donderdag 23 maart 2017

Josie Runs For Parkinson

Ik hou van lopen, van positief ingestelde mensen én ik steun graag mooie goede doelen. Het is dus niet meer dan logisch dat ik op zondag 28 mei de 20Km van Brussel loop... met een specifieke missie!De ziekte van Parkinson kennen jullie wel. De tot nu toe ongeneeslijke ziekte is vooral gekend als een ouderdomsziekte, terwijl steeds meer patiënten op jongere leeftijd ermee worden gediagnosticeerd (zelfs al op 20 jaar). Alle bestaande geneesmiddelen richten zich op symptoombestrijding; hun effect vermindert naarmate de ziekte evolueert.

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Patrick Demoucelle en zijn vrouw Anne-Marie. Patrick is 52 jaar, consultant van beroep en fervent loper... en Parkinson-patiënt sinds zijn 40ste. Hij begon eigenlijk pas te lopen toen hij al 5 jaar de ziekte had omdat de patiënten aangeraden wordt om zoveel mogelijk te bewegen om de verlamming uit te stellen. Hoewel Patricks hele lichaam schreeuwt om niét te bewegen, toch doet hij het. Lopen gaat voor hem gewoon gemakkelijker dan wandelen. Eens hij goed vertrokken is, gaat het bijna vanzelf. Zijn leuze is:
There is nothing more rewarding than a person saying it is impossible, being interrupted by another person saying "I did it". 
Vrij vertaald: alles is mogelijk, als je er zelf maar in gelooft. Toevallig is dit ook mijn eigen levensmotto! Lopen geeft Patrick veel energie en positieve moed om verder te vechten tegen zijn ziekte. Hij gelooft dat er tegen 2025 een oplossing zal gevonden worden voor 40.000 andere Belgen in dezelfde situatie. Ik bewonder enorm zijn positieve ingesteldheid, hoop en vastberadenheid. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, heeft Patrick besloten om op een positieve manier te leven met Parkinson. Om zich niet te laten kennen en niet op te geven. Samen met Anne-Marie heeft hij een boek geschreven "Positief leven met Parkinson".

Intussen heeft Patrick al 2 keer de 20Km van Brussel gelopen en dit jaar staat hij op 28 mei opnieuw aan de start, samen met zijn eigen Demoucelle Parkinson Charity. Deze vzw heeft als doel om projecten en organisaties die een belangrijke rol spelen in Parkinson-onderzoek te helpen, te adviseren en te ondersteunen. Hiervoor worden fondsen geworven, onder andere met de 20Km van Brussel "Run For Parkinson"Patrick en zijn vrouw Anne-Marie willen graag dat zoveel mogelijk mensen met hen meelopen op 28 mei. Ik zal een van de lopers zijn uit het "Run For Parkinson" team en ik ben heel blij dat ik zo mijn steentje kan bijdragen aan onderzoek naar Parkinson. Want alle kleine beetjes helpen en ik vind het leuk om al lopend een goed doel te steunen! 

Zelf ook meelopen met ons team? Dat kan! Alle informatie vind je hierNeem zeker ook een kijkje op de Facebook-pagina van Run For Parkinson.Wie wil, kan mij sponsoren tijdens mijn 20Km van Brussel. Dat kan op 2 manieren:
 • Door overschrijving op de rekening van de Demoucelle Parkinson Charity bij de Koning Boudewijn Stichting: 
  • IBAN BE10 0000 0000 0404 
  • Mededeling: ***014/1340/00039*** + Josefien De Bock
  • Giften vanaf 40 Euro zijn fiscaal aftrekbaar (je ontvangt een fiscaal attest van de KBS).
 • Je kan me contacteren en je sponsorgift aan mij bezorgen. Ik zorg er dan voor dat het geld terecht komt bij de vzw. Daar kan je blind op vertrouwen!
Uiteraard zijn ook alle supporters welkom op 28 mei. Het is de ideale gelegenheid om er een dagje Brussel van te maken, er valt altijd wel iets leuks te beleven in onze hoofdstad! :-)

Ik kijk al ontzettend uit naar 28 mei. Ik loop sowieso heel graag in Brussel en deze keer zal het nog een beetje specialer zijn dan anders!

Love, Josie xo

11 opmerkingen:

 1. Super Josie!!! Go go go!!! ik hou heel erg van Brussel en van de 20km ... al een paar keer uitgelopen en hoewel iedereen foetert op de drukte op het parcours vind ik het een supergezellige loop!! (maar dit jaar doe ik -vooralsnog- niet mee ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ga ervoor! :-)
   Die drukte op het parcours zal ik wel aan kunnen... Heb er echt megaveel zin in!
   Ik ken het parcours intussen al goed van de halve marathon dus ik weet waar ik moet opletten en welke de moeilijke stukken zijn :-)

   Verwijderen
 2. Go go go! Heel mooi initiatief en super dat je er aan deelneemt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes! Ik duim mee ;). Mooi initiatief trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel knap van je! Ik liep een paar jaar terug die 20K met het Rode Kruis team en vond dat een hele fijne wedstrijd. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik loop ook mee. 33jarige p-runner �� See you there! Mijn verhazl kan je volgen in fbgroep Caroline Runs 4 Parkinson!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Raar, mijn profiel werd niet herkend... :o Toi toi toi in ieder geval!

   Verwijderen