vrijdag 30 juni 2017

Josie Ontdekt

Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Of het nu gaat om leuke plekjes, lekker eten, goeie boeken, toffe merken en producten, unieke ervaringen... Zonder af en toe eens iets nieuws zou het leven maar saai zijn hé? De laatste tijd deed ik een aantal fijne ontdekkingen, die ik dan ook graag met jullie deel.
BEAUTY: Klorane gamma 'Chinese Pioenroos'

Ik heb een gevoelige gezichtshuid en ook mijn hoofdhuid voelt vaak trekkerig en jeukerig aan. Ik ging hiervoor al naar de dermatoloog en heb een aantal specifieke verzorgingsproducten voor mijn hoofdhuid. Maar het helpt niet altijd, het komt eigenlijk in fasen. In periodes dat ik wat vermoeider ben en met veel te veel bezig ben, merk ik dat de kwaaltjes (bv. schilfers, niet fijn als ik een zwarte outfit draag!) erger worden. Dat is ergens wel logisch... 

Toen ik vernam van Klorane dat ze hun Pioenroos gamma (dat al bestaat sinds 1994!) uitgebreid hebben om de gevoelige en geïrriteerde hoofdhuid (check!) nog beter te kunnen verzorgen, spitste ik meteen mijn oren! Met het nieuwe gamma biedt Klorane 3 verzachtende en anti-irriterende verzorgingsproducten aan: shampoo, conditioner en SOS-serum. Ik had geluk want ik mocht van de lieve mensen van Klorane het nieuwe gamma uitproberen.

De producten hebben een lichte textuur en een een heerlijk parfum (subtiele mix van roos en jasmijn). Ik heb ze al een paar keer gebruikt en ze verzachten mijn hoofdhuid, al zijn de kwaaltjes natuurlijk niet verdwenen maar dat verwachtte ik ook niet. Ik kan nog niet zeggen wat het gaat geven op lange termijn maar ik blijf de producten alleszins verder gebruiken, afgewisseld met de middeltjes van mijn dermatoloog. Die laatste ruiken niet zo lekker, dus voor mij zijn de Klorane Pioenroos producten de perfecte ingrediënten voor een puur ontspanningsritueel!

Wist je trouwens dat 45% van de bevolking een gevoelige hoofdhuid beweert te hebben? Heb jij er ook mee te kampen? 
HOME: Lenor Inspired By Nature wasverzachter

Over lekkere geuren gesproken, ik ben ook dol op de geur van versgewassen kleren. Voor een subtiel parfum in mijn wasgoed gebruik ik graag een goeie wasverzachter. Ik wissel geregeld eens af van merk: Silan, Lenor, Robijn (dat beertje blijf ik schattig vinden, al sinds mijn kindertijd!) en geregeld ook eens een huismerk. 

Ik was heel blij toen er deze week een leuk pakketje werd geleverd van Lenor. Het merk heeft een nieuwe lijn wasverzachters uit, geïnspireerd door geuren uit de natuur. Drie heerlijke parfums doen je even al je stress en zorgen vergeten en helpen om tot rust te komen en je batterijen op te laden. Zo stond het tenminste beschreven in het persbericht en ik moet zeggen: het klopt echt wel.

Ik gebruik de shea boter wasverzachter en die heeft een warm en zacht parfum, een geur van rust en comfort. Ik vind het altijd leuk dat, wanneer ik ergens ben, mijn kleren nog lekker ruiken naar 'wasgoed'. En met deze Lenor is dat het geval. Dus ja, ik ga hem zeker opnieuw kopen. Nog even denken welk geurtje ik dan kies want er zijn nog 2 andere varianten: diepzeemineralen (blauw) en zijdebloesem (roze).

Effe de huisvrouw uithangen: welke wasverzachter gebruiken jullie? Wat moet ik zeker ook eens proberen?HOTSPOT: Histoires d'O Oostende

Vorig weekend ging ik nog eens op dinner date met mijn vent. We proberen elke keer iets nieuws uit en deze keer trokken we naar Oostende, wat voor ons maar een half uurtje rijden is. We wilden al lang eens aan zee gaan eten (meestal gaan we naar Brugge, Gent...) en ik had al veel gelezen en gehoord over Histoires d'O, een 'brasserie au bord de mer' zoals ze zichzelf noemen. 

Wij dus naar daar en het stelde niet teleur. De eetkaart is vrij beperkt maar dat vind ik net goed, dan ben ik tenminste zeker dat alles dagvers is. De drankenkaart is dan weer bijzonder uitgebreid, vooral wie van gin houdt komt hier aan zijn trekken! Wi hadden een gezellige avond met lekker eten en drinken. Ik nam als aperitief Hierbas, een kruidendrank uit Ibiza. Het was speciaal maar best lekker. Ook wel straf, het zat snel in mijn hoofd ;-)

Histoires d'O ligt op de zeedijk (Albert I Promenade, Zeedijk 53). Je kan dus eten met zicht op zee, wat fantastisch is. Wij waren er op een mooie zomeravond - winderig en fris maar heel zonnig - wat het extra leuk maakte om de zon te zien ondergaan in zee tijdens het eten. Emil was niet mee maar naar deze plek zou ik zeker terugkomen met hem erbij. Het is geen 'stijf' restaurant waar je geen lawaai mag maken, integendeel. De sfeer is los en gezellig. Wat mij betreft ideaal voor een gezin met kind(eren). Brave kindjes welteverstaan ;-)

Trouwens nog een leuk detail: je kan er ook de taartjes van Madam Bakster krijgen! Ik had geen plaats meer voor dessert want we namen al tapas als voorgerecht en die waren wat groot uitgevallen... Maar ik ga volgend weekend gaan brunchen bij Madam Bakster in Gent met Kelly, dus dan zal ik eindelijk zelf kunnen proeven waar iedereen zo vol lof over is. Ik ben benieuwd maar ik denk dat het me wel zal bevallen daar!

Wie nog toffe restauranttips heeft, mag ze me zeker laten weten hoor. Want volgende maand staat er natuurlijk een nieuwe dinner date gepland :-)FOOD: vegan notenkaas

Nu ik lactosevrij eet, mis ik af en toe wel eens een 'kazeke'. Niet dat ik daarvoor zo'n grote kaaseter was, maar een portie kaas kan toch zo smaken. Gelukkig zijn er veel alternatieven, bv. het lactosevrije gamma van Dilea en edelgistvlokken. Die laatste hebben een zeer 'kazige' smaak en zijn bovendien ultragezond. 

In het boek 'Easy Vegan met Julie' staat een superlekker, makkelijk recept voor notenkaas. Je maakt dit met cashewnoten (yum!), water, edelgist en citroensap. Op 5 minuutjes is het klaar en ik kan je verzekeren: deze 'kaas' is verslavend lekker! Het is uiteraard niet hetzelfde als 'echte' kaas maar het heeft wel een gelijkaardige romige en hartige toets. Een waardige vervanger! Het leuke is ook dat je de kaas een weekje kan bewaren in de koelkast. Dus ik maak altijd een grote portie waar ik dan lang van kan smullen.

Gisteravond maakte ik gevulde courgettes met quinoa, tomaat en olijfjes. Ik werkte af met wat notenkaas voor ik het in de oven schoof. Dat zorgde voor een lekker kaaskorstje. Genieten! 

Wie meer wil weten over deze overheerlijke notenkaas, mag me gerust PM'en.
FILM: Cars 3

Vorig weekend waren we door Disney uitgenodigd op de Belgische première van de allernieuwste Cars film. Emil is grote fan van Lightning McQueen & co (vooral van Luigi, dat klein geel vorkheftruckje met Italiaanse tongval) dus we twijfelden geen seconde of we zouden gaan. We namen een vriendje mee en gingen met ons vieren richting Kinepolis Brussel. Daar werden we verwend met een mega-ontbijtbuffet en veel animatie voor de kinderen. Het was echt dik in orde, zelfs de Vlaamse stemmencast was aanwezig!

De film vond ik heel leuk. De personages zijn dezelfde als in de 2 vorige films. Er is nu ook een nieuwkomer, de blitse gele Cruz Ramirez. Zij werpt zich op als trainer van Bliksem zodat hij weer op kan tegen de nieuwe generatie racewagens. Dat verloop natuurlijk niet zonder slag of stoot, of wat had je gedacht...

Na de film mochten we nog een goedgevulde goodie bag in ontvangst nemen met toffe spullen als een brooddoos, een mok, een handdoek, een deurhanger, een poster... Dankjewel Disney dat wij erbij mochten zijn! 

Cars 3 speelt vanaf eind juli bij ons in de zalen en ik kan zeker aanraden om te gaan kijken. Ook voor volwassenen is een Disney/Pixar film toch altijd leuk? Ik hou van tekenfilms, you should never lose your inner child! Dat ik het plezant vond, zie je wellicht ook op de onderstaande foto.

Het voorfilmpje van deze film is trouwens echt prachtig... Ik ga niks verklappen, behalve dat ik er bijna tranen van in mijn ogen kreeg :-)Fijn weekend allemaal!

Love, Josie xo

9 opmerkingen:

 1. Die shampoo heb ik eerder deze week ontvangen en straks eens testen :-) Ik ben benieuwd, de geur hangt alvast volledig in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Josephine Verkest1 juli 2017 om 10:46

  Bedankt voor je tip voor de shampoo. Ik heb de laatste tijd ook last van een gevoelige hoofdhuid dus deze ga ik zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens proberen. Elke huid is natuurlijk anders maar it's worth the try. En als het niet werkt, dan heb je toch die lekkere geur gehad ;-)

   Verwijderen
 3. Die kaas uit Julie haar boek is inderdaad superlekker he! Net als die courgettes :-) Fijne tips ook voor shampoo & wasverzachter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van die kaas zou ik een hele pot in één keer kunnen uitlepelen ;-p

   Verwijderen
 4. Leuke tips! Dat receptje lijkt me alleszins heel lekker en Histoires d'O staat al lang op mijn verlanglijstje. Daar moet ik deze zomer eens werk van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Histoires d'O lijkt me zeker iets voor jullie. Emma kan ook mee hoor, zo'n braaf meisje!

   Verwijderen
 5. Thanks to this article I can learn more things.

  BeantwoordenVerwijderen