangenamer om volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat ik niet de enige ben! Ik hou niet van politiek, ik begrijp er vaak niks van... dus ik had moeten weten op voorhand dat HOC niks voor mij zou zijn ;-)

   Verwijderen
 2. Ik volg je blog echt met veel plezier Josefien! Klinkt als heel leuke plannen allemaal! Volg je blind getrouwd niet?:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Heleen, ik jou ook! Misschien lopen we elkaar wel eens tegen het lijf aan 't zeetje! :-)

   Verwijderen
 3. Hier nog een Kelly die fan is van The World According to Garp! Het was jaren geleden mijn eerste, zeer aangename kennismaking met John Irving <3
  En hoera om Netflix in huis te halen, en er tijd voor te vinden/maken :) House of Cards is ook niets voor mij trouwens, bah! Maar OITNB, yeah! Ik kijk al uit naar het vijfde seizoen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'I Feel It Coming' zit al een paar dagen in mijn hoofd, verdorie StuBru.
  Netflix, nu ben je vertrokken :) Mijn favorieten zijn Gilmore Girls, Jane The Virgin, Reign,...
  Een skireis om naar uit te kijken, zalig en dik verdiend met al die uren 'werk'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gilmore Girls staat op mijn lijstje, ben ik heel benieuwd naar en hoop ik na OITNB aan te kunnen beginnen!

   Verwijderen
 5. Sprookjes enzo is zo leuk :-D. Wij doen de verkoop van die voorstelling hier! Lieve mensen, prachtige dromerige voorstellingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke post. Tip voor netflix: the 100, spannend!

  BeantwoordenVerwijderen