maandag 20 februari 2017

Emil 4 jaar!

Vorige week, op 13 februari, werd Emil 4 jaar. Zoals elk jaar organiseerden we een feestje voor de grootouders, meter en peter en nonkels en tantes. Emil telde de dagen af tot "zaterdag de achttiende", hij was zelfs een beetje zenuwachtig voor zijn feestje. Zaterdag was het eindelijk zover en vormde ik ons huis om tot party zone voor de lieve jarige. Kijken jullie even mee hoe het eruit zag?
Emil zelf was zaterdag de hele dag op zwier met zijn meter en nonkel, wat ideaal was want zo had ik veel tijd om alles rustig voor te bereiden. Hij is nu 4 jaar en verre van een lastpak maar als je 's avonds 14 man over de vloer krijgt in je huis, is het toch handig dat je op je gemak bent, zonder een enthousiast kwetterend vragenvuur om je heen :-)Terwijl het vorig jaar al Minions en Cars wat wat de klok sloeg, is Emil tegenwoordig in de ban van van Paw Patrol. Toegegeven, decoratie met honden is niet bepaald mijn definitie van een stijlvolle inrichting van mijn huis. Maar het was natuurlijk wel een kinderfeestje en ik wist dat ik Emil met een letterslinger en ballonnen van zijn viervoetige idolen dolgelukkig zou maken. Ik voorzag ook Paw Patrol roltongen, kwestie van wat extra luidruchtige sfeer te creëren ;-)
Kinderen en blinkende folieballonnen, het is toch een magische combinatie. Als we ergens zijn en Emil smeekt met zijn blinkende grote ogen om een heliumballon, weiger ik altijd kordaat. Maar voor zijn verjaardag geef ik graag eens toe. Ik haalde een supershape Dory-ballon in huis (Emil is grote fan van Nemo en Finding Dory zag hij in de cinéma) en een heliumballon met een 4 erop, aangezien hij zo'n cijferfreak is. Daarnaast decoreerde ik zijn plekje aan de feesttafel met een gouden 4-ballon op een stokje. Ik kocht al deze ballonnen bij Fun en ik liet ze ter plaatse opblazen met helium. Zo hoefde ik zelf geen heliumtank te kopen. Topservice van de mensen van Fun!
Emil was onmiddellijk dolenthousiast toen hij thuiskwam en maakte meteen de 4-ballon los. Waarop hij zich ook meteen herinnerde van vorig jaar dat heliumballonnen, net als hem, een ferm eigen willetje hebben :-)
Om de party zone volledig "af" te maken, hing ik nog een coole letter banner in de zithoek. Dat leidde meteen ook de aandacht af (of net niet?) van het feit dat onze verlichting na bijna 2,5 jaar in ons huis nog steeds niet geïnstalleerd is...It's all in the details en dus zorgde ik voor fleurige Dory-servietten bij het aperitief. Voor het eten hielden we het vrij eenvoudig: uitgebreid aperitief met veel hapjes voor de gezelligheid en daarna raclette. Ik zie en hoor mijn familie vrij veel, maar deze 15 mensen bij elkaar krijgen gebeurt eigenlijk maar één keer per jaar, voor Emils verjaardag. Pieterjan en ik willen dan graag een beetje bij onze gasten zitten tijdens het eten in plaats van de hele tijd in de keuken te staan. Daarvoor is raclette ideaal, en 't is nog lekker ook! Een sfeerbeeldje van tijdens het eten...Op tafel legde ik een grasgroen papieren tafelkleed. Raclette is gevaarlijk voor vetplekken en zo moest ik daar al niet van wakker liggen :-) Plus de kleur gaf een frisse en lente-achtige uitstraling aan de party zone!


Als ik terugdenk aan de verjaardagstaart, komt het water me opnieuw in de mond. We kozen voor een taart met chocomousse, slagroom en crème brûlée van bij bakkerij Sanders in Jabbeke. Die is echt om duimen en vingers bij af te likken! De bakker decoreerde de taart met Emil zijn naam en leeftijd. Zelf zorgden we voor een 4-kaars en 4 kleine kaarsjes van Paw Patrol als "kers" op de taart. Emil zijn totje toen hij aan het wachten was op de taart en ze dan uiteindelijk te zien kreeg, was goddelijk!Zoals elk jaar op Emils verjaardagsfeest, deden we een poging om een perfecte gezinsfoto te maken. Zoals elk jaar is er weer een serieuze hoek af ;-) Maar dat vind ik eigenlijk de leukste foto's, het hoeft allemaal niet perfect te zijn!


De mooie verjaardagskroon heb ik trouwens niet zelf gemaakt... Daarvoor moet ik Emils juffrouw bedanken :-)


Na de taart was het intussen half tien en tijd voor Emil om naar bed te gaan. Hij had een drukke dag achter de rug met zijn meter en viel dan ook als een blok in slaap. Daarna was het tijd voor de "grote mensen" om nog wat verder te vieren :-) Kort na middernacht was iedereen naar huis en ik ruimde nog alles netjes op voor ik ging slapen. Ik kan dat niet, gaan slapen als alles nog overhoop ligt... Wellicht zijn er nog wel mensen die zo zijn?Opgeruimd staat netjes... Het was opnieuw een geslaagd verjaardagsfeestje! Emil heeft er ook van genoten, hij vraagt nu al wanneer hij opnieuw jarig is... Maar eerst tellen we af naar onze skireis want die komt steeds dichter! 

Dikke merci aan de Fun voor de toffe feestdecoratie!

Love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Ik verlang al zoooo hard naar Alines eerste verjaardagsfeestje! En ja, ik ben ook zo, alles moét proper voor ik ga slapen. Ik geloof nooit vriendinnen die zeggen 'laat maar staan, ik doe dat morgen liever op mijn gemak' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ruim het ook liefst direct op. Kan ik 'smorgens rustig wakker worden en nagenieten 😃 zag er een fijn feestje uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zag er een geweldig feest uit! Emil heeft ongetwijfeld genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, zo gezellig! Doet me denken aan Sep zijn feestje van in december. Oh ja, opruimen en afwassen voor we gaan slapen en dan opstaan in een proper huis = de zaligheid!
  Trouwens, geen zorgen over die verlichting hoor, bij ons is het na bijna 4 jaar ook nog maar half in orde ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog zo'n Paw Patrol fan duidelijk, zo heb ik er ook eentje thuis. Gelukkige verjaardag Emil. Dat zag er een leuk feestje uit

  BeantwoordenVerwijderen