donderdag 4 mei 2017

My Week In Pictures

Het is hier een beetje druk en daardoor blijft er weinig tijd over om te bloggen... Omdat ik jullie toch graag op de hoogte wil houden van mijn reilen en zeilen, heb ik een foto-update van de voorbije weken samengesteld!Voor mijn job kom ik op veel leuke plaatsen. Deze week mocht ik voor een magazine een interview afnemen bij Pelican Rouge, het bekende Antwerpse koffiemerk. Het interview ging door in hun eigen koffiebar, de Pelican Rouge Coffee Experience op het Eilandje. Wat een leuke ontdekking! Het is een stijlvolle plek waar je superlekkere koffie (naar 't schijnt want ik drink geen koffie), thee en sapjes kan drinken. Of je kan een broodje kopen, een stukje taart... En dit alles met een magnifiek zicht op het MAS. Ik ga zeker nog eens terug, al was het maar om me te vergapen aan de prachtige natuurstenen toog!


Onlangs postte ik op Facebook een foto van Emils 'afgedankte' schoenencollectie. Ik geef toe dat mijn zoon voor zijn 4-jarige leeftijd al heel wat schoenen versleten heeft. Ik denk dat het feit dat hij in onze beide families het eerste en (voorlopig, nog tot begin juli) enige kleinkind is er wel voor iets tussenzit, hij krijgt namelijk veel kleren en schoenen van zijn meme en oma. En ja, ik winkel zelf ook graag because shopping is not a crime... Soit, ik kreeg heel wat reacties op de foto, onder andere van iemand die werkt in de bijzondere jeugdzorg. Zij liet me weten dat de kinderen in het opvangcentrum waar ze werkt altijd wel extra schoenen kunnen gebruiken, zelfs al zijn ze wat versleten. Ik twijfelde niet en reed met 3 dozen schoenen richting Kortrijk, waar ik ze overhandigde aan de lieve mensen van De Korf. Het geeft me een fijn gevoel te weten dat ik er veel kinderen gelukkig mee kan maken. Bij ons thuis liggen de schoenen anders toch maar te 'liggen', ze kunnen beter nuttig besteed worden!


Afgelopen zondag trokken we erop uit met ons drie. Het was mooi weer, ideaal om te gaan wandelen! Vroeger, voor Emil er was, gingen PJ en ik heel vaak wandelen, geregeld in het Heuvelland vinden we allebei een prachtige streek (en niet ver rijden). Toen Emil nog klein was, gingen we wel wandelen maar dan moest het altijd op een buggy-proof pad zijn, ofwel ging Emil mee in de wandelrugzak maar daar is hij nu te groot voor. Nu hij 4 jaar is, is hij op een leeftijd dat hij al mee met ons op pad kan. Daarom namen we hem zondag mee naar de Kemmelberg. De 'officiële' wandelroute rond de berg is een 10-tal kilometer, wat een beetje te lang is voor hem. We informeerden bij de toeristische dienst en de vriendelijke man daar toonde ons hoe we de lus konden inkorten. Zo wandelden we een goeie 4 kilometer, met een tussenstop op het leuke terras van De Hollemeersch (bekend van 'Eigen Kweek'!). Afsluiten deden we op nog een ander terras in Kemmel-city. Ik vond het echt een zalige namiddag en Emil vond het 'supersuperleuk', zei hij achteraf meermaals. Hij had ook interesse in het kaartlezen, wat ik alleen maar kan aanmoedigen zodat ik het binnenkort niet meer zelf moet doen. Want ik kan dat niet goed ;-)


Vorig weekend werden ook onze nieuwe terrasmeubelen geleverd. We kozen voor een tafel met een strak onderstel en een robuust houten blad, dat past bij de hout latjes op ons huis. Ik ben zo blij ermee! Het is een fikse investering maar wel eentje waar we jarenlang van kunnen gaan genieten. Nu alleen nog wachten op mooi weer zodat we kunnen genieten van leuke momenten op ons terras, met veel BBQs want PJ kreeg voor zijn verjaardag een nieuw speeltje van Barbecook. We're ready for the summer!


Nog een leuke nieuwe aanwinst in onze tuin: mijn kruidenbak! Je ziet het goed: er zit nog niks in voorlopig. De bak is een vroeg moederdagcadeautje van PJ en ik ben er superblij mee! Ik eet heel veel kruiden en hetgeen ik in de supermarkt vind, smaakt vaak naar niet veel... Dan kan ik ze beter zelf kweken! Ik ga zaterdag om plantjes om erin te laten groeien. Op mijn lijstje staan: munt, peterselie, dille, salie, tijm, laurier, basilicum, paprika, aardbei, framboos,... Nog dingen die ik er zeker moet in zetten? 


Mijn verse kruiden zullen binnenkort zeker van pas komen wanneer ik nieuwe receptjes klaarmaak uit het boek 'Easy Vegan met Julie'. Ik heb het al een paar weken en heb er al heel wat uit klaargemaakt, zoals deze spaghetti koko-kerrie met courgette- en wortelspaghetti, tomatensaus, veel kruiden en pijnboompitjes. Superlekker! Het boek is een echte aanrader: het staat boordevol zeer 'easy' recepten die hoogstens een half uur in beslag nemen en waarvoor je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt. Vandaag maakte ik nog de snelle bloemkoolcurry en die was ook een schot in de roos:


Wat ik zo leuk vind aan Julie's recepten is dat ze makkelijk, lekker en gezond zijn. Bovendien zijn ze lactosevrij en dat is een pluspunt want ik eet voortaan lactosevrij/arm. Ik kampte al een hele tijd met aanhoudende darmklachten, erg vervelend. Ik ging ermee naar een specialist en hij raadde me aan om lactose te vermijden. Ik liet me adviseren door een diëtist en ik vermijd nu dus alles waar melk in zit. Niet eenvoudig, maar ook heus niet zo moeilijk hoor (ik at/dronk sowieso al sojayoghurt/melk en plantaardige melk). Er bestaan zoveel manieren om te vervangen! Ik eet nu een kleine 2 weken lactosevrij en voor zover ik nu al kan oordelen, helpt het wel want ik heb geen last meer van oprispingen, opgeblazen gevoel... We zullen zien of het echt effect heeft op lange termijn!


Afsluiten doe ik met een schattige foto van vorig weekend, toen ik met Emil op stap was in Oostende. Hij gaat supergraag naar de zee, we doen dat heel vaak want het is niet ver voor ons. Toen we op het strand aan het spelen waren, kwam ineens achter mij staan en gaf hij mij een superdikke knuffel. Ik heb toen snel mijn telefoon genomen en gevraagd of hij mij nog eens zo'n lieve knuffel wou geven zodat ik er een foto van kon nemen. Tjah, ik ben een blogger voor iets hé, foto's nemen hoort daar nu eenmaal bij :-)

Morgen is het alweer weekend! Het wordt tof, met vrijdagavond een etentje met vriendinnen, zaterdag bezoek van vrienden bij ons thuis voor een BBQ en zondag gaan wij bij vrienden langs... ook voor een BBQ!

Love, Josie xo

8 opmerkingen:

 1. Leuke foto's! Ik wil je graag nog even voor waarschuwen voor munt, dat gaat snel overwoekeren. Voor je het weet staat je ene kruiden bak vol met munt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's! En mmm, dat eten! Ziet er goed uit.
  Leuk moederdagscadeautje die kruidenbak. Ik zou ook aardbeien ergens anders planten omdat dat ook nogal snel woekert. Ik had enkele plantjes geplant in mijn vierkantemetertuin en die stond in no time VOL aardbeienplantjes. :D Lekker veel aardbeien dan wel. :) Succes ermee! Superlekker kruiden uit eigen tuin. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als kind plantte mijn grootvader aardbeien in onze tuin, een hele strook. De hele zomer hadden we er volle emmers aardbeien van. Zalig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n mooi gebaar van die schoenen! <3

  BeantwoordenVerwijderen