vrijdag 14 april 2017

My Week In Pictures

Wat is de week toch weeral aan een sneltempo gepasseerd zeg! Vorige week eigenlijk ook al, misschien is het doordat het paasvakantie is en ik een paar dagjes niet gewerkt heb. In elk geval zijn er weer heel wat leuke dingen gebeurd en de revue gepasseerd. Een beknopt foto-overzichtje van de voorbije 2 weken!

Vorige zondag was het schitterend lenteweer, zelfs met wat zomerse allures. Uiteraard trokken we naar zee! Emil is een echte waterrat en genoot ervan om opnieuw in de zee te kunnen spelen, op ons favoriet strand in De Haan. Het water was nog wat frisjes, nog niet echt zwembroek-proof volgens mij maar daar dachten veel mensen toch blijkbaar anders over... In elk geval genoten we met volle teugen van de heerlijke zon, wat doet dat toch zo'n deugd hé! Na de waterpret was er nog tijd voor wat fietsen, een ijsje en een terrasje. Perfecte zondag!


In elke schoolvakantie blokkeer ik steevast één woensdag om samen met Emil naar Pierke van Alijn te gaan kijken, heerlijke Gentse poppenkast op de zolder van het Huis van Alijn. Voor mij is dat jeugdnostalgie en als ik Emil leute zie maken, denk ik dat hij er later ook met veel plezier zal op terugblikken! We maken er dan altijd een leuke dag van, is Gent is 't sowieso altijd plezant en Emil komt er ook heel graag (en veel).


Ik heb een nieuwe aanwinst in mijn kookboekenrekje: Easy Vegan met Julie van Julie Van den Kerchove (a.k.a. Rawfoodchef Julie). Ik was al grote fan van haar eerste boek en dit nieuwe pareltje staat boordevol snelle en superlekkere recepten, mét ingrediënten uit de supermarkt. Heel toegankelijk en maakbaar voor iedereen dus. Ik ga er snel mee aan de slag dus hou mijn Instagram en Facebook in de gaten voor het resultaat!


Het weer zat niet echt mee tijdens de paasvakantie maar daar trek ik me doorgaans niet veel van aan. Natuurlijk is mooi weer leuker maar je kan er toch niks aan veranderen... Eerder deze week had ik afgesproken voor een "date" met een vriendje van Emil en zijn mama. Achilles is eigenlijk de allereerste "echte" vriend van Emil, uit de crèche. Nu gaan ze naar een andere school dus ze zien elkaar niet meer. We proberen af en toe nog eens een playdate te organiseren en dan is het altijd feest (ze gaan ook samen een kamp doen deze zomer). Zo zie je maar dat die eerste vriendschap toch iets heel speciaals is. Het was winderig en fris maar we trokken naar Provinciaal Domein De Gavers in Harelbeke. Een heel leuk en mooi domein om rond te wandelen, te fietsen, te spelen op de verschillende speeltuinen. Er zijn ook een paar cafetaria's. We hadden er een hele toffe namiddag! De jongens konden al hun energie kwijt en intussen konden de moeders wat bijpraten want ook voor ons was het lang geleden dat we elkaar nog zagen.



Aan de inrichting van mijn bureau is nog wat werk (ik moet nog rekken hebben en zo, alles op zijn tijd) maar ik probeer toch om het gezellig te maken zodat het aangenaam werken is. Ik heb een soort "inspirational wall" waar ik allerlei toffe kaartjes en quotes ophang. Deze week veranderde ik ook mijn screensaver van een winters berglandschap naar een tropische setting. Kwestie van wat in de zomersfeer te geraken hé! Ik vind mijn werkplek supergezellig, een aangename omgeving is voor mij heel belangrijk om productief te kunnen zijn.


Emil fietst nu al een paar weken zonder steunwieltjes. Eigenlijk gebeurde het vrij onverwachts want ik had hem al ingeschreven voor de workshop "Kijk! Ik Fiets!" bij de sportdienst van Torhout. In 2 uur leren kleuters allerlei technieken om vlot zonder steunwieltjes te fietsen. Nu ja, Emil kon nog wel wat "bijles" gebruiken, alles kan altijd beter hé. Dus hij woonde sowieso de workshop bij. Hij kreeg gisteren zijn "diploma" mee naar huis. Ik vind het heel goed dat de sportdienst zoiets organiseert. Als ik me niet vergis, doen veel andere gemeentes/steden dat ook.


Ik ben absoluut geen knutselwonder. Vroeger begon ik al te zweten toen Emil me vroeg: "Mama gaan we eens knutselen?" Maar met het boek "Help mijn kind knutselt graag", waarover ik eerder al blogde, is dat nu verleden tijd. Vorig weekend maakten we lampionnen met lijm en zijdepapier. Eigenlijk poepsimpel en voor een kleuter o zo leuk. Ik zeg niet dat ik vanaf nu elk weekend met hem ga knutselen maar ik ga het toch af en toe eens doen, denk ik. Let trouwens op Emil zijn tongske, dat doet hij altijd als hij zich concentreert. Een familietrekje, geërfd van opa :-)


Vorig weekend werd hier een doos boordevol lekkers geleverd vanwege Carrefour. Allemaal ingrediënten om mee aan de slag te gaan voor een heerlijke paasbrunch. Ik was niet thuis op het moment van de levering dus ik heb er niet à la minute een onweerstaanbaar brunchbuffet van gemaakt. Maar ik ga er wel mee aan de slag om koekjes te bakken voor de paasbrunch zondag, bij mijn mama. Ik "repeteerde" trouwens al eerder deze week samen met Emil, misschien zag je dat wel al passeren in mijn Instagram Stories! Wie nog op zoek is naar ingrediënten voor de perfecte paasbrunch, bij Carrefour vind je zeker wat je zoekt! :-)

Ziezo, nu nog eventjes werken en dan is het weekend. Een lang weekend dan nog! Ik kijk uit naar Pasen want dan gaan we zoals gewoonlijk brunchen bij mijn mama, samen met mijn familie. Maandag trekken we naar Boulogne-sur-Mer, waar we o.a. een bezoek gaan brengen aan Nausicaa. Ze geven niet zo schitterend weer dus dan zorgen we voor een leuke binnenactiviteit. Ik ben benieuwd!

Wat zijn jullie weekendplannen? Geniet ervan allemaal!

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Leuk overzicht!
  Ik doe dat ook altijd met mijn tong wanneer ik geconcentreerd bezig ben (ik heb dat mee van mijn papa ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, blijkbaar is dat dus echt een erfelijke trek dan :-)

   Verwijderen
 2. Ik zat afgelopen weekend aan zee op repetitieweekend. Na een week Joepie 27 had ik nochtans nood aan wat uitrusten maar ik plakte er graag nog een weekendje met een toffe bende aan vast. Nu dus nog volop aan het bekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n weekendjes zijn vermoeiend maar geven tegelijk ook wel energie hé. Hopelijk ben je intussen bekomen... want 't is bijna weer weekend! :-)

   Verwijderen