donderdag 20 april 2017

Josie's Summer Running Essentials

De zomer komt eraan en dat staat op loopvlak gelijk aan veel leuke loopevents en (hopelijk) lopen in het zonnetje in een luchtige outfit. Hoewel het voor mij niet té warm moet zijn om te lopen, ben ik toch blij dat het zomer wordt. Want ik ben die frisse temperaturen (en die onophoudelijke wind van de voorbije maanden!) beu en wil op pad in korte broek, t-shirt en verder niet te veel aan mijn lijf. Ik heb al een paar running essentials klaarliggen voor de loopzomer. Ik stel ze graag aan jullie voor!SPORTBEHA
Ik schreef eerder al deze blog over het belang van een goede sportbeha. Ik was toen heel tevreden van mijn Decathlon Sportance en ik ben dat nog steeds. Na de publicatie van mijn blog werd ik gecontacteerd door Marlies van lingeriezaak Dag & Nacht in Langemark. Zij had gelezen dat ik het soms moeilijk vind om een comfortabele, perfect passende sportbeha te vinden en nodigde me uit naar de winkel om een nieuw model van Anita te passen. Zo gezegd, zo gedaan uiteraard. Want ik ben al lang fan van Anita maar ik vond nog nooit het juiste model... Marlies had gezorgd dat ze de Anita Active Aircontrol sportbeha in verschillende maatjes voorhanden had en zo werd ik de trotse eigenares van een supermooie, perfect zittende knalroze sportbeha. Ideaal voor deze zomer want ik heb een aantal semi-transparante loopshirts in de kast liggen en dan is het wel de bedoeling dat je daar een toffe sportbeha onder draagt die best mag gezien worden. Ik ben al een paar keer gaan lopen met "mijn Anita" en het is een echt plezier om te dragen! De baseline van het merk is trouwens Move your body, not your boobs: geweldig gevonden vind ik dat!

Dikke merci aan de mensen van Anita en van Dag & Nacht in Langemark. Hele mooie winkel trouwens, waar Marlies en haar mama je bijstaan met advies bij het vinden van het juiste ondergoed! Perfect in combinatie met een trip naar de prachtige Westhoek :-)LOOPSHIRT
Idealiter heb ik in de zomer enkel een licht loopshirt nodig. In ons land is het weer nogal onvoorspelbaar, ik weet het, maar ik ben optimistisch... Ik ben grote fan van de Nike Cool Breeze shirts: ze zijn licht, los en dus ideaal voor zomerloopjes. Vorige zomer had ik al een paars exemplaar (onverslijtbaar!), nu kocht ik er meteen 2 nieuwe: eentje in muntgroen en een zwart shirt (beide via Zalando). Het zwarte liet ik bedrukken met het logo van Text Fairy en een zelfbedachte slogan - wat ik trouwens niet makkelijk vond maar ik vind het best wel geslaagd, al zeg ik het zelf. Het shirt liet ik bedrukken bij R-Dreams en ik ben heel tevreden over de kwaliteit én over de service. Ik verwacht niet dat er echt concrete opdrachten zullen komen uit mijn bedrukte t-shirt maar qua visibiliteit kan het wel tellen, als je weet dat ik heel veel loop en regelmatig te spotten ben op loopevents. Ik vind het gewoon ook fijn om te lopen in een shirt van mijn eigen bedrijf, daar ben en blijf ik toch trots op! 

LOOPBROEKJE
Terwijl ik vorige zomer steevast liep in een strak loopshortje, ben ik nu overgeschakeld naar een los loopbroekje. 't Is te zeggen, ik ga afwisselen tussen strak en los. Maar het is nu mode van losse shortjes en dat is echt heel aangenaam lopen, het geeft een bijzonder "vrij" gevoel. Mijn Nike Rival loopbroekje (via Zalando gekocht) heeft een brede tailleband, wat zorgt voor extra comfort. Het heeft ook een ingewerkte slip dus in principe kan ik lopen zonder onderbroek... Maar ik doe dat toch liever niet want ik zou dat nogal een raar gevoel vinden, zo "commando" gaan ;-)LOOPSCHOENEN
Je kan uiteraard niet gaan lopen zonder het juiste paar loopschoenen. Ik wissel al de hele winter af tussen mijn Asics Dynaflytes en mijn Asics Gel-Nimbus 19. De Dynaflytes zijn ultralicht, de Gel-Nimbussen zijn superstevig. Voor mijn lange afstanden zweer ik bij de laatste aangezien mijn voeten toch wel voldoende steun nodig hebben. Superstevig wil echter niet zeggen dat de schoenen niet elegant zijn, integendeel. Ze wegen niet zwaar aan mijn voeten en ik heb er nog geen zweetvoeten in gehad. Hopelijk blijft dat zo! En ook niet onbelangrijk: ze zijn ongelofelijk mooi! Het roze is misschien een cliché vrouwelijke kleur maar het geeft een leuk contrast met mijn zwarte outfit. Loopschoenen mogen opvallen - wat zeg ik, dat moét! Op de loopevents waaraan ik deelneem (Dwars Door Brugge, 20K van Brussel, Great Breweries Marathon, Brussels Half Marathon,...) zal je me kunnen spotten in deze diva pink beauties aangezien het daar steeds om lange afstanden gaat (van 15K tot 25K).

TEENSLIPPERS
Neen, ik ga uiteraard niet hardlopen op mijn sletsen. Maar na het lopen in warm weer speel ik graag zo snel mogelijk mijn loopschoenen uit. Ik wil dan dat mijn voeten kunnen "ademen". Thuis loop ik gewoon blootvoets rond en als ik naar een running event ga, heb ik steevast mijn teenslippers mee in mijn rugzak. Ik ben al sinds jaar en dag grote fan van Havaianas: ik moet geen enkel ander merk van teenslippers hebben, ik vind die zo goed en zo mooi. Ik kan daar op citytrip zelfs dagen mee stappen zonder pijn of blaren. Ik heb meerdere Havaianas-paren liggen (ik draag ze ook echt heel vaak) en die met animal print zijn zonder twijfel mijn favorieten!

Tip voor wie online bestelt: de Braziliaanse maat is kleiner dan de Europese maat. Bv. ik heb altijd  maat 39 (Europese maat), bij Havaianas moet ik dan 37/38 bestellen (Braziliaanse maat).BEVESTIGING VOOR STARTNUMMER
Als je af en toe een wedstrijd loopt, heb je zeker al eens zitten knoeien met veiligheidsspeldjes om je startnummer aan je t-shirt vast te maken. Zo vervelend! Gelukkig zijn er een aantal alternatieven waarmee je het makkelijk kan bevestigen en je geen gaatjes in je t-shirt maakt:
 • De BibFix is een soort drukknoop. Met een perforator maak je eerst 4 gaatjes in je startnummer. Daarna klik je het eenvoudig vast met de BibFix. Je kan de BibFix personaliseren!
 • BibBits zijn lichte magneetjes waarmee je je startnummer vastmaakt. Ook hier kan je je eigen ontwerp maken. 
 • BibDots zijn dubbelzijdige startnummerstickers waarmee je je startnummer op je shirt kleeft.
Ik ga deze 3 systemen met plezier uittesten tijdens de komende running events. Ik ben benieuwd wat het handigst zal blijken!


ZONNECREME
Als loper sta je er niet altijd bij stil maar als je een uur of langer gaat hardlopen in de zon - het hoeft daarvoor zelfs niet superzonnig te zijn - stel je jezelf al die tijd bloot aan de (schadelijke) UV-stralen. Goede zonnebescherming is echt wel noodzakelijk, hoe onaangenaam de combinatie zonnecrème + zweet soms ook kan ruiken... Zelf ben ik een trouwe Nivea-gebruiker. De Protect & Hydrate vind ik prima zonnecrème. Nieuw in het gamma is trouwens zonnemelk die ook de kleding beschermt. Want door de UV-filter die aanwezig is in zonnecrèmes laten ze vaak vlekken achter op kledij. Met de nieuwe Nivea is dat nu verleden tijd. Leuk hé?DRINKFLES
Wanneer ik naar een running event ga, heb ik altijd water bij me. Er is doorgaans wel goede bevoorrading onderweg en ook aan de aankomst is er voldoende drinken beschikbaar maar ik ben echt een enorme waterdrinker dus ik heb graag wat "reserve" bij me. Het liefst gebruik ik daarvoor een herbruikbare fles (een beetje aan het milieu denken hé!) en als het even kan in een tof kleurtje (want het oog wil toch ook wat). Mijn Hydro Flask isolatiefles is echt perfect: een heel handige drinkbus (met draaglus) in een fris kleurtje die mijn water lekker koel houdt. Ik neem die fles trouwens sowieso mee in mijn auto als ik ergens naartoe ga, ik kan ze niet meer missen!Kijken jullie ook zo uit naar de loopzomer? Wat staat er allemaal op jullie programma? En welke spullen zijn onmisbaar voor jullie?

Love, Josie xo

12 opmerkingen:

 1. Dat t-shirt is zo leuk!
  Ik zweer ook bij zonnecrème. Ik gebruik zelf een sportzonnecrème-spray die niet kleverig aanvoelt en een aparte zonnecrème voor mijn gezicht die tegen wat zweet kan :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonnecrème wordt heel vaak vergeten hé, terwijl het o zo belangrijk is. Welk merk gebruik je dan precies?

   Verwijderen
 2. Ik zal al gewoon eens terug beginnen met lopen! :) Het lijf heeft het nodig na een drukke periode. Beetje terug op adem komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Move your body, not your boobs: goeie slogan inderdaad. Het T-shirt met je eigen bedrijf vind ik ook een topper en hoera, ik kan hier reageren! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk shirt! Ik ben onlangs terug begonnen met regelmatig te gaan lopen dus voorlopig nog geen wedstrijden op het programma maar ik kijk wel uit naar een zomer vol loopplezier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb je een zonnebril die goed blijft zitten tijdens het lopen? De mijne zakt altijd af als ik zweet dus op zoek naar een beter exemplaar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik loop niet met een zonnebril... Ik heb tijdens het lopen niet echt last van de zon in mijn ogen dus ik heb eigenlijk ook nog nooit naar een exemplaar gezocht... Sorry dat ik je niet kan helpen!

   Verwijderen